Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


Brūklenes skaistumkopšanai un veselībai

Brūklenes ārstnieciskās īpašības cilvēki pielieto jau kopš seniem laikiem. 'To, ka šīs ogas ir veselīgas, nevar noliegt, bet paskatīsimies, kā varam izmantot skaistumkopšanai un veselībai ne tikai tās.
Sākums - Liorá

Brūkleņu ogas satur А, С, Е, В grupas vitamīnus, pektīnus, vērtīgos cukurus, mikroelementus (varu, mangānu), organiskās skābes, tādas kā citronskābe, ābolskābe, skābeņskābe, skudrskābe, benzonlskābe, pateicoties kurai ogas var glabāties ļoti ilgi, ēteriskās eļļas utt..

Brūkleņu ogu un lapu vērtīgās īpašības izmanto medicīnā, fitoterapijā un kosmetoloģijā. Medicīnā plaši tiek pielietota brūkleņu urīndzenoša, hipotonizējoša, žultidzenoša, antiseptiska, savelkoša iedarbība un brūklenes spēja regulēt minerālvielu apmaiņu.

Preparāti no brūkleņu lapām tiek pielietoti nieru un urīnpūšļa, gastrītu ar pazeminātu skābuma pakāpi, hipertonijas sākuma stadijas, locītavu saslimšanu gadījumā. Bet rudenī, ar aukstumu iestāšanos, ogu uzlējums var palīdzēt saaukstēšanās gadījumā. Pagatavot to ir ļoti viegli. Vajag vienu ēdamkaroti ogu samaidzīt ar koka karoti un pārliet ar 1 glāzi verdoša ūdens, atstāt uz 30 minūtēm. Lietot pa ½ glāzi 2 - 3 reizes dienā.

Lietojot brūkleņu lapu novārījumu, mēs varam tik galā ar tūskām, mazināt nogurumu un smagumu kājās, kas parādās vēnu nosprostojuma gadījumā. Vajag pārliet ar glāzi verdoša ūdens 2 ēdamkarotes lapu, paturēt 30 minūtes ūdens vanniņā. Atdzesēt 10 minūtes, izkāst, iegūto novārījumu atšķaidīt līdz sākotnējam apjomam (1 glāze). Lietot pa ½ glāzi 2 reizes dienā.

Maska no svaigajām ogām mitrinās, tonizēs, izlīdzinās ādas toni. Pateicoties sastāvā esošajiem antioksidantiem, toksīnu izvadīšanas spējai, āda izskatīsies svaiga un pilna enerģijas. Bet matu skalošana ar brūkleņu ogu un lapu novārījumu palīdzēs uzlabot matu un galvas ādas stāvokli.

Esiet veseli un skaisti !

Jelena Panova
ārsts-kosmētiķis
Skaistuma institūts Liora