Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


Mājās gatavotas sejas maskas no arbūza

Arbūzs ir sulīgs un lieliski atspirdzina. Tā mīkstums satur gandrīz 93% ūdens, fruktozi, saharozi, dzelzi, kāliju; vitamīnus – B1, B2, C, PP, folijskābi un karotīnu un šķiedrvielas. Tā kā arbūziem piemīt asinsradoša, mīkstinoša un pretiekaisumu iedarbība, tad tie lieti noder arī skaistumkopšanā. Piedāvājam sejas maskas, kas ir viegli pagatavojamas un lietojamas mājas apstākļos.

Maskas visiem ādas tipiem

1. Olu dzeltenumus saberž, pievieno 2 tējkarotes olīveļlas, 1 tējkaroti arbūzu sulas un 2 tējkarotes medus. Var pievienot pāris pilienu citronu sulas. Maska ir ideāls barojošs līdzeklis sejas ādai. Iegūto masu uzklāj uz sejas, pēc 20 min masku noņem ar samitrinātu vates tamponu un seju noskalo ar siltu ūdens un piena maisījumu.

2. Ēdamkaroti auzu pārslu aplej ar 2 ēdamkarotēm siltas arbūzu sulas. Kad auzu pārslas uzbriedušas, putriņu liek uz sejas. Pēc 20 minūtēm seju nomazgā ar kumelīšu uzlējumu.

3. Arbūza mīkstumu sajauc ar avokādo augļa mīkstumu viendabīgā masā. Sagatavoto masku uzklāj uz sejas un atstāj uz 20 minūtēm. Lieliska pretgrumbu maska ar antioksidantiem, C,E vitamīniem un omega 3 taukskābēm.

Sejas maskas sausai ādai

1. Saspaidītu arbūza mīkstumu uzklāj uz sejas. Pēc 15 min masku noņem ar samitrinātu vates tamponu, seju noskalo ar situ ūdeni un tai uzziež barojošu krēmu. Maska ieteicama sausai sejas ādai.

2. Saspaidītu vai sablenderētu arbūza mīkstumu sajauc ar nelielu daudzumu kvalitatīvas olīveļļas. Uzklāj uz salvetes vai marles un atstāj uz sejas 20 minūtes. Arbūza sula atsvaidzina ādu, padara to maigu un elastīgu, uzlabo arī sejas krāsu.

3. Mikserī puto 1 olu ar arbūza mīkstumu, līdz izveidojas stingras putas. Masku liek uz sejas un tur 15-20 minūtes.

4. Divas tējkarotes trekna biezpiena sablenderē ar tējkaroti arbūzu sulas, 1/2 olas dzeltenumu un tējkaroti kampareļļas. Kad iegūta vienveidīga masa, to liek uz sejas. Pēc 15 minūtēm masku noņem, seju nomazgā ar kumelīšu uzlējumu un iemasē ar šķidru krēmu. Šī maska baro un mīkstina ādu, padara to elastīgu.

Taukainai seja ādai

1. Ņem arbūzu, gurķu sulu un degvīnu vienādās daļās. Lieto taukainas vai iekaisušas sejas ādas tīrīšanai ikdienā.

2. Divas tējkarotes svaiga biezpiena kārtīgi sablenderē ar tādu pašu daudzumu arbūzu sulas, pievieno 1/4 tējkaroti sāls. Masku liek uz sejas. Pēc 15 minūtēm masku noskalo ar sālītu, vārītu ūdeni.

3. Taukainai un iekaisušai sejas ādai ar aknes problēmām noderēs arbūza un banāna maska. Pēc 10-15 minūtēm sejas masku noskalo ar siltu ūdeni.