Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Stilīgi un profesionāli: aktuālākās tendences darba apģērba dizainā

Redakcija
Redakcija

Atspoguļot jaunākās modes tendences dizaineri cenšas ne tikai augstās modes tērpos, bet arī veidojot darba formas. Par to, kādas ir aktuālākās tendences specializētā darba apģērba modē, stāsta modes māksliniece Natālija Jansone, kura ir pielikusi savu radošo roku darba formu radīšanai virknei pašmāju uzņēmumu. Viens no pēdējā laika veiksmīgākajiem projektiem ir sadarbība ar lielāko pašmāju degvielas tirgotāju “Virši”, radot darba apģērba līniju, kuru šovasar pirmoreiz pielaikoja uzņēmuma darbinieki visā Latvijā.

“Angļu valodā ir tāds teiciens – dress for success, ko varam tulkot kā “ģērbies panākumiem”. Lai gan ne vienmēr cilvēka ārējais izskats precīzi atspoguļo viņa spējas profesionālajā jomā, tomēr tas nenoliedzami veido pirmo iespaidu. Darbinieku ārējais izskats atstāj iespaidu arī uz uzņēmuma koptēlu, stāsta par tā vērtībām, veido piederības sajūtu darbiniekiem. Tāpēc mūsdienās uzņēmumi ļoti nopietni uztver darba formu izvēles procesu un rūpīgi pārdomā visdažādākos aspektus,” stāsta modes māksliniece Natālija Jansone.

Strādājot pie “Virši” darba apģērba radīšanas, māksliniecei bija svarīgi piedāvāt praktisku un funkcionālu apģērbu, kurā darbiniekiem būs ērti visas dienas garumā, un kas vienlaicīgi atspoguļotu zīmola identitāti un vērtības.

“Esam novērojuši, ka darbinieki, it īpaši jaunākā paaudze, arvien biežāk izvēlas ģērbties ērti un savai gaumei atbilstoši. Tāpat redzam, ka arī lielu uzņēmumu līderi demokrātiskos T-kreklos un džinsos veido jaunu korporatīvās ģērbšanās kultūru. Mūs šāda mūsdienīga vienkāršība uzrunā, tāpēc kopā ar Natāliju Jansoni meklējām veidu, kā uzņēmuma darbinieku apģērbu veiksmīgi papildināt ar īpašām detaļām, un “odziņām”,” uzsver “Virši” izpilddirektors Jānis Vība.

Ņemot vērā, ka “Virši” ir uzņēmums, kas ciena savas valsts tradīcijas, iedvesmu Natālija meklēja grāmatā par Latviešu nacionālajiem tautastērpiem. Tieši no krāšņa tautas brunču raksta radās ideja par rūtaino kabatas noformējumu kreklam. Apvienojot mūsdienīgu stilu, klasisku piegriezumu, praktiskas krāsas un spilgtas detaļas, tika radīta darba garderobes bāze jeb tā saucamā “kapsula”, ko var valkāt tāpat vai papildināt un pielāgot pēc saviem ieskatiem.

“Pēdējo gadu tendence darba apģērbu izvēlē spilgti parāda cilvēku tieksmi aiziet no konservatīviem uzstādījumiem vai normām. Tas tika ņemts vērā, strādājot ar “Virši” un paredzot darbiniekiem variāciju iespējas. Piemēram, apvienot darba kreklu ar džinsiem vai klasiskām biksēm, kājās vilkt kedas vai kurpes, stilīgi atlocīt vai atstāt konservatīvu bikšu garumu – variantu ir daudz! Protams, darba apģērbs nekad neaizstās personīgo stilu, bet tas palīdz izcelt personību - skatoties uz cilvēku uniformā, klients pamana piederību uzņēmumam un darbinieka seju, viņa acis, kas palīdz veidot labāku kontaktu, efektīvāk komunicēt,” uzskata Natālija Jansone.

Natālijas Jansones radītajā “Virši” darba apģērba līnijā jau šovasar ietērpti darbinieki 55 degvielas uzpildes stacijās visā Latvijā.