Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:5, Did:0, useCase: 3


Kāpēc izvēlēties viedpulksteni klasisko pulksteņu vietā?

Redakcija
Redakcija

Pērn mobilā sakaru operatora “Tele2” telefonu, planšetdatoru, datoru un citu viedierīču, kā arī aksesuāru tirdzniecība pieauga par 27%, savukārt viedierīču pārdošana pieauga vairāk nekā 10 reizes. Vispieprasītākās viedierīces šobrīd ir sporta aproces un viedpulksteņi, kuru piedāvājums tirgū kļūst aizvien plašāks un funkcionalitāte aizvien iespaidīgāka no modeļa uz modeli.

Lielākā viedpulksteņu priekšrocība ir tā, ka ikviens saimnieks tos pielāgo savām interesēm un ikdienai, kā arī nevar neatzīmēt, ka to funkcijas sniedzas daudz tālāk par tikai pareizo laiku un stilīgu aksesuāru. “Tele2” ir apkopojis viedpulksteņu galvenās priekšrocības, kuras visaugstāk novērtē gan mūsu klienti, gan paši mobilā sakaru operatora darbinieki.

Tūlītēja un ērta piekļuve informācijai darbā un atpūtā

Tālajos pagājušā gadsimta 70. gados, kad paradījās pirmās viedpulksteņu iestrādes, to izgudrotāji nevarēja pat iedomāties, ka mazajā pulksteņu ekrānā varēsim redzēt visas mums ienākošās ziņas “Facebook” vai “WhatsApp”, lasīt darba e-pastus un sekot līdzi notiekošajam sociālajos tīklos. Galvenais, ka viedpulksteņi ļauj uzreiz piekļūt informācijai, tiklīdz tā ir ienākusi - tam vairs nevajag meklēt telefonu vai skriet pie datora. Uzzināt, vai ienākošā ziņa ir svarīga vai nē, varam, tikai paskatoties uz savu pulksteni. It īpaši tas izlīdz situācijās, kad telefonu nav ērti vai pat nav atļauts izmantot. Tajā pat laikā pulkstenis mums vienmēr ir uz rokas.

Svarīgi, ka bez standarta funkcijām, kā, piemēram, jau tikko minēto pienākošo īsziņu vai e-pastu caurskatīšanas, viedpulkstenī var redzēt laika prognozi, datumu un, nedaudz pielāgojot to savām vajadzībām, arī pārējo informāciju, kas jums aktuāla. Tā, piemēram, sasaistiet viedierīci ar savu darba vai ģimenes notikumu kalendāru, sekojiet mīļākajiem ziņu vai tematiskajiem portāliem, pat “Youtube” kanāliem (daži modeļi pat piedāvā skatīties video), vai instalējiet viedpulkstenī aplikācijas, kas atspoguļo finanšu tirgus svārstības – saturu ikviens var pielāgot savām individuālajām vajadzībām un interesēm.

Palīgs sportā un veselīgā dzīvesveidā

Visbiežāk izmantotā viedpulksteņu funkcija ir soļu skaitīšana, sekošana līdzi patērētajam kaloriju daudzumam un noietajiem, noskrietajiem, nobrauktajiem vai nopeldētajiem kilometriem. Vēl dažus gadus pirms tam daudzi no mums nesekoja tam, vai ikdienā pietiekami daudz kustās, un tiesa gan, to bija grūti izmērīt. Viedpulksteņi un tā saucamās sporta aproces šeit ir neaizvietojams palīgs. Turklāt tās ne vien parāda, cik fiziski aktīvi esam ikdienā un vai sasniedzam uzstādīto mērķi, bet gan arī paši mudina mūs kustēties.

Atkarībā no modeļa viedpulksteņi analizē, ko tieši darām katrā konkrētajā brīdī. Gadījumā, ja pavadām ilgāku laiku sēžot, ierīce mums atgādinās, ka ir pienācis laiks izkustēties. Pretēji aicinājumam izkustēties, atsevišķi modeļi brīdinās arī par to, ka fiziskās slodzes ir par daudz. To viedpulksteņi redz, pateicoties sensoriem, kuri mēra sava īpašnieka pulsu, un kad tas strauji pieaug un pārsniedz normu – aicina ieturēt pauzi. Taču tās nebūt nav vienīgās viedpulksteņu iespējas, kas palīdz mums pieturēties pie veselīga dzīvesveida. Papildus jāizceļ izdzertā ūdens daudzuma un miega kvalitātes monitorings.

Ērti pārvaldīt un savienoties ar citām ierīcēm un tehniku

Viedpulksteņi jau tagad piedāvā ērti pārvaldīt citus gadžetus – bezvada austiņas / mūzikas atskaņotājus datorā vai mašīnā, kā arī televizoru. Daži auto ražotāji, kā, piemēram, “Volkswagen”, piedāvā aplikācijas, kas palīdz atrast savu stāvvietā nolikto auto ar viedpulksteņa palīdzību, ļauj atvērt un aizvērt auto, kā arī sekot degvielas līmenim vai akumulatora uzlādes daudzumam elektroniskajos auto modeļos. Līdzīgi kā automašīnu, viedpulksteņu īpašnieks var atrast arī savu telefonu, ko nolicis kādā tālā stūrī vai kabatā.

Aktīviem sportistiem patīk arī iespēja viedpulksteni savienot ar viedām austiņām. Piemēram, “Samsung” piedāvā jaunās bezvada austiņas, kuras iespējams pieslēgt gan pie viedpulksteņa, gan arī pie jebkura “Android”
vai “iOS” telefona. Ja sapārosiet austiņas ar viedpulksteni, tad varēsiet klausīties pleilistes, kuras saglabātas pulkstenī.
Caur viedpulksteni varam pārvaldīt arī prezentācijas, kas ir īpaši aktuāli strādājošiem cilvēkiem. Caur speciālu aplikāciju gadžets savienojas ar datorā iedarbinātu prezentēšanas programmu un ar vienu pirksta kustību palīdz jums pārslēgt slaidus.

Galvenais ir sākt lietot viedpulksteni un veltīt dažas stundas, lai ierīci izpētītu. Tiklīdz pielāgosiet to savām interesēm un ikdienai, izjutīsiet, cik ļoti labs palīgs tas ir itin visā.