Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


Skaistuma kalendārs pavasarim. Maija procedūras mājas apstākļos

Redakcija
Redakcija

Turpinām gatavoties vasarai: uzlabot imunitāti, attīrīt organismu un veikt vienkāršas skaistuma procedūras, kas mūs padarīs neatvairāmas.. Šoreiz stāstīsim par maijā veicamajiem pasākumiem, kas ļaus mums uzziedēt kopā ar pavasara ziediem!

ATTĪRAM ORGANISMU

Maija mēnesī turpinām attīrīt organismu un stiprināt imunitāti. Piesātinām organismu ar vērtīgajām vielām, ko satur zivis. Omega-3 un aminoskābes, kas atrodamas lašos, forelēs un citās treknajās zivīs, ne tikai nostiprina asinsvadu sieniņas un uzlabo smadzeņu darbību, bet arī padara ādu elastīgu. Zivis, mīdijas un garneles ir bagātas ar kalciju un cinku, kas svarīgi kauliem, zobiem un matiem.

Organismu attīram ar dažādām zāļu tējām, kā piemēram, piparmētru, mārsilu, timiānu, raudeni u.c.

Brokastīm maija mēnesī jābūt sātīgām un jāsastāv no olbaltuma un ogļhidrātiem (putras, olas, dārzeņi), savukārt vakariņās ēdiet olbaltumvielām bagātus, taču viegli sagremojamus ēdienus.

ATTĪRAM ĀDU

Pienācis laiks rūpīgai ādas attirīšanai (tikai ne ar ķīmiskiem līdzekļiem- to var darīt ziemā, kad saules stari nav tik aktīvi).

Seju pavasarī labāk mazgāt bez ziepēm, lai lieku reizi to nesausinātu. Vislabāk šim nolūkam maija mēnesī 2-3 reizes nedēļā izmantot pienā izmērcētas klijjas vai auzu pārslas. Tās gan lieliski attīrīs ādu, gan arī darbosies kā dabīgs pīlings.

Savukārt labākais ķermeņa pīlings- kafijas biezumi, kuros iemaisīts nedaudz medus.

Neaizmirstam arī par dabīgām maskām, kuru pagatavošanai viss atrodams jūsu virtuvē. Lūk, maska, kas īpaši piemērota sausai ādai:
Pusi banāna saspaidīt ar dakšiņu, pievienot 1 olas dzeltenumu, 1 ēdamkaroti miltu un 2 tējkarotes olīveļļas. Visu kārtīgi samaisīt, un gatavo maisījumu uzklāt uz sejas uz 10-15 minūtēm, pēc tam noskalot ar siltu ūdeni.

Nogurušu sejas ādai lieliski palīdzēs maska, kas gatavota no1 ēdamkarotes eļļas olīveļļas un 3-4 pilieniem sulas. Uzklājiet masku uz 10 minūtēm, tad noskalojiet ar siltu ūdeni.

Bet silta vanna, kurai pievienota svaigi izspiesta sula no puscitrona, dos tonizējošu un uzmundrinošu efektu, uzlabos garastāvokli un palīdzēs atbrīvoties no stresa.

GATAVOJAMIES VASARAI

Tuvojas peldēšanas sezona. Iepriekšējos divos mēnešos esam uzlabojušas savu izskatu un bez sportiskām aktivitātēm tagad ļoti aktuāla ir arī ķermeņa masāža. Var, protams, doties pie profesionāla masāžista, taču tikpat labi var iztikt ar mājas apstākļos veiktajām procedūrām.

Piemēram, intensīva ķermeņa masāža dušā ar birsti, palīdzēs uzlabot asinsriti, kā rezultātā uzlabosies arī ;adas izskats. Pēc divām nedēļām tā būs ieguvusi nepieciešamo tonusu, izlīdzinājusies un gatava vasarai. Savukārt jums būs krietni uzlabojusies pašsajūta.

Uzziediet maijā kopā plaukstošo pavasari!