Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Foto: "PIERADINĀTĀ DABA.18.-21.GADIMSTS" vēl nebijušā A.Vasiļjeva izstādē

Ar vairāk kā 100 vēl līdz šim neredzētiem tērpiem un 300 aksesuāriem šodien Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Skārņu ielā 10/20, Rīgā) tika atklāta plaši pazīstamā modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva kolekcijas izstāde "Pieradinātā daba", kas ļauj iespēju baudīt floras un faunas motīvu daudzveidību tērpu un aksesuāru dizainā no 18. līdz 21.gadsimtam.

Izstāde Rīgā ir pasaules pirmizrāde, jo šāda rakstura skate no modes vēsturnieka A. Vasiļjeva tērpu kolekcijas līdz šim vēl nav veikta. Tā atklāj, ka daba vienmēr ir bijusi rosinošs un neizsmeļams avots arī modes dizaineriem, kas dāvājusi cilvēcei brīnišķīgas idejas, kā izcelt personības individualitāti, radot aizvien jaunus siluetus, formas, motīvus un krāsu salikumus. Saskaņā ar kolekcijas īpašnieka un izstādes kuratora ieceri eksponāti nav grupēti hronoloģiski, bet gan pasniegti tematiskos blokos- mežs, dārzs, jūra, okeāns, džungļi, savanna un eksotika.

Izstāde apskatāma no 14.jūlija līdz 16.oktobrim.

Foto: Iveta Apškrūma, epadomi.lv