Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


Cilvēces ģeniālais izgudrojums – masāža

Redakcija
Redakcija

Masāža praktiski ir visģeniālākais cilvēces izgudrojums. Tai pakļaujas prakstiski viss: atbrīvo no celulīta, savelk ādu, novērš sāpes utt. Tādēļ daudzus gadus masāža ir un paliek visspolulārākais procedūras veids jebkura vecuma sievietēm un vīriešiem. Piedāvājam 5 vispopulārākos mašāāas veidus.

Estētika: Anticelulīta masāža

Lai atbrīvotos no ienīstās “apelsīna miziņas”, ar vienu vēlēšanos diemžēl nepietiek. Šīs problēmas risināšanai nepieciešama kompleksa kopšana, kas sevī iekļauj anticelulīta masāžu.
Anticelulīta mašāžu veidi ir dažādi: rokas, vakuuma, limfodrenāžas, manuālā utt., tādēļ ikviens var izvēlēties sev vispiemērotāko.

Аnticelulīta masāža veic auguma korekciju un ķermenis iegūst vēlamo formu. Papildus masāžas laikā tiek izvadīts liekais šķidrums, kā rezultātā izzūd tūska. Pēc procedūras šūnās aktivizējas vielmaiņa un atjaunojas muskuļu tonuss. Procedūras laikā uzlabojas asinsrite, tādēļ audi tiek apgādāti ar skābekli.
Ja pēc masāžas kursa ievēro konkrētus nosacījumus, piemēram, pareizs uzturs un fiziskās aktivitātes, iegūtais rezultāts saglabājas ilgstoši.

Ārstēšana: Klasiskā masāža

Klasiskā masāža droši vien ir visiecienītākais un populārākais masāžas veids. Tā piemērota tiem, kuri vēlas atslābināties, atpūsties un izbaudīt patīkamas izjūtas. Citiem vārdiem runājot, piemērota ikvienam.
Masāžas laikā uzlabojas asinsrite, nostiprinās imūnā sistēma, likvidējas dažādas muskuļu sāpes, uzlabojas limfas plūsma, nostiprinās saites utt.
Klasisko masāžu var veikt visam ķermenim vai atsevišķi konkrētai ķermeņa daļai, piemēram, tikai mugurai, kaklam un plecu zonai, vai masēt jostas vietu un muguras apkšdaļu.
Masāžas laikā meistars izmanto dažādas eļļas, kuras mazina berzi un rada patīkamu sajūtu.

Tonizēšana. Sportiskā masāža

Vēl pirms dažiem gadiem sportisko masāžu veica tikai profesionāliem sportistiem. Mūsdienās sportiskās masāžas mākslu var izbaudīt tie, kuri nekādi ar sportu nav saistīti.
Šāds masāžas veids ļoti populārs ir vīriešiem, bet piemērots arī sievietēm, to var veikt gados vecākiem cilvēkiem un pusaudžiem, iepriekš pārbaudot veselības stāvokli.
Masāžu pielāgo katram klientam individuāli, atkarībā no tā, kuru ķermeņa daļu nepieciešams izārstēt.
Masāža salīdzinoši ir vienkārša, par cik tā jāpielāgo katram klientam, tādēļ ir svarīgi izvēlēties sertificētu meistaru ar pietiekami lielu pieredzi, kurš konkrētā laika periodā palīdzēs sasniegt vēlamo rezultātu.
Sportiskā masāža piemērota cilvēkiem ar dažādām traumām, hroniskām sāpēm un ierobežotām kustībām.

Relaksācija. Masāža ar karstiem akmeņiem

Šis masāžas veids pie mums nācis no Austrumiem un to pārsvarā izmanto kā ārstniecības metodi dažādu slimību gadījumos. Tomēr šīs masāžas vislielākais pluss ir relaksācija.
Masāžai izmanto vulkāniskos bazalta akmeņus, kuri rodas, sacietējot magmai pēc vulkāna izvirduma. Latvijā izmanto arī citus akmeņus, piemēram, tos, kurus var atrast jūrā. Jebkuram akmenim piemīt sava enerģija, kas organismu ietekmē dažādi.
Pirms procedūras meistars sasilda akmeņus līdz konkrētai temperatūrai, pēc tam liek uz konkrētām ķermeņa vietām. Masāžu veic ar akmeņu un roku palīdzību. Ar lielajiem akmeņiem masē muguru, bet ar mazajiem – seju.
Pēc masāžas meistaram akmeņi obligāti ir jāattīra – ne tikai fiziski, bet arī enerģētiski.

Garīgā attīrīšana. Aromterapijas masāža

Aromātisko ēterisko eļļu ārstnieciskais spēks zināms kopš seniem laikiem. Pateicoties lielajam psihoķīmisko vielu saturam, ēteriskās eļļas labvēlīgi ietekmē ķermeni un cilvēka prātu.
Šādas masāžas galvenais mērķis ir atslābināt cilvēka ķermeni un vienlaicīgi attīrīt prātu no nomācošām domām.
Katra eļļa konkrēti ietekmē cilvēka iekšējo stāvokli, tādēļ galvenais uzdevums ir procedūrai izvēlēties pareizo eļļu.
Eksistē vairāk nekā 100 ēterisko eļļu veidi – tās ir pretsāpju, pretiekaisuma, nomierinošas, asinspiedienu pazeminošas, vielmaiņu regulējošas un dažādas citas eļļas.

Materiāls ievietots sadarbībā ar skaistumkopšanas industrijas portālu Intensa.Pro