Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


Esi gatava rudenim!

Redakcija
Redakcija

Vasaras atvaļinājumu karstais periods jau tuvojas beigām, taču tik daudz kas vēl jāpaspēj! Galvenais šajā ikdienas steigā neaizmirst par savu ārējo izskatu un veselību, jo gadalaiku maiņa atspoguļojas uz mūsu ārējo izskatu un ādas stāvokli.Rudens periodam matus un ādu jāsagatavo īpaši rūpīgi. Līdz laikam, kad sāksies aukstie vēji, ir jāatjauno ādas aizsargbarjera, jānovērš ādas lobīšanās un sausums. Kā sagaidīt vēso rudeni ar mirdzošu smaidu sejā? Materiāls ievietots sadarbībā ar skaistumkopšanas industrijas portālu Intensa.Pro

Seja

Patlaban, kad gaisa temperatūra pastāvīgi pazeminās, ir īstais laiks atjaunot ādas vitalitāti un tas ir jādara pakāpeniski.
Visbiežāk āda pēc vasaras perioda ir kļuvusi sausāka un tai zudis nepieciešamais mitruma līmenis, tādēļ pirmais uzdevums – atgūt tās elastību un gludumu. To var izdarīt ar dažādu mitrinošo serumu palīdzību, kas palīdzēs atjaunot hidrolipīdo balansu ādas šūnās.

Salīdzinot ar krēmiem, serumi satur krietni lielāku daudzumu aktīvo vielu, turklāt tiem piemīt labāka spēja bioloģiski aktīvos komponentus novadīt ādā. Vērtīgās seruma sastāvdaļas palīdzēs ātri atjaunot un mitrināt ādu, izlīdzināt grumbas un nodrošināt liftinga efektu.

Ieteicams izvēlēties serumu, kura sastāvā ir E vitamīns, kas stimulē atjaunošanās procesus ādā un palīdz neitralizēt kaitīgos šūnu dalīšanās produktus. Svarīgs ir arī A vitamīns, kas paātrina epidermas atjaunošanās procesus un aktivizē kolagēna sintēzi, kā arī regulē tauku dziedzeru darbību. Vērtīgas ir arī augu eļļas, kas mitina ādu, hialuronskābe, kas palīdz uzturēt ādas normālu tonusu, turgoru un mitruma līmeni.

Ķermenis

Pēc vasaras perioda mēs cenšamies iespējami ilgāk saglabāt iedegumu un vienlaicīgi neitralizēt tā negatīvās sekas. Šim nolūkam kosmetologi iesaka iegādāties krēmus un mitrinošus losjonus ar pantenolu, šī sviestu un alveju. Tos uz ķermeņa jāuzklāj divas reizes dienā, īpašu uzmanību veltot pleciem un dekoltē zonai. Šādi līdzekļi lieliski iesūcas ādā, neatstājot uz apģērba traipus.
Parasto dušas želeju un ziepes šajā periodā jāaizvieto ar speciālām dušas eļļām. Pateicoties minimālam konservantu daudzumam, tās maigi likvidē netīrumus un neizjauc lipīdo slāni.

koza-osenj-intensa.proKosmētiskie saloni ar dažādām procedūrām arī piedāvā savā ziņā turpināt atvaļinājuma emociju gūšanu, piemēram, veicot talasoterapiju, kas ir ietīšanās ar dažādu jūras produktu izmantošanu. Jūras aļģes stimulē liekā šķidruma izvadīšanu no organisma, un tas palīdzēs iegūt slaidāku figūru.

Ļoti labu mitrinošu efektu sniedz avokado ietīšanās procedūra. Tā sastāvā ir taukskābes un vitamīni, kas palīdzēs atjaunot hidrobalansu un lieliski pabaros ādu.

Mati

Ļoti būtiski rudens periodam ir sagatavot ne tikai matus, bet arī galvas ādu, tādēļ pirms uzsākat lietot matu struktūru atjaunojošus šampūnus un līdzekļus, vēlams doties uz salonu, lai veiktu speciālas procedūras, piemēram, galvas ādas pīlingu vai kriomasāžu.

Pīlings attīrīs galvas ādu no atmirušajām sūnām, uzlabos skābekļa apmaiņu starp ādas šūnām, kā arī veicinās ātrāku matu augšanu, novērsīs matu sķelšanos un padarīs tos biezus un elastīgus.
Kriomasāžas procedūra palīdzēs atbrīvoties no blaugznām, kas nereti rodas vasaras periodā pastiprinātas svīšanas rezultātā. Ar šķidrā slāpekļa palīdzību procedūra uzlabo asinsriti, paātrina vielmaiņas procesus, atjauno ādu.

Neaizmirstiet, ka liela nozīme ādas un matu skaistuma saglabāšanā ir pareizam uzturam un cilvēka dzīvesveidam. Jaunā rudens sezona ir lielisks iemesls vitamīnu lietošanas sākšanai, kā arī pārejai uz sabalansētu diētu. Neapšaubāmi, ka šis ir arī īstais laiks atteikties no kaitīgajiem ieradumiem.

Materiālu sagatavoja Intensa.Pro redakcija