Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:243, Did:0, useCase: 3


Kādas rotaslietas izvēlēties ikdienas gaitām?

Redakcija
Redakcija

Ikdienas tērps var būt gan darbam, gan brīvajam laikam, bet kas gan vislabāk izrotā ikdienišķu tērpu, ja ne rotaslietas? Rotas ir tas, kas parastu izskatu var pārvērst elegantā, modernā vai izceļošā kopskatā. Ir vairāki rotu veidi, kas prasa tās valkāšanā arī nelielas zināšanas, par to arī šajā rakstā.

Rotaslietas rokām

Gredzeni

Sensenos laikos gredzens nekalpoja kā rotaslieta, bet gan kā simbols. Gredzeni norādīja, kādai dzimtai vai kādam sociālajam slānim cilvēks pieder. Vēlāk gredzens kļuva arī kā laulību simbols.
Mūsdienās gredzeni ir rotaslietas, kuras katrs izvēlas pēc savas gaumes un tās valkā arī vīrieši.
Runājot par stilistiku, ir daži ieteikumi, kā un kam jāpievērš uzmanība:

• Pusaudzēm ieteicams valkāt mazus gredzentiņus ar neuzkrītošu dizainu, tādējādi simbolizējot jaunību un pietāti;
• Vecākām dāmām iesaka masīvākus gredzenus ar dārgakmeņiem;
• Smalku un tievu pirkstu īpašniecēm nav ieteicami masīvi, lieli gredzeni;
• Īsu pirkstu īpašniecēm ieteicami gredzeni, kuriem ir vertikāls dizains, tādējādi pagarinot vizuāli pirkstu izskatu;
• Asimetriski un vertikāli gredzeni piemēroti sievietēm, kurām ir apaļīgi pirksti.

Rokassprādzes

Agrākos laikos aproces tika uzskatītas par labklājības simbolu, bet mūsdienās aproces var papildināt ikdienas tērpu. Izvēloties aproci, ir jāņem vērā tās dizains un izmērs, piemēram, pārāk liela aproce var apgrūtināt ikdienas darbus, pārāk maza aproce var spiest ādu, bet pārāk brīva vai liela aproce var visu laiku krist no rokas.
Rokassprādzes lielumu vislabāk izvēlēties balstoties no attāluma starp aproci un plaukstu - tam ir jābūt vismaz viena pirksta platumā.

Rokassprādžu veidu ir ļoti daudz - sākot no ādas aprocēm, visbeidzot ar aprocēm, kurām ir posmiņi.

Ausu rotas

Auskari ir rota, kurai ir jāpievērš liela uzmanība - tā var izcelt seju, papildināt tērpu, vai izdarīt visu tieši pretēji - sabojāt koptēlu.
Izvēloties auskarus ikdienai, nav ieteicams vilkt masīvus, lielus auskarus - tādi vairāk ir piemēroti svētkiem vai saviesīgiem pasākumiem.
Lielu akmeņu, klipšu vai masīvi auskari vizuāli paplašina arī sievietes seju, izņēmums ir sievietes, kurām ir izteikti ovālas sejas. Apaļu seju īpašniecēm ieteicami vidēja garuma, vertikālas formas auskari. Piestāvēs arī plakani klipši, bet bez masīviem akmeņiem.

Kaklarotas

Ja Jūs savās ikdienas gaitās uzvilksiet klasisku tērpu, turklāt vienkrāsainu, visbiežāk būs sajūta, ka kaut kas pietrūkst - šeit lielisku papildinājumu var veikt kāda no kaklarotām, piemēram, krelles vai ķēdītes.
Abos gadījumos nevajadzētu pārspīlēt - krellēm vai ķēdītei jābūt kā papildinājumam tērpam, ne galvenajam elementam. Izvēloties kādu no šīm rotām, izvērtējiet, vai garums ir izvēlēts pareizs, jo šo rotu garums pastiprināti pievērš uzmanību kaklam, tādejādi vai nu izceļot vai defektizējot kakla daļu.

Nebaidieties uzdrīkstēties un pucēties, tomēr vienmēr atcerieties parūpēties par eleganci un kvalitāti izskatā. Meklējiet savas rotaslietas internetā 220.lv!