Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


7 populārākie ādas jaku modeļi

Redakcija
Redakcija

Pēdējos ziemas mēnešos, kad gaisā jau jūtams pavasarīgs svaigums, bieži vien kļūstam īpaši nepacietīgi, gaidot pavasari. Tas arī ir labs brīdis, kad apdomāt, kā atsvaidzināt garderobi.

Iestājoties pavasarim, drīz vien vēlamies atbrīvoties no stepētām, biezām un smagām virsdrēbēm. Lai arī varētu šķist, ka vējjakas un viegli mēteļi pavasarim ir piemērotākais stils, ādas jakas vīriešiem un sievietēm ir ne vien stilīgs, bet arī izturīgs un funkcionāls apģērbs.

Pirmās vīriešu un sieviešu ādas jakas meklējamas pagājušā gadsimta sākumā, kad aviācijas pilotiem tika piešķirtas standarta ādas jakas. Drīz vien šis apģērba gabals no praktiski pielietojama kļuva par izteiktu stila elementu.
Ādas jakas kļuva par plaukstošu modes trendu, kas aizvien palielinājās, kad populārāki kļuva motocikli. Arī mūsdienās ādas jakas nav zaudējušas savu popularitāti, un, pateicoties modernām tehnoloģijām, kas ļāvušas radīt reālistisku mākslīgo ādu, mūsdienās ir iespējams ievērot šādu stilu, neupurējot modes vārdā dzīvniekus.

Mūsdienās ādas jakas tiek veidotas tik estētiski, ka tām piestāv pat sieviešu kurpes, bet, kādi tad ir populārākie sieviešu un vīriešu ādas jaku modeļi?

Baikeru tipa jaka

Šādas jakas parasti ir īsāka griezuma, ar diagonālu rāvējslēdzēju un apkakli, kas nolokās zem atslēgas kaula. Baikeru tipa jakas ir taisna griezuma un nepiekļaujas augumam, bieži vien tās tiek papildinātas ar dažādām sprādzēm, siksnām un citiem elementiem.

Iespējams. baikeru tipa ādas jakas vīriešiem ir viens no ikoniskākajiem ādas jaku modeļiem. Šādām jakām piemīt viennozīmīgs stila elements. Baikeru tipa jaku var vilkt arī cilvēki, kuriem nav motocikla. Šādas jakas ir piemērotas ikvienam, jo ir pieejami daudz un dažādi krāsu un elementu risinājumi.

Jāņem vērā, ka baikeru jakas pamatā pildīja funkciju – pasargāt motociklistu no dabas elementiem un traumām kritienu un nelaimes gadījumu laikā. Biezais ādas slānis pasargā motociklistu no lietus un vēja, kā arī kritiena brīdī pasargās no būtiskiem skrāpējumiem un nobrāzumiem.

Bomber tipa jaka

Šādas jakas tradicionāli izmantoja piloti, tāpēc tās ir praktiskas, siltas un izturīgas ar vienkāršu dizainu. Bomber tipa jakas ir brīvākas ķermeņa un roku daļā, bet sašaurinātas ap vidukli. Šī tipa jakām parasti ir vienkāršs stils un viens galvenais rāvējslēdzējs jakas vidū. Apkakle ir tradicionāla un viegli atlokās ap atslēgas kaulu. Parasti šādu jaku apdare – aproces, apkakle un vidukļa daļa tiek veidoti no elastīgākiem materiāliem, kas neļauj iekšpusē iekļūt aukstajam gaisam.

Sacīkšu braucēja jaka

Šāda tipa jaka ir baikeru tipa jakas jauninājums, jo tai piemīt līdzīgas līnijas un risinājumi, kā tradicionālai baikeru tipa jakai. Galvenā atšķirība ir tā, ka sacīkšu braucēju jakas parasti tiek veidotas modes vajadzībām, līdz ar to svarīgāki ir estētiskie, nevis funkcionālie elementi. Moto jakas ir ar smalkākām un pavisam taisnām līnijām, taisnu rāvējslēdzēju, piegriezumu un piedurknēm.

Atšķirībā no baikeru tipa jakas, sacīkšu braucēja jakai nav nolokāmas apkakles, bet tai ir īsa, taisna apkakle, ko bieži vien iespējams aizkniedēt vai aizsprādzēt. Tāpat šāda tipa jakai parasti netiek pievienoti papildus dekoratīvi elementi.

Aviatoru jaka

Šāda tipa jaka ir bomber tipa jakas, kas pielāgota un tai pievienoti elementi, kas varētu būt lietderīgi pilotam. Aviatora tipa jaka ir taisna piegriezuma un nesašaurinās ne piedurknēs, ne viduklī. Jakas vidū ir viens rāvējslēdzējs un tai ir izteikti apjomīga apkakle ar aploku.

Svarīgākā atšķirība starp aviatoru jaku un citām ādas jakām ir tā, ka tai iekšpusē ir papildus siltinājums. Tradicionāli šādas jakas veidoja no aitādas, atstājot vilnu iekšpusē. Izmantojot apjomīgo apkakli ar atloku, iespējams sasildīt arī kaklu un seju, līdz ar to nav vajadzības nēsāt šalli.

Moto jaka

Šīs jakas sākumā tika radītas cilvēkiem, kas brauc ar sporta motocikliem, tādējādi modernizējot klasiskās motociklistu jakas. Moto jakas parasti ir cieši pieguļošas, izceļ vidukļa kontūru un tās parasti ir īsas. Moto jakām tāpat kā klasiskajām motociklistu jakām ir slīps rāvējslēdzējs un liela apkakle, bet galvenā atšķirība ir detalizētas šuves uz piedurknēm.

Ādas žakete

Ādas žakete varētu šķist kā diezgan netipisks apģērba elements, bet ar to Jūs varat piešķirt pašreizējai garderobei jaunu tekstūru. Piemeklējiet savam augumam piemērotu ādas žaketes piegriezumu, un kombinējiet to ar klasiskiem mēteļiem. Ņemot vērā to, ka ādas žakete ir vairāk stila, nekā funkcionāls apģērbs, tās parasti izgatavo no mīkstākiem ādas materiāliem.

Ādas mētelis

Arī ādas mētelis ir salīdzinoši netipisks apģērba elements, bet tas var būt pārsteidzoši funkcionāls, jo būs ne tikai silts, bet pasargās arī no lietus. Parasti ādas mēteļiem ir sašaurināts viduklis, pogu aizdare, un ir iespējams izvēlēties dažādus apkakļu risinājumus.

Plašu apģērbu izvēli, tajā skaitā arī ādas jakas, atradīsiet interneta veikalā 220.lv. Šeit pieejamas arī sieviešu kurpes un citi sezonai piemēroti apavi. Ieskatieties un papildiniet savu pavasara garderobi!