Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Rudens modes tendences – klasisks tvīds, karija dzeltens un košas lūpas

Redakcija
Redakcija

Rudens ir pašā pilnbriedā – dzestrais gaiss un ugunīgi košā daba mūsu prātus apreibina ne mazāk par jaunām modes kolekcijām, kuras šajā sezonā ir tik daudzveidīgas, ka pat vispārdrošākie modes līdzjutēji to niansēs var apjukt. Kādas ir šī gada rudens galvenās stila tendences? Kādas krāsas un auduma piegriezumus vajadzētu izvēlēties? Kādi ir stilīgākie lūpu krāsu toņi un matu sakārtojumi, kas palīdzēs atšķirties no pelēkās masas? Atbildes uz šiem un vēl citiem jautājumiem palīdz rast tirdzniecības centrs “Domina Shopping”, stiliste un imidža dizainere Elīna Štobe, modes eksperts Deniss Ševeļovs, dzīvesstila blogere Alina Keller un skaistuma blogere Laura Valuta.

Tvīda uzvaras gājiens un septiņdesmitie

Viena no šīs sezonas ievērojamākajām modes tendencēm ir apģērbs no tvīda visdažādākajās krāsās un izpildījumā. Šis plānais vilnas vai pusvilnas audums ir ideāli piemērots kā starpsezonas mēteļiem, tā arī raupjākiem kostīmiem un arī smalkiem trapecveida sarafāniem”, stāsta stiliste un imidža dizainere Elīna Štobe.

Arī modes un dzīvesstila blogere Alina Keller uzsver, ka tvīds šoruden ir īpaši populārs – to apliecina arī nupat aizvadītā Milānas modes nedēļas, kurā viņai bija iespēja vērot stilīgos modes skašu dalībniekus. Vienlaikus viņa izceļ arī modi uz gariem mēteļiem līdz potītēm, kas līdzinās halātiem, un spīdīgu metālu: “Tas ir viens no maniem mīļākajiem trendiem. Pievērsiet uzmanību melnām, sudarba, zilām un brūnām krāsām – ar to palīdzību jūsu tēls būs apburošs, turklāt tās piestāvēs ne tikai svētkiem, bet arī ikdienai”.

Savukārt Deniss Ševeļovs uzskata, ka modi daiļā dzimuma pārstāvēm šosezon raksturo rotaļīgas kleitas, bārkstainas vestes un zamša imitācijas bikses, ko papildina zābaciņi un lielas cepures. “Nevainojamu 70.gadu stilu iegūt ļauj pieguļošas bikses un apmetņi pieklusināti tumšsarkanos un karija toņos apvienojumā ar tumšzilo un klasiski melno. Daiļā dzimuma pārstāvēm aktuāli ir arī tādi jauneklīgi garderobes elementi kā joggdžinsi jeb džersija/džinsu hibrīds un raupji džinsi kombinācijā ar mēteļiem un oversize adījumiem. Zem tiem pieskaņojami gari, vienkrāsaini krekli ar Bretaņas svītrām jūrnieku stilā, lai radītu šobrīd aktuālo apģērbu valkāšanu kārtās un izceltu pūristisku stilīgumu ar tīrām līnijām un pieklusinātiem toņiem”, stāsta modes eksperts.

Arī art-haoss jeb mākslinieciskajam bardakam šajā sezonā ir sava vietas uz modes pjedestāla. “Aizliegt ir aizliegts! Veidojiet visdažādākos krāsu, detaļu un grafiku kombinācijas, jo šoruden atļauts ir viss - arī purpurs un oranžs, zaļš un dzeltens, modern vintage kopā ar futūristiskām detaļām u.tml.”, skaidro E.Štobe. Vienlaikus noslēpumaina un romantiska tēla radīšanai viņa aicina pievērst uzmanību arī smalkām mežģīņu kleitām nakts melnuma tonī, zīda blūzēm ar apjomīgiem volāniem, bet baltās šifona kleitas iesaka kombinēt ar rupjiem mežģīņu izšuvumiem, akcentējot sievišķīgo noslēpumainību. Bet, lai ātri uzlabotu rudens koptēlu, stiliste iesaka pievienot interesantu aksesuāru - šosezon tā ir apjomīga šalle, kas ir bagātīgi rotāta ar bārkstīm, kažokādu un pīnēm.

Puišu modē, savukārt, dominē pieklusināti toņi, piemēram, pelēkais un zilais, ļaujot radīt tīru un modernu stilu. “Kontrastam spriedzi sniegs izsmalcināti, asimetriski griezumi, kā arī rudenīgas krāsu kombinācijas – tumši sarkanā un karija dzeltenā. Krekli ir īsts stila faktors, bet džinsi un kedas piešķirs koptēlam ikdienišķumu. Kā lielisks papildinājums kalpos arī ādas vai dūnu jakas. Tik vienkārši, bet reizē arī stilīgi”, iesaka D.Ševeļovs.

Ekspresīvā (lak)āda, kažokāda un botforti

Pašpārliecinātām modes cienītājām, kuras kāro pēc apkārtējo uzmanības, jo īpaši patiks tādas rudens modes tendences kā lakāda, kažokāda un botforti. E.Štobe uzsver, ka lakādai šoruden jābūt spilgtās krāsās un visdrosmīgākās kombinācijās: “Trapecveida kleitas a-la Twiggy stilā, svārki, trencis, apavi un aksesuāri – lakāda var būt it visā!”. Krāsu un arī faktūru dažādība aktuāla arī kažokādas izstrādājumos. “Tie var būt darināti gan no dabīgiem, gan mākslīgiem materiāliem. Eksperimenti pieļaujami arī ar garumu - maxi, midi vai mini - izvēlieties tādu kažoku, kurā jūtaties visērtāk”, piebilst A.Keller. Arī D.Ševeļovs ir uzskata, ka šoruden īpaši aktuāli ar apģērbi no ādas imitācijas – īpaši tad, ja sievišķīgas kleitas satiek sezonas must-have – aitādas mēteļus ar kažokādu: “Viens, divi un stilīgas meitenes tēls ir gatavs!”.

Modes un dzīvessstila blogere īpašu uzmanību iesaka pievērst arī botfortu tipa zābakiem, kas ir viena no šīs sezonas karstākajām aktualitātēm. Krāsai, materiālam un papēža augstumam šoreiz nav nozīmes – galvenais, lai tie sniegtos pāri ceļiem un dāvanu to īpašniecei kārotās sajūtas.

Violetas lūpas un melnais laineris

Pēc vairākām sezonām, kad topā bija jauneklīgas sejas skaistums un viegli viļņi frizūras, šajā rudens un ziemas sezonā nāk jauns skats uz matu sakārtojumiem un make-up. “Pāreja uz greznu, dārgu un izteiksmīgu izskatu un lūpu spīduma atgriešanās runā par jaunu nodaļu skaistuma pasaulē. Sarkana lūpu krāsa jau atkal ir trendā, bet košākam akcentam ieteiktu izvēlēties tumši violetu lūpu krāsu”, stāsta skaistuma blogere Laura Valuta.

Viņa arī uzsver, ka šoruden mirdzoša āda aizvieto smagnējo konturēšanas tehniku un pārliecinošu uzvaru vēl joprojām svin melnais acu laineris visdažādākajos izpildījumos. “Spīdums un metālika var dzirkstīt ne tikai uz acīm, bet arī izceļot un izgaismojot vaigu kaulus, papildinot tos ar svaigu persiku vaigu toni. Neaizmirstiet arī par skropstu tušām ar mākslīgu skropstu efektu.”, piebilst L.Valuta. Matu sakārtojumos viņa aicina turpināt pīt visdažādākās pīnes, veidot gludas augstās astes un elegantus franču vijumus.