Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Stila videopadoms: Kā, pošoties valsts svētku svinēšanai, savienot tautisko ar moderno

Redakcija
Redakcija

Tuvojoties Latvijas dzimšanas dienai, īpaši vēlamies izcelt savu patriotismu, un tas atspoguļojas arī mūsu valkātajā apģērbā. “Latvijā izveidotā mode apvieno tradīcijas, modernu stilu, roku darbu, kvalitāti un ekoloģiju. Būtiski, ka liela daļa dizaineru radīto darbu nav sezonāli, kas nozīmē, ka tik ātri no modes neizies. Gluži otrādi – tiem ir mākslinieciska un paliekoša vērtība,” stāsta modes un izklaides centra “Rīga Plaza” videopadomu stiliste Ieva Ivanova.

Viena no aktuālākajām iezīmēm latviešu tautiskajā stilā ir raksti. Zīmes, kas ieaustas audumos, izskatās ne tikai interesanti, bet arī, ņemot vērā senlatviešu tradīcijas, nes veiksmi un aizsargā. Akcentējot koptēlu ar rakstainu šalli, iegūsi uzmanību piesaistošu tēlu. Galvenais – nebūt pārāk nopietnai, un uzdrīksties izvēlēties dažkārt pat šķietami nesavienojamas krāsas, piemēram, tumši zilu, sarkanu un dzeltenu. Šādi izskatīsies gaumīgi un citiem atmiņā paliekoši.

Latvijas karoga krāsa ir viena no TOP krāsām rudenī. Iekļaujot to savā garderobē kā akcentu, vari radīt elegantu koptēlu svinīgām vakariņām. Piemēram, melno krāsu ņem kā fonu, bet tumši sarkano – kā akcentu. Izcel dekoltē zonu ar kādu rotu, pieskaņo vakarīgu somiņu, un svinīgais tēls ir gatavs. Bieži latviešu dizaineri īpaši piedomā pie apģērbu modeļa, lai tas būtu multifunkcionāls. Izmanto to, iegūstot pavisam atšķirīgu noskaņu.

Tā kā novembris ir viens no drēgnākajiem mēnešiem gadā, tad apģērbu izraugies ne tikai modernu, bet arī siltu un ērtu. Aktuāli ir nēsāt drēbes vairākās kārtās, savienojot dažādas faktūras un toņus. Šodien tik populārās melnās krāsas vietā vari izvēlēties dažādu toņu pelēkos. Lai koptēls būtu gan patriotisks, gan moderns, pieskaņo šalli ar latviskiem rakstiem.

Latvijā dabīgie materiāli vienmēr ir bijuši lielā cieņā, tāpēc savieno vilnu, kokvilnu un ādu. Tie ir izturīgi, kvalitatīvi un noteikti elpojoši. Arī aksesuārus izvēlies no dabīgajiem materiāliem, kas ir apbrīnojami vienkārši, bet tajā pašā laikā ļoti aktuāli. Piemēram, koka kulons ķēdītē radīs pamanāmu eleganci.