Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


4 līdzekļi, kuri palīdzēs pārvarēt visaukstāko gadalaiku

Redakcija
Redakcija

Iestājoties aukstumam, mēs bieži sastopamies ar nepareizu sevis kopšanas problēmu. Temperatūras maiņa, sals, vējš, centrālapkures radīts sausais gaiss telpās, dienas gaismas un vitamīnu trūkums negatīvi ietekmē ādu un matus. Tieši tādēļ, pārejot uz ziemas apģērbu, nepieciešams izrevidēt arī savu kosmētikas maku. Pareizi izvēlēti līdzekļi bez problēmām un sekām palīdzēs pārvarēt bargo ziemu.

Līdzeklis Nr.1: lūpu balzams – palīdzēs cīnīties ar sausumu un iekaisumu

Ziemā, kad lūpas pastāvīgi tiek pakļautas zemajai temperatūrai, ultravioletajiem stariem un aukstajam vējam, tieši tādēļ lūpu balzams ir neaizvietojama lieta ikvienā kosmētikas makā.

Galvenā lūpu balzama sastāvdaļa ir mitrinošā un barojošā eļļa, vasks, kas uz lūpām veido aizsargplēvīti, retinols, vitamīns B5, kā arī ultravioletie filtri un ārstniecības augu ekstrakti, kas ādu pasargā no sausuma, kairinājuma un iekaisuma.

Speciālisti ziemas periodā iesaka dot priekšroku barojošiem, taukainiem līdzekļiem ar UV-filtriem.

Lūpu ādu nepieciešams kopt atkarībā no to stāvokļa. Ādu pietiekami sasmērēt ar balzamu 1 – 2 reizes dienā. Sausu lūpu ādas īpašniecēm ieteicams līdzekli uzklāt pirms gulētiešanas – tā līdzeklis labāk iesūksies un nodrošinās ārstējošu efektu. Tāpat balzamu var uzklāt uz lūpām pirms došanās uz ielas – tas ādu aizsargās no iespējamām problēmām.

Līdzeklis Nr.2: sejas krēms – aizsargā no sala

Galvenās ādas problēmas ziemā – tas ir ādas kairinājums, apsārtums un lobīšanās, tādēļ svarīgs uzdevums šajā periodā ir regulāra mitrināšana, barošana un aizsardzība no sala.

Tāpat kā jebkurā gadalaikā, sejas krēmu ziemā jāizvēlas atbilstoši ādas tipam. Piemēram, sievietēm ar taukainu sejas ādu vislabāk izvēlēties krēmu ar alvejas, citrona, salvijas ekstraktiem, jo tie lieliski regulē tauku dziedzeru aktivitāti. Kombinētas vai sausas lūpu ādas īpašniecēm ieteicams izmantot daudz taukainākus krēmus ar eļļu saturu. Tie labāk aizsargā ādu no vēja, aukstuma un sala, palīdzot lūpām saglabāt elastību un, protams, novērš nepatīkamo ādas lobīšanos.

Āda jāmitrina ar speciālu krēmu palīdzību, kas veidoti uz ūdens bāzes. Sejas ādu vislabāk barot ar barojošiem vitaminizētiem krēmiem un maskām.

Bet seju pasargāt no vēja un sala iesaka ar taukainiem dienas krēmiem – tieši šādi krēmi satur nepieciešamo tauku un vitamīnu daudzumu, kuri aizsargā maigo sejas ādu no vēja. Ziemā ideāli piemēroti krēmi ar vitamīniem. Piemēram, E un F vitamīni novērš ādas ļenganumu un novecošanu. C vitamīns blīvē ādu, atgriež tai veselīgo krāsu un starojumu, A vitamīns regulē ūdens – lipīdu maiņu, novēršot ādas lobīšanos.

Līdzeklis Nr.3: roku krēms – „otrie cimdi”

Salā ādas aizsargfunkcijas būtiski pazeminās. Tā ir pakļauta vēja ietekmei, parādās apsārtums, apsaldējumi, augsta uzņēmība pret infekcijām, lobīšanās un raupjums. Tādēļ nepieciešams iegādāties ziemas roku krēmu. Aukstā laikā labāk iegādāties barojošu krēmu. Tas veidos aizsargplēvīti un novērsīs negatīvo kaprīzo laika apstākļu iedarbību. Speciālisti iesaka izmantot nakts un dienas krēmus. Dienā – aizsardzībai, naktī – ādas barošanai, tās atjaunošanai un piesātināšanai ar vitamīniem.
Vispopulārākie un pieprasītākie roku kopšanas līdzekļi ir ziemas roku aizsargkrēmi, kuru sastāvs ir bagāts ar glicerīnu, kas ādu padara elastīgu un gludu, bišu vasku, āpša taukiem, kakao, ciedra un olīvu eļļām, kā arī ar E un F vitamīniem.
Aizsargkrēms jāuzklāj pusstundu pirms došanās laukā. Tas rūpīgi jāierīvē ādā, lai nepaliek ne pilītes taukainā spīduma.

Līdzeklis Nr.4: šampūns – stiprinās matu sīpoliņus

Pat tad, ja bez galvassegas no mājas aizskrieniet līdz mašīnai, ar to ir pilnīgi pietiekami, lai matu sīpoliņi izjustu stresu.
Vislabāk izvēlēties mīkstu, nomierinošu šampūnu, bez krāsvielām, ar dabīgām sastāvdaļām, kas piemērots jūsu matu tipam.
Var iegādāties rīcinauga vai kokosa eļļu, un pirms galvas mazgāšanas sasmērēt matu galiņus, lai tos nostiprinātu.
Lai sevi atbrīvotu no statiskās elektrības sekām uz galvas, jāizmanto speciāli spreji pret matu elektrizēšanos. Pateicoties tiem, Jūs telpā varēsiet noņemt cepuri, nebaidoties no izbojātas frizūras.

Parasti ziemā mati kļūst sausāki. Viens no variantiem, tie var būt arī taukaini pie saknēm, bet kļūt ļoti sausi, trausli un mitrumu zaudējuši galiņos. Tādēļ šampūnam jābūt maksimāli smalkam un saudzējošam, ar neitrālu pH līmeni, dabīgām augu sastāvdaļām, bez krāsvielām, parabēniem un silikoniem, piemērotam jūsu matu tipam.

Pēc matu mazgāšanas stilisti iesaka obligāti izmantot atjaunojošu vai mitrinošu balzāmu vai kondicionieri, lai matu aizsargātu no pārmērīga sausuma.

Ziemā obligāti izmantojiet barojošus balzamus un atjaunojošus kondicionierus.

Nav jāuztraucas, aiz aizsalušā loga vērojot ziemas peizāžu! Ievērojot pareizu uzturu, lietojot vitamīnu kompleksus un veiksmīgi izvēlētu kosmētiku, jūs izskatīsieties lieliski jebkurā gadalaikā!

Materiāls ievietots sadarbībā ar skaistumkopšanas industrijas portālu Intensa.Pro