Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Kā stilīgi izskatīties, nēsājot gumijas zābakus.

Redakcija
Redakcija

„Gumijas zābaki rudens drēgnajos un lietainajos mēnešos ir ne tikai praktiska nepieciešamība, bet garderobes must have, kas piedod kopējam imidžam aktuālu akcentu. Stilīgus gumijas zābakus, kas bieži vien pēc formas līdzinās smalkiem ādas zābakiem, piedāvā daudzi slaveni modes nami – Chanel, Burberry, Ralph Lauren, Burberry, Moschino, u.c. Aktuālākie modeļi šosezon – klasiskas formas pusgari gumijas zābaki ar rūtaina raksta ielaidumu, jātnieku stila gumijnieki, šņorzābakiem līdzīgi gumijnieki, kā arī dekoratīvi siksniņu un ķēdīšu rotājumi,” saka modes žurnāliste Dace Vaivara.

Tirdzniecības centrs "Origo" sadarbībā ar modes žurnālisti Daci Vaivaru sagatavojis piecus ieteikumus, kā stilīgi izskatīties, nēsājot gumijas zābakus.

1. Uzdrošinies valkāt kontrastējošus stila elementus

Lai gan šķiet, ka gumijas zābaku un elegantu apģērbu, piemēram, garu svārku vai kleitas, kombinācija nebūtu saderīga, tas tomēr var izskatīties stilīgi. Pēc kontrastu principa romantiskas un sievišķīgas kleitas lieliski izskatās kopā ar masīviem gumijas zābakiem. Turklāt pat ja ārā līst, puķainas kleitas uzvilkšana palīdzēs radīt saulainu noskaņojumu drūmās rudens dienās.

2. Izvēlies neitrālas krāsas zābakus

Izvēlies melnus, bēšus, olīvkrāsas vai citas krāsas vienkrāsainus zābakus. Izvēlēties zābakus ar ekstravagantu rakstu var būt aizraujoši, bet liels izaicinājums ir tādus saskanot ar citiem apģērbiem.

3. Apģērbu velc kārtās

Kārtas vienmēr ir lielisks veids kā saglabāt siltumu aukstajās, lietainajās dienās. Zābakus vari vilkt ar garajām zeķēm un džinsiem. Tikai jāuzmanās vilkt kārtas, kas beidzas tieši ap ceļgaliem, jo tas var optiski saīsināt kājas. Mugurā droši velc siltu džemperi, kam pa virsu uzmet vieglu mēteli.

4. Kombinē gumijniekus ar apspīlētiem džinsiem

Apspīlēti džinsi ar gumijas zābakiem vienmēr izskatīsies labi. Lietusgāzē vari ievilkt džinsus zābakos un neuztraukties par to, vai tie samirks vai saburzīsies. Aukstākos mēnešos papildini tēlu ar brīvu džemperi vai trenci. Ar kolorītu šalli vai masīvām rokassprādzēm var piedot tērpam mākslinieciskāku akcentu.

5. Legingi un gumijas zābaki kā stila elements

Lietaina diena ir īstais laiks, kad nēsāt raibi rakstainus legingus salikumā ar neitrālas vai košas krāsas gumijniekiem. Tērpu velc kopā ar apjomīgiem adījumiem, lai visu dienu justos omulīgi un papildus vari uzvilkt arī kāju sildītājus vai garās zeķes kā stila odziņu.