Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


Kādēļ kosmētika zaudējusi savu efektivitāti?

Redakcija
Redakcija

Pērkot jebkurus kosmētikas līdzekļus, mēs tomēr sagaidām acumirklīgu rezultātu, sevišķi, ja tie ir dārgi. Tomēr pat visdārgākā un rūpīgi izvēlētā kosmētika izrādās neefektīva un vēl vairāk, ādai nodara kaitējumu. Tādos gadījumos nav vērts vainot ražotājus, jo iemesli mēdz būt visdažādākie. Materiālu sagatavoja skaistumkopšanas servisa portāls Intensa.Pro

Aizsprostotās poras

Lietojot jebkādu kosmētiku, nepieciešams pārliecināties, ka āda ir attīrīta, jo pat visvienkāršākais losjons, paliekot uz ādas, aizsprosto poras, parādās aknes un pelēcīga āda. Rezultātā, lai cik efektīva nebūtu kosmētika, ja aktīvās sastāvdaļas spēj iekļūt caur aizsprostotajām porām, tā nedos vēlamo pozitīvo iedarbību. Tādēļ nevajadzētu regulāri lietot ādas lobošo skrubi.

Kosmētikas līdzeklim mainījies sastāvs

Iespējams, dažos līdzekļos iekļauti citi komponenti un nav paredzams, kā āda tos uztvers: labi vai parādīsies kairinājums un nieze. Piemēram, liekie aromatizētāji kosmētikas līdzekļa sastāvā var izraisīt ādas kairinājumu. Visvairāk šādam riskam pakļauta jutīga āda, tomēr alerģija var rasties jebkuram. Tādēļ, ja jums ir jutīga āda, vēl jo vairāk pamatīgi ir jāizpēta kosmētikas sastāvs.

Nepiemērota sezona

Dažādos gadalaikos ādai nepieciešama dažāda kopšana. Ziemā ādai nepieciešama aizsardzība pret salu un mitrināšanu. Bet vasarā – pret atsvaidzināšanu. Vējš, mitrums, saule, sals – tas viss atspoguļojas uz sejas. Tādēļ, atkarībā no gadalaika, nepieciešams izvēlēties arī atbilstošu kosmētiku.
Mainījies ādas tips

Visizplatītākais iemesls ir neefektīva kosmētika. Tauku dziedzeri ar gadiem mazina sekrēta izstrādi, bet ādas šūnām aizvien grūtāk aizturēt nepieciešamo mitrumu. Tieši tādēļ arī mainās ādas tips. Šādā gadījumā nepieciešama kosmetologa konsultācija, jānosaka ādas tips un jāizvēlas jauna kosmētika, kura būs piemērota izmainītajam ādas tipam.

Kosmētikai iztecējis termiņš

Jebkuram kosmētikas līdzeklim vai tas ir krēms vai tuša, ir savs derīguma termiņš, un, ja šis termiņš ir iztecējis, līdzeklis jāpārstāj lietot. Tāda kosmētika var kļūt ne tikai neefektīva, bet arī izraisīt alerģiju.
Instrukcijas neievērošana

Katram kosmētikas līdzeklim tiek pievienota lietošanas instrukcija, kuru noteikti ir jāievēro. Tajā aprakstīts lietošanas biežums, laiks un metode. Minēto nosacījumu neievērošana pat visefektīvāko kosmētiku var padarīt par neefektīvu. Piemēram, nepareiza līdzekļa glabāšanas rezultātā tā var kļūt ne tikai neefektīva, bet arī bīstama.

Vecums

Ar gadiem vairojas grumbas, pigmenta plankumi un aknes – jo, kļūstot vecākiem, parādās arvien vairāk problēmu un nav vērts krist izmisumā, ka speciālais krēms pēc pirmās lietošanas nav līdzējis.
Pat no visdārgākās kosmētikas nav vērts gaidīt momentānu rezultātu, jo tāds efekts iestājas tikai pēc trīs nedēļu lietošanas, bet dažos gadījumos šis periods ilgst līdz diviem mēnešiem. Ar gadiem ādai, lai atjaunotos, nepieciešams vairāk laika.

Kaitīgie ieradumi

Pārmērīga alkohola lietošana un smēķēšana kaitē organismam ne tikai no „iekšpuses”, bet arī ietekmē jūsu ādas stāvokli. Rezultātā, kosmētika var nedot vēlamo efektu. Lieta tāda, ka alkohols atūdeņo ādu, vairo tūsku un aizkavē šūnu atjaunošanos. Arī smēķēšana ietekmē graujoši, paātrina ādas novecošanos, mazina asins pieplūdi sejai.
Atsakieties no solārija apmeklēšanas vai nedariet to pārāk bieži. Vairāk informācijas par to jūs varat izlasīt ŠEIT.
Pievērsiet uzmanību uzturam, iespējams, jums ne tikai jāatsakās no konkrētiem produktiem, bet citus, tieši otrādi, jāiekļauj savā ēdienkartē.

Iegaumējiet, veselīgs dzīvesveids – tā ir skaistas un veselīgas ādas ķīla.

Materiālu sagatavoja skaistumkopšanas servisa portāls Intensa.Pro