Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


4 ieteikumi padušu kopšanai vasarā

Redakcija
Redakcija

Atzīmējot silto laiku un pludmales sezonu, sievietes sāk arvien vairāk pievērst uzmanību gan pašsajūtai, gan ārējam izskatam. Siltais laiks ir gada patīkamākais notikums, tomēr tas prasa papildu rūpes par ķermeņa ādu, it īpaši par padušu zonu.Dove zīmola vadītāja Jūlija Kravčenko sniedz 4 ieteikumus, kā pareizikopt paduses un novērst pastiprinātu svīšanu vasarā.

1. Gluda āda padusēs – skūšana un vaksēšana. Lai atbrīvotos no apmatojuma padusēs, katra izvēlamies sev piemērotāko veidu – vaksāciju vai skūšanu. Ja dodat priekšroku skūšanai, tad svarīgi to ir darīt uzmanīgi un ievērojot dažus nosacījumus. Pirms skūšanas veiciet maigu pīlingu padušu zonā, kas palīdzēs mazināt ādas kairinājumu pēc skūšanas. Apskalojiet padušu ādu ar siltu ūdeni, kas palīdzēs ādai kļūt elastīgākai, mazinās apsārtumu, kā arī atvieglos skūšanās procesu. Lai novērstu ādas kairinājumu, iekaisumu un matiņu ieaugšanu, ir būtiski izvēlēties piemērotāko un kvalitatīvāko ķermeņa kopšanas instrumentu un tā lietošanas tehniku. Svarīgi ir atcerēties, kamatiņi jāskuj to augšanas virzienā. Pievērsiet uzmanību arī tam, lai skuveklis nav nodilis, pēc vairākkārtējas tā lietošanas, ja nepieciešams, nomainiet to pret jaunu.

2. Piemērota antiperspiranta izvēle. Padušu āda var kļūt sausa vai pat iekaist pēc nepiemērota antiperspiranta lietošanaskombinācijā ar nepareizuskūšanos. Rūpējieties, lai padušu āda tiek mitrināta, it īpaši pēc skūšanās, izvēloties antiperspirantu, kurasastāvā ir mitrinošs krēms. Papildus tam, protams, svarīgi, lai tas spēj pildīt arī pārējās svarīgās antipersipranta funkcijas – aizsargāt paduses pret svīšanu, novērst nepatīkamu aromātu, kā arī neatstāt sviedru traipus uz apģērba. Tas var būt izsmidzināms, zīmuļveida vai rullveida antiperspirants, bet galvenais, lai tā sastāvā ir mitrinošais elements, piemēram, krēms.Nesen apkopotieNielsen pētījuma datiem liecina, ka 37% Latvijas sieviešu izvēlas izsmidzināmo, savukārt 35% –rullveida antiperspirantu.

3. Ādas pasargāšana saulē. Lai vasarā uzturētu ādu veselu un mirdzošu, lietojam saules aizsargkrēmu, kas pasargā ādu no saules negatīvās ietekmes. Lietojiet saules aizsargkrēmu arī padušu zonai, jo tas palīdzēs novērst saules apdegumus uz maigās padušu ādas, kā arī samazinās padušu ādas pigmentācijas risku.

4. Tumšo pigmentu novēršana padusēs. Dažas no mums ir saskārušās ar šo problēmu, dažreiz tumšas paduses rada iespaidu, ka uz tām ir palicis apmatojums, pat pēc skūšanās. Ir divi iemesli, kādēļ padušu āda kļūst tumša – matiņu saknes ir tuvu ādai vai arī padušu āda ir sakairināta no skūšanās, kā rezultātā uz padusēm veidojas tumšs atmirušās ādas slānis. Lai atrisinātu šo problēmu, dodiet priekšroku vaksācijai, kādu laiku atturoties no skūšanās.