Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Rudens modes tendences bērnu apģērbā (+VIDEO)

Redakcija
Redakcija

Sākoties rudens sezonai un bērnu skolas gaitām, t/p “Alfa” sadarbībā ar modes dizaineri un stilisti Daci Krieviņu-Bahmani izveidoja bērnu ietērpu gan ikdienai, gan svētkiem atbilstoši 2017. gada rudens modes tendencēm.

Modes tendences nemainās ļoti strauji katru sezonu, tās plūstoši pāriet, izceļot vairāk vienu vai otru virzienu. Kas attiecas uz bērnu modi – jauno sezonas tendenču ietekme ir jūtama, bet nav tik ļoti izteikta. Kā neiztrūkstoša lieta jau vairākas sezonas ir chino stila bikses, kas ir saīsinātas vai uzlocītas uz augšu, pieguļošas žaketītes, oversize T-krekli, bomberjakas, kā arī unisex stils utt. Šosezon ir jūtama 80. un 90. gadu ietekme – vadībā ir izvirzījušās džinsu jakas ar kažokādu, apjomīgi hūdiji, meitenēm – krāsaini kažokādu mētelīši, īpaši aktuāli ir audumi ar spīdumu, kā viens no dominējošiem rakstiem apdrukās – rūtis, savukārt materiāls – velvets.

Šī rudens modes tendences nozīmē ļaušanos eksperimentiem ar stiliem – drosmīgi var kombinēt sportisko ar klasisko stilu, etniskajam veidolam piešķirt asumu ar roķīgiem aksesuāriem – masīviem zābakiem un ādas jaciņu. Tāds mazliet draisks, stilīgs un nepiespiests veidols. Krāsu gamma kā allaž lieliski izskatās ieturēta rudens nokrāsās, bet koptēlu var veidot arī monohromu, izceļot vienu īpaši košu apģērba gabalu vai aksesuāru.

Bērnu un pieaugušo mode. Vai tā ir identa?
Lai arī bērnu mode iet kopsolī ar pieaugušo modes tendencēm, tomēr ir daudz aspekti gan vizuālā, gan praktiskā ziņā, no kā neatsakās, līdz ar to bērnu drēbes tiek izstrādātas, balstoties uz pieprasījumu. Piemēram, daudziem bērniem nepatīk bikses ar pogām, bet tikai ar gumiju. Mazotnē ir svarīgi – jo mazāk detaļu, jo ērtāk bērnam.

Kā ģērbties stilīgi?
Ieejot, piemēram, tādu zīmolu kā Zara un Lindex veikalos, kas atrodas arī t/p “Alfa”, būtībā var arī nedomāt, vai izvēlētais apģērbs bērnam būs aktuāls un pietiekami moderns. Tur jau visi apģērbi ir izgatavoti, vadoties pēc aktuālajām modes tendencēm. Un tā ir mūsdienu prioritāte – cilvēks var iet veikalos un iegādāties jau gatavus komplektus, kas izskatīsies stilīgi. Savukārt, lai nezaudētu bērna individuālo stilu, var spēlēties ar detaļām un aksesuāriem – piemēram, zeķītēm, tauriņiem, lakatiņiem u.tml., veidojot atraktīvākas kombinācijas.

Ikdienas apģērbs – melnā dominante
Jau izsenis citu gadu ģērbšanās stils ir gājis paralēli esošajām modes tendencēm, tāpēc arī šobrīd bērnu apģērbā saskatāmi iespaidi arī no 80. – 90. gadu modes. Šobrīd aktuāli ir ģērbšanās stilu ieturēt melnos toņos.

Taču ir jāņem vērā, ka, piemēram, jaunāka vecuma bērniem (līdz kādiem 8 gadiem) melnā krāsa neliksies pievilcīga. Viņiem patīk košums un krāsas, tāpēc droši var kombinēt apģērbu ar spilgtākiem aksesuāriem.

Svētku ietērps – aristokrātiski nemainīgais klasiskais stils ar sportisku akcentu
Savukārt, ja runa ir par svētku apģērbu, tiek izvēlēti vairāk klasiska stila apģērbi – polo krekli, džemperi, žaketes, chino stila bikses – atrullētie gali biksēm, saīsinātie gali, ieloces. Toņi – brūnais, tumši zilais, zaļais, pelēkais, lillā, sarkanais (Tommy Hilfiger stilā).

Ja kādu laiku atpakaļ šāda veida apģērbu vilka kopā ar mokasīniem vai kādām zolīdākām kurpēm, tad tagad arī botes ir šajā kategorijā. Ja nu patiešām pasākums ir ļoti zolīds, tad, protams, mokasīni ir ieteicamāki, taču, ja ir iespējams balansēt starp casual un smart-casual stilu, tad droši var izvēlēties botes. Tas nozīmē, ka arī svētku apģērbā nedaudz ienāk sportiska stila aksesuāri – tajā pašā laikā bērns izskatās zolīdi.

Lai gūtu arī vizuālu priekšstatu par aktuālajām rudens modes tendencēm bērniem, piedāvājam video ieskatu Bahmaņu ģimenes ceļojumā pa t/p “Alfu”.

Rudens ir laiks, kad katrs zināmā mērā piedzīvojam kaut kā jauna sākumu, jo aktīvi atsākas darba gaitas ne vien pieaugušajiem, bet arī bērniem, tāpēc, iedvesmojoties no Bahmaņu ģimenes, atjaunojiet savu ģimenes garderobi un esiet gatavi rudens uznācienam!