Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


Trīs zelta likumi padušu kopšanai

Redakcija
Redakcija

Āda padusēs ir ļoti plāna, tādēļ tā var daudz ātrāk iekaist nekā āda jebkurā citā ķermeņa rajonā. Papildus bojātai ādai, kas rodas no regulārās padušu skūšanas vai vaksācijas, daudzi dezodoranti arī mēdz ādu sausināt. Lai ikdienā tik ierastā procedūra – padušu skūšana – pēc iespējas mazāk nodarītu pāri šīs zonas ādai, Dove dezodorantu kategorijas vadītāja Evita Meiere sniedz trīs padomus par to, kā rūpēties par padusēm.

Nesteidzies!

Ja ir ierasts skūties no rītiem, to nav ieteicams darīt ātrāk kā 15 minūtes pēc pamošanās. Ja uzreiz pēc pamošanās dodies dušā, lai noskūtos, āda ir daudz jutīgāka – tas skūšanās procesu var padarīt nepatīkamāku, bet ādas kairinājuma sekas – daudz smagākas. Pirms skūšanās ir jādod laiks, lai ūdens iesūktos ādā. Tas palīdz ādai kļūt elastīgākai, mazina apsārtumu un raupjumu, reizē atvieglojot skūšanās procesu. Būtiski atcerēties, ka āda padusēs atjaunojas 14 dienu laikā, bet skūšanās tiek veikta daudz biežāk, tādēļ – jo mazāk kaitējuma tai nodarīsiet, jo veselīgāka un gludāka tā būs.

Rūpējies!

Skūšanās laikā 36% jeb aptuveni trešdaļa no tā, kas tiek noskūts, ir āda. Tādēļ, neievērojot dažus vienkāršus principus skūšanās procedūrā, daudz vairāk tiek vājināts ādas dabīgais aizsargslānis. Tā rezultātā āda padusēs var iekaist, kļūt sausa un raupja. Tādēļ ir svarīgi arī padusēs izmantot tādus ikdienas līdzekļus, kas palīdz saglabāt un atjaunot ādas mitruma līmeni. Veikalos ir pieejams plašs piedāvājums ar dezodorantiem, kuru sastāvā jau ir iekļautas ādu mitrinošas vielas.

Izvēlies piemērotākos produktus un instrumentus!

Lai novērstu ādas kairinājumu, būtiska nozīme ir piemērotāko un kvalitatīvāko ķermeņa kopšanas instrumentu un arī produktu izvēlei. Izvēloties skuvekļus, ļoti zema cena var būt vilinoša, bet bieži vien lētu skuvekļu lietošana rezultējas sausā un apsārtušā ādā – tajos nav iestrādāti elementi, kas nodrošina maigāku skūšanu un līdz ar to mazāku kairinājumu. Noteikti pievērsiet uzmanību tam, lai skuveklis nav nodilis pēc ilgstošas lietošanas. Vienreiz lietojamo skuvekļu lietošana vairākkārtīgi rezultējas sausā, apsārtušā un bieži arī savainotā ādā. Izvēloties dezodorantu, maigāki un mazāk kairinoši dezodoranti ādai padusēs būs tie, kuros ir samazināts alkohola daudzums. Piemēram, Dove dezodoranti nesatur alkoholu, un tiem piemīt antibakteriālas īpašības.