Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Padomi dāmām, kā atrast ērtas kurpes

Redakcija
Redakcija

Sieviešu kurpes – tie nav vienkārši apavi, bet gan būtiska dzīvesstila sastāvdaļa. Kurpēm ir unikālas spējas ne tikai padarīt mūs vizuāli pievilcīgākas, bet arī būtiski celt pašapziņu. Bet, izvēloties nepareizus apavus, diemžēl efekts var būt tieši pretējs, jo tās būs neērtas un berzīs. Lai izvairītos no šādām situācijām, svarīgi zināt mazos knifus, kas modes dāmām ļaus atrast ne tikai skaistas, bet arī ērtas kurpītes. Kā tieši to izdarīt, padomos dalās tirdzniecības centrs Domina Shopping.

Augstpapēžu kurpes = ērtas kurpes

Augstpapēžu kurpes nevar būt ērtas – tas ir modes pasaules mīts, kuram ar kvalitatīviem apaviem nav ne mazākā sakara. Lai jaunās laiviņas sagādātu tev ne mazums skaistu un patīkamu mirkļu, izvēloties tās, vispirms pievērs uzmanību zolei – purngalā tai jābūt mīkstai un jālokās, bet cietai un stingrai izliekuma daļā. Tad izpēti papēdi – lai kurpes būtu stabilas, tam jābūt tieši zem tava papēža centra, pretējā gadījumā, it īpaši kurpēm ar ļoti smalkiem papēžiem, būs grūti noturēt līdzsvaru.

Lai lieku reizi nespiestu pirkstus, izvēlies kurpes ar spiciem purngaliem – tā ir klasika, kas šovasar ir īpaši populāra. Izvēloties kurpes, pievērs uzmanību arī īpašajām spilventiņu zonām, kurām jābūt nedaudz paceltām uz augšu un kaut nedaudz polsterētām. Un atceries, ka izvēloties kurpes no dabīgiem materiāliem – ādas, zamšādas vai auduma, tās būs elpojošākas, kalpos ilgāk un berzīs mazāk.

Balerīnas vieglākam solim

Izvēloties apavus ikdienai – balerīnas vai vīriešu stila kurpes (brogus, loferus, Tom-boy u.tml.), galvenais faktors ir to izturība. Ja garas pastaigas pa pilsētu ir tava ikdiena, izvēlies apavus ar plakanu zoli un stingru papēža vertikālo zonu. Vēlams, lai balerīnām būtu neliels papēdītis, jo tas nodrošinās pietiekamu atbalstu pēdas izliekumam. Zolei jābūt no ādas vai gumijas, jo šie materiāli labāk absorbē triecienus. Savukārt iekšzolei jābūt no dabīgiem materiāliem kā āda vai zamšāda, jo tad zole elpos, būs padevīgāka un palīdzēs novērst beršanu un tulznu veidošanos, kā arī labāk pielāgosies kājai.

Sandales, ka neberž

Meklējot šīs vasaras must-have apavus – augstpapēžu sandales, pirmkārt, pievērs uzmanību papēža platumam, jo tā ir bāze, kas nodrošina labāku trieciena izturību. Jo plakāts papēdis, jo stabilāk tu jutīsies. Centies izvairīties no sandalēm ar vaļēju aizmuguri kā baseina iešļūcenēm, jo tās var radīt sāpes pēdas spilventiņos. To vietā izvēlies apavus ar siksniņām, kas aizveramas tieši zem potītes – tās nostabilizēs pēdu un noturēs to vietā.

Lai izvairītos no beršanas, valkā tikai tādas sandales, kuru siksniņas ir darinātas no ādas vai zamšādas. Un obligāti pārliecinies, vai siksniņu iekšpusē nav detaļu, kas varētu iegriezties kājā. Bet, ja vēlies savam augumam piešķirt vēl pāris papildu centimetrus, izvēlies sandales uz platformas – tās rada ilūziju par augstāku papēdi, ir ērtas, kā arī ir viena no šīs sezonas karstākajām apavu tendencēm.