Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


Ko darīt, ja ir varžacis, ieauguši nagi, ādas sabiezējumi. Padomi kāju kopšanai

Skaistas un veselas kājas ir katras sievietes rota. Kopiet un saudzējiet tās. Sniedzam dažus padomus kāju sakopšanai, ja tās pastiprināti svīst, ja radušās nepatīkamas varžacis vai sabiezējumi, ja ieauguši nagi vai sākuši deformēties kāju pirksti.

Ja kājas stipri svīst

Ieteicams tās katru dienu mazgāt ar siltu ūdeni, kam pievienots nedaudz kālija permanganāta, ozolmizu novārījuma vai lazdu lapu uzlējuma (lazdu lapas aplej ar verdošu ūdeni un ļauj ievilkties pusstundu). Visi šie līdzekļi mazina sviedru izdalīšanos.

Varžacis

Nedēļu pēc kārtas katru dienu vannojot kājas ziepjūdenī, kam pievienots nedaudz dzeramās sodas, varžacis kļūst ievērojami mīkstākas un tad tās var uzmanīgi nokasīt ar pedikīra piederumiem. Šis paņēmiens gan noder tikai jaunām varžacīm.

Ja varžacis ir vecas, tās labāk nosmērēt ar speciālu, aptiekās nopērkamu, šķidrumu vai uzlīmēt speciālu plāksteri. Pēc tam jāpatur kājas ziepjūdens un sodas vanniņā, lai varžacis atlobās.

Pēdas ar ādas sabiezējumiem

Jāvanno karstā ziepjūdenī, kam pievienota dzeramā soda (2 tējkarotes sodas uz 1 litru ūdens). Pēc tam sabiezējumu vietas noberž ar pumeku un ieziež ar borvazelīnu vai speciālu mīkstinošo kāju krēmu. Šo procedūru atkārto katru vakaru (vai katru otro vakaru), kamēr sabiezējumi pazūd.

Ieauguši nagi

Nagu ieaugšanu veicina šauru apavu ar smailu purngalu nēsāšana un nepareiza nagu apgriešana. Nav ieteicams nagus nogriezt pārāk īsus.
Ja ieaugušo nagu stūri ir biezi, tad, lai tos vieglāk būtu nogriezt, vispirms kājas jāizmērcē ziepjūdenī ar dzeramās sodas piedevu, tad jānovīlē biezie nagu stūri ar pumeku, un tikai tad jāgriež.

Kājas īkšķis sāk noliekties

Starp lielo un otro pirkstu apavos jāievieto sarullēts marles valnītis, kas pasargās kāju pirkstus no deformācijas.