Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


Skaistums saskaņā ar dabu!

Redakcija
Redakcija

Mūsu organisms ietver sevī sarežģītu bioenerģētisku sistēmu, kas darbojas saskaņā ar dabiskajiem bioloģiskajiem ritmiem.Āda ir viens no svarīgākajiem orgāniem, kas aizņem lielāko cilvēka ķermeņa laukumu, turklāt tā, kā jebkurš dzīvs organisms, ir pakļauta dabas ritmiem. Tas nozīmē, ka par ādu jārūpējas saskaņā ar šiem ritmiem, jo tādejādi iespējams sasniegt krietni labāku rezultātu. Protams, ka katra cilvēka organisms ir individuāls, taču šūnu darbībā ir arī kopējas likumsakarības.Ādas bioritmu pārzināšana palīdzēs pēc iespējas efektīvāk izmantot kosmētiskos līdzekļus.

Ādas dienas režīms

Plkst. 4-7 – piemērotākais laiks uzklāt uz sejas vieglu mitrinošu krēmu ar augstu ūdens, vitamīnu un minerālvielu saturu. Šajā laikā aktivizējas iekšējās sekrēcijas dziedzeri un hormonu darbība, asinsrite kļūst intensīvāka. Ieteicama auksta duša, kas stimulē „pamošanās hormona” cirkulāciju asinīs. Āda viegli absorbē mitrumu un tajā esošās vielas.

Plkst. 8-10 – asinsrite ir visaktīvākajā darbības procesā. Āda, gluži ka sūklis, uzņem visu, kas tai brīdī tai ir pieejams. Labi, ja tas ir dienas aizsargkrēms, kas pasargā ādu no mitruma zaudēšanas un UV staru iedarbības, nevis putekļi un piesārņota gaisa indes.

Plkst. 11-12 – tauku dziedzeri sāk darboties ar dubultu spēku. Uz ādas parādās taukains spīdums, poras kļūst izteiktākas un pamanāmākas. Šis ir laiks, kad jāpiekoriģē dienas grims.

Plkst. 13-14 – āda jau ir nogurusi un izskatās bālganāka. Pamanāmākas kļūst krunciņas, sejai nepieciešama atpūta: to var atsvaidzināt ar toniku.

Plkst. 15-17 – āda ir pilnīgi neuzņēmīga pret kosmētiskajiem līdzekļiem un procedūrām. Šajā laikā izdalīšanās funkcija dominē par spēju absorbēt.

Plkst. 17 – ādas absorbēšanas spējas pieaug, tā aktīvāk uzņem skābekli. Attīrošie krēmi ļaus ādai „uzelpot” un turpmākās stundas elpot vieglāk.

Plkst. 18 – ādai paaugstinās sāpju slieksnis. Šis ir laiks, kad varat veikt sāpīgās kosmētiskās procedūras. Pēc sešiem vakarā ādas uzņēmība pakāpeniski paaugstinās, āda kļūst absorbēt spējīgāka, tāpēc notīriet dienas grimu uzreiz pēc pārnākšanas no darba. Aptuveni līdz astoņiem vakarā ādā notiek detoksikācijas procesi, tādēļ vakarā veiktās attīrīšanas procedūras, maskas un ārstniecisko augu tvaika vannas būs daudz iedarbīgākas kā rīta stundās veiktās. Vakars ir laiks atjaunojošām procedūrām.

Plkst. 19-20 – alergēnu laiks. Šajā laikā pat atsevišķi ierasti kosmētiskie līdzekļi var izraisīt alerģiju.

Plkst. 20-21 – īstais laiks sagatavot ādu miegam, attīrīt no kosmētikas, uzklāt vakara krēmu, kas ir īpaši svarīgs nakts laikā notiekošajiem reģenerācijas procesiem.

Plkst. 23-4 – piemērotākais laiks miegam, kas šajā laikā palīdzēs jums vairot skaistumu un veselību. Ja cilvēkam ir dziļš miegs, tad šūnas ir spējīgas dalīties 8 reizes aktīvāk kā jebkurā citā diennakts laikā. Āda intensīvi uzņem nakts krēma esošās bioloģiski aktīvās un barojošās vielas.
Pielāgojies mēness fāzēm!

Pastāv arī kosmētisko līdzekļu un mēness fāžu cikla mijiedarbība.

Augošs mēness

Pirmajā un otrajā mēness cikla ceturtdaļā , apmaiņas procesi ādā notiek īpaši aktīvi, tādēļ šajā laikā īpaši efektīvas ir ādas atjaunošanas procedūras. Nepieciešams intensīvi mitrināt un barot ādu ar dažādu masku un aktīvu krēmu palīdzību. Vērtīgi ir dabiski muskuļu elastību uzturoši paņēmieni – fiziski vingrinājumi, sejas fitness, asinsriti veicinoša masāža. Augošā mēnesī veiksmīgi var uzsākt arī jaunu kosmētisko līdzekļu lietošanu.

Pilnmēness

Šajā periodā organisma audu darbība vērsta uz šlakvielu izvadīšanu un vielmaiņas normalizēšanu. Lieliski iedarbojas visas organisma attīrīšanas procedūras. Ādas tūskas novēršanas profilaksei izvairieties no saldiem un asiem ēdieniem. Nav ieteicams uzsākt jaunu un ādai nepierastu kosmētisko līdzekļu lietošanu. Galvenais akcents šajā laikā ir uz higiēnisko līdzekļu un atveseļojošās kosmētikas lietošanu. Piemērots laiks matu griešanai, barojošām maskām, savukārt tiem, kas vēlas notievēt, ir īstais laiks atslodzes dienām.

Jauns mēness

Šo var dēvēt par mēness dīkstāves laiku, jo visi ādā notiekošie procesi palēninās, pazeminās organisma aktivitāte. Fāzes pirmā ceturtdaļa ir piemērota sejas tīrīšanai.

Dilstošs mēness

Šajā mēness fāzē efektīvas ir dziļās attīrīšanas un eksfoliējošās procedūras, organisms bez grūtībām atbrīvosies no pārstrādātām vielām un šlakām. Šī iemesla dēļ varat balināt pigmentācijas plankumus un vasarraibumus. Labvēlīgs laiks uzsākt liftinga un reģenerējošas procedūras, kā arī anticelulīta programmas. Īstais laiks akupunktūrai, bioenerģētikai un ārstniecisko augu izmantošanai.

Ieklausieties sava organisma bioloģiskajos ritmos un esiet skaistas!

Materiāls ievietots sadarbībā ar skaistumkopšanas industrijas portālu Intensa.Pro