Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Stila videopadoms: gudrības, izvēloties ballei mazo melno vakarkleitu

Redakcija
Redakcija

Tuvojoties Ziemassvētkiem un Jaungada ballei, aktuāls ir jautājums – kā saposties svētkiem? “Mazā melnā vakarkleita ir apģērbs, kas neiziet no modes, tā ir unikāla. Augumam atbilstīga melnas krāsas kleita lieliski nomaskēs ķermeņa trūkumus un izcels tā tīkamās vietas, savukārt tēla izteiksmīgumam to var papildināt ar mirdzošiem aksesuāriem,” stāsta modes un izklaides centra “Rīga Plaza” videopadomu stiliste Ieva Ivanova.

Pirms došanās uz svinīgu balli, ciemos pie draugiem vai apmeklējot kādu brīvākas atmosfēras pasākumu, apģērbs vienmēr jāpielāgo attiecīgā notikuma vietai un laikam, nepazaudējot savu personīgo stilu. Starp citu, arī pārāk svinīga tērpa izvēle tiek uzskatīta par nepieklājīgu žestu un var radīt neveiklas situācijas. Gatavojoties saviesīgam pasākumam, stingri izvērtē tā norises vietu, laiku un nozīmību.

Kleitas izvēle darba pasākumam
Pošanās svētkiem ir pārvērtusies jau par sava veida tradīciju un kļuvusi par neatņemamu gada nogales sastāvdaļu. Ja vien nav speciālas vakara tēmas, tad mazā melnā vakarkleita būs nekļūdīga izvēle. Tas nav jāuztver burtiski, jo mazā melnā vakarkleita var arī nemaz nebūt melna. Baltā un melnā kombinācija ir klasiska vērtība, ar ko nekad nevar kļūdīties. Lai tērps nebūtu pārāk garlaicīgs, melnbalto variāciju vari radoši papildināt, pieskaņojot apjomīgu kaklarotu, interesantas kurpes un glancētu “clutch” somiņu. Somas modeli izvēlies klasisku, lai to varētu izmantot arī citos pasākumos, turklāt vairākas sezonas pēc kārtas.

Fliteru saskaņošana
Fliteri, kristāli, spīdumi – kad tad, ja ne Jaungada ballē? Šis ir vienīgais pasākums gadā, kad mirdzuma nebūs par daudz. Tomēr arī šādā gadījumā jāpiedomā, lai koptēls neizskatītos bezgaumīgs. Melna, spīdīga fliteru kleita būs aktuāls apģērbs klubam, koncertam vai citam aktīvam pasākumam. Ņem vērā – spīdumi jāsaskaņo pēc tonalitātēm, piemēram, melns ar sudrabu. Nedrīkst aizmirst par virsdrēbēm – tām jābūt vienotām ar kopējo tēlu. Uzpūstas dūnu jakas labāk pietaupīt braucienam uz kalnu, savukārt mini kažociņš būs lieliski piemērots šādai kleitai.

Mēteļa izvēle pie gariem svārkiem
Pošoties īpaši svinīgiem brīžiem, kad ielūguma “dreskods” pieprasa garo vakarkleitu, vari atļauties būt kreatīva un izvēlēties divdaļīgu tērpu melnā tonī no smalka auduma, pieskaņojot elegantus aksesuārus. Pie izsmalcināta auduma garajiem svārkiem nav pieļaujams vilkt zābakus – arī ne zamšādas vai auduma, pat uz tieva papēža ne. Jāizvēlas kurpes ar slēgtu purngalu un papēdi, kas ir 7–12 centimetrus augsts. Šādam komplektam ir būtiski pieskaņot mēteli, kas jāizraugās klasisks un no kvalitatīva materiāla, ar atbilstīgu kažokādas apkakli. Pie tērpa, kas sniedzas teju līdz pašai zemei, jāizvēlas mētelis, kas ir ne īsāks kā līdz celim, taču var būt arī garāks.