Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


Sejas masāžas vingrinājumi skaistai un veselīgai ādai

Sejas masāža labvēlīgi iedarbojas uz ādu, muskuļiem, asins un limfas vadiem, kā arī uz nervu sistēmu. Stimulējot asins pieplūdumu, masāža uzlabo ādas barošanos, palielina skābekļa piegādi audiem un veicina vielmaiņas produktu izvadīšanu. Atkarībā no kustību veida, masāža var nomierināt un atbrīvot vai tonizēt muskuļus, āda kļūs elastīgāka un vingrāka, zūd pietūkumi. Mehāniski masāža attīra ādu no atmirušajām šūnām, atveras tauku un sviedru dziedzeru izvadceļi.

Masāžu var veikt pats 3 līdz 5 minūtes vienu vai divas stundas pirms gulētiešanas. Masāžas kustībām jābūt vieglām, taču pirms uzsākt masāžu, ādai jābūt notīrītai, pēc tam tai uzklājot barojošu krēmu.

1) Ar abu roku vidējo un rādītājpirkstu 4 līdz 5 reizes noglauda pieri no viduslīnijas virzienā uz deniņiem.

2) Ar abu roku vidējo un rādītājpirkstu 4 līdz 5 reizes noglauda daļu sejas virzienā no deguna līdz deniņiem.

3) Ar tiem pašiem pirkstiem veic masāžas kustības no virslūpas vidus uz deniņiem.

4) Ar pirkstiem velk pa apakšžokli no zoda gala virzienā uz ausīm.

5) Vertikālā virzienā no deguna un uzacīm līdz matu kontūrlīnijai glauda pieri.

6) Veic 5 līdz 6 apļotas kustības ap acīm - sākot no deguna virzienā uz deniņiem un zem acīm.

7) Ar zeltneša, vidējo un rādītājpirkstu viegli bungo pie acs ārējiem kaktiņiem.

8) Ar kreisās rokas vidējo un rādītājpirkstu viegli izstiepj ādu pie kreisās acs ārējā kaktiņa. Ar labās rokas vidējo pirkstu apļveida kustībām masē nostiepto vietu. Pēc tam tādas pašas kustības veic labajā pusē ar labās rokas vidējo un rādītajpirkstu.

9) Līdzīgi masē vietu pie deguna un mutes kaktiņiem.

10) Ar abu roku rādītājpirkstiem veic vieglas apļveida kustības uz abām nāsīm, pēc tam noglauda degunu - īsa kustība no augšas uz leju, ilgāka - no lejas uz augšu.

11) Ar abu roku pirkstu spilventiņiem bungo pa abiem vaigiem, pamazām izmantojot arvien mazak pirkstu.

12) Ar plaukstam viegli pliķē abus vaigus.

13) Masāžas noslēgumā glauda seju ar pirkstiem, kā norādīts 1., 2., 3. un 4. vingrinājumā.

Pēc masāžas seju noslauka ar mīkstu, siltā ūdenī samitrinātu dvieli vai notīra ar tonizējošu losjonu. Veicot sejas tīrīšanu, kustībām jābūt tādām pašām kā masējot - no sejas vidus virzienā uz ausīm, deniņiem un matu kontūrlīniju. Ja āda sausa, to pēc tam jāieziež ar krēmu.

Līdzīgi masē kaklu, sākot ar 5 līdz 6 reizes glaudīšanu no viduslīnijas virzienā uz ārpusi, pēc tam ar plaukstām glauda kaklu virzienā no apakšas uz zodu un apakšžokli. Tad viegli bungo ar pirkstiem pa kakla ādu, viegli papliķē un masāžu nobeidz glaudošām kustībām.

Šo masāžu nedrīkst veikt, ja ir iekaisusi āda, seja ir klāta ar strutainām pinnēm vai cilvēkam ir sarežģijumi ar sirdi vai augstu asinsspiedienu.