Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Topošo māmiņu 6 biežākās ģērbšanās kļūdas

Redakcija
Redakcija

Spīdīgs, stingra auduma apģērbs – vai tas nepalielinās topošās māmiņas ķermeņa aprises? Par biežāk pieļautajām ģērbšanās kļūdām gaidību laikā stāsta modes un izklaides centra „Rīga Plaza” „Stila 3dienas” semināra galvenā stiliste Baiba Grīna.

„Topošās māmiņas nereti cenšas paslēpt savu punci, jo viņām ir sajūta, ka ir stipri apaļīgākas nekā parasti. Tomēr vairumā gadījumu ar vēderiņa nepareizu slēpšanu tiek lieki vizuāli palielināts ķermeņa apjoms,” stāsta stiliste Baiba Grīna.

„Stila 3dienas” ir izglītojošs bezmaksas semināru cikls par savas garderobes veidošanu, stila knifiņiem un modes aktualitātēm. „Stila 3dienas” notiek katra mēneša pirmajā trešdienā no pulksten 17.00 līdz 19.00 modes un izklaides centrā „Rīga Plaza”, 1. stāvā pie Informācijas centra. Tuvākais seminārs gaidāms 6. augustā, un tā temats – „Figūras korekcija ar apģērba palīdzību”. Seminārā uzzināsi, kā panākt konkrētās ķermeņa daļas apjoma samazināšanu vai arī formas izcelšanu, piemēram, kā samazināt gurnu apkārtmēru un panākt izteiksmīgāku krūšu formu. Lai pieteiktos semināram, apmeklē Gudro Sievu skola

Topošās māmiņas jūlija „Stila 3dienas” bezmaksas seminārā uzzināja dažādu speciālistu sniegtās gudrības par pucēšanos skaistajā gaidību laikā. Galvenā stiliste Baiba Grīna grūtnieces mudināja nepieļaut būtiskas ģērbšanās kļūdas.

1. Nevelc apģērbu, kas tev ir par mazu!
Ja tavā skapī ir dažādas skaistas kleitas, kostīmi, kuri tev gaidību laikā ir kļuvuši par mazu, nemēģini tajos iespīlēties.

2. Grūtniecības laikā apģērbus, kas ir šūti no stīva auduma, paslēp visdziļākajā skapja stūrī.
„Neveiksmīgi izvēlēts tērpa piegriezums vai audums spēj neadekvāti izmainīt tava ķermeņa līnijas, kā dēļ vari izskatīties daudz apjomīgāka nekā esi. Ja visu apslēpsi, iegūsi neizteiksmīgu formu un nevajadzīgu apjomu,” padomu sniedz „Stila 3dienu” semināru modes pasniedzēja Baiba Grīna.

3. Tērpā nepareizi izvietoti kroku savilkumi var likt tev izskatīties lielākai, nekā esi.
Izvēlies labāk tādu apģērbu, kam kroku savilkumi ir vēdera vidusdaļā. Ja tie atradīsies kādā no sāniem, vizuāli gurni izskatīsies stipri lielāki nekā patiesībā.

4. Ja izvēlies platu topu vai lielu žaketi, nekādā gadījumā pie tiem nevelc platas bikses.
Atceries par proporcijām, kombinējot apģērbus, – ja velc platas bikses, topam jābūt piegulošam un formu izceļošam. Ja abas apģērba daļas būs lielas un platas, nebūs redzamas tava ķermeņa aprises un tu izskatīsies apjomīga.

5. Spīdīgam audumam – nē!
„Spīdīgs audums piešķir apjomu. Ja vēlies izskatīties slaidāka, meklē citu audumu,” iesaka „Stila 3dienu” stiliste Baiba Grīna.

6. Neizvēlies garas krelles.
Tēla veidošanai pie apģērba parasti pieskaņo dažādas rotaslietas. Atceries, ka greznumlietas, kuras nēsāji pirms grūtniecības, ne vienmēr derēs arī gaidību laikā. Pievērs uzmanību kaklarotu garumam! Tām nevajadzētu būt ļoti garām, citādi kulons vai krelles var atdurties pret punci, un izskatīsies, ka tavs vēderiņš kalpo par atbalstu kaklarotai. Vislabāk nesāt rotu, kas ir tuvāk kaklam.

„Stila 3dienas” organizē ģimenes portāla „Mammamuntetiem.lv” Gudro Sievu skola.