Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:5, Did:0, useCase: 3


Kā izvēlēties austiņas aktīvam dzīvesveidam?

Redakcija
Redakcija

Ļoti liela daļa cilvēku savu ikdienu nespēj iedomāties bez mūzikas. Cilvēki mūziku klausās gan mašīnā, braucot savās ikdienas darīšanās, gan mājās, gan arī dažādos pasākumos. Mūziku var klausīties arī sportojot. Aktīvā dzīvesveida piekritēji uzskata, ka mūzikas klausīšanās treniņu laikā spēj pozitīvi uzlādēt, kā arī palīdzēt atslēgties no apkārt notiekošā, tādējādi fokusējoties tikai treniņiem.

Cilvēki, lai mūziku klausītos, parasti izmanto austiņas. Taču to klāsts ir ļoti plašs, tāpēc izvēlēties varētu nebūt tik vienkārši. Kā izvēlēties austiņas aktīvam dzīvesveidam? Lasiet raksta turpinājumu un uzziniet!

• Sporta austiņu atšķirība no parastajām austiņām
Diezgan daudzi ražotāji papildus savam ierastajam preču klāstam piedāvā iegādāties arī speciālas sporta austiņas. Šīs austiņas no parastajām austiņām atšķiras arī vizuāli. Sporta austiņas ir daudz košākās krāsās, līdz ar to tās var pieskaņot arī pie košajiem sporta apģērbiem. Taču vizuālais izskats nav vienīgā atšķirība. Sporta autiņas ir veidotas no silikona un tam līdzīgiem materiāliem, tāpēc tās ir daudz izturīgākas pret dažādiem triecieniem, kas var rasties treniņu laikā. Šīs austiņas ir izturīgas pret sviedriem, kā arī lietu. Sporta austiņu uzgaļi ir veidoti tā, lai tie pēc iespējas labāk turētos ausīs pat skriešanas laikā. Šie uzgaļi labi turēsies dažāda izmēra ausīs. Sporta austiņām ir vairākas funkcijas. Tām ir gan pults, gan mikrofons, kas nodrošina dziesmu pārslēgšanu, kā arī atbildēšanu uz telefona zvaniem. Gan šādas, gan cita tipa austiņas iespējams iegādāties https://220.lv/lv/datortehnika/datoru-aksesuari/austinas.

• Kas būtu jāņem vērā pirms sporta austiņu izvēles?
Sporta austiņas ir pieejamas dažādos variantos par atšķirīgām cenām, tāpēc izvēle noteikti nebūs viegla. Pirms pirkuma veikšanas noteikti vajadzētu saprast, kādas ir tās austiņu funkcijas, kas Jums ir nepieciešamas. Austiņu svarīgākais iedalījums ir vadu austiņas un bezvadu austiņas. Bezvadu austiņas jeb bluetooth austiņas ar tālruni vai mūzikas atskaņotāju savienojas ar bluetooth un tām ir nepieciešamas baterijas. Taču vadu austiņas ar ierīci savienojas ar kabeli. Katrām austiņām ir gan plusi, gan mīnusi. Piemēram, vadu austiņām ir kabeļi, kas var viegli sapīties. Bezvadu austiņām nav kabeļu, tomēr tās ir jāuzlādē. Abu veidu austiņām ir īpašs skanējums. Piemēram, modeļiem, kuri piemēroti iekštelpām, būs labāka skaņas izolācija. Tie modeļi, kas domāti vairāk ārpus telpām, nebūs tik izolēti, lai varētu sadzirdēt apkārtējās vides trokšņus.

Gan vadu austiņas, gan bezvadu austiņas atšķiras arī pēc uzbūves. Lielākā daļa no visām sporta austiņām ir izturīgas pret sviedriem. Pāris modeļi ir pat pilnībā ūdensizturīgi. Tāpēc, ja atrodoties brīvā dabā Jūsu austiņas nokritīs uz slapjas zemes, tām nekas slikts nenotiks.

Kā jau iepriekš tika minēts, tad ir austiņas, kam ir iebūvēta pults un mikrofons. Šādas austiņas būs īpaši piemērotas skrējējiem, jo tas atvieglos mūzikas pārslēgšanu, jo katru reizi nebūs jāmeklē pēc telefona. Ir daži austiņu modeļi, kam līdzi nāk speciāls maciņš, kurā var ievietot telefonu un pēc tam to piestiprināt pie rokas. Šāds variants arī būs ļoti ērts, jo telefons nebūs jātur kabatā vai rokās, kas dažkārt ir pat traucējoši.

Cilvēki bieži jautā, kā atšķiras austiņas, kam ir liela cenas atšķirība? Pats galvenais, kas ietekmē austiņu cenu, ir izmantotie materiāli. Šie materiāli ir izturīgi un elastīgi, kas nodrošina vajadzīgo komfortu. Austiņas lieliski spēs pielāgoties auss formai un tās būs ērti lietot pat vairākas stundas.

Skaņas kvalitāte arī ietekmē kopējo austiņu cenu. Jo kvalitatīvāku skanējumu austiņas nodrošinās, jo lielāka būs to cena.