Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:243, Did:0, useCase: 3


Kāzas indiešu stilā. Indiešu etniskā kāzu kleita un aksesuāri

Kāzas indiešu stilā. Indiešu etniskā kāzu kleita un aksesuāri
Foto: yeeta.com

Etniskais novirziens kāzu kleitu darināšanas mākslā ir daudzu līgavu strīdu un pārdomu tēma. No vienas puses, daudzās no mums iesakņojies stereotips, ka līgavai savā kāzu dienā jābūt no smalka auduma šūtā baltā ietērpā, taču no otras puses- gribas kaut ko neparastu, ne tādu, kā citiem.

Pirmās asociācijas, kas saistās ar vārdu "Indija"- tās ir filmas par mīlestību. Un ne velti. Šajā jomā aromātisko garšvielu un kaislīgo dziesmu zemes iedzīvotāji ir labi izglītoti.

Iepazīstoties tuvāk ar viņu savdabīgo kultūru, jūs sapratīsiet, ka kāzas indiešu stilā ir tas, kas paliek atmiņā uz visu mūžu ne tikai jaunlaulātajiem, bet arī viņu viesiem.

Tradicionālais kāzu sari parasti tiek šūts no vienkrāsaina sarkana (dažādu nokrāsu) vai zaļas krāsas auduma, retāk tas ir divkrāsains. Tērps, par kuru sapņo katra jauna indiešu meitene, tiek izšūts ar rokām. Ornamenti, pērlītes, spīgulīši, bārkstis, izšuvumi ar zelta un sudraba diegiem... tādu modeli var uzskatīt par mākslas muzeja cienīgu eksponātu.

Pat vispieticīgākais sari, kas neizceļas ne ar krāsu pārpilnību, ne komplicētām detaļām, pasvītro līgavas sievišķību, viņas skaistumu, uzticību un uzticēšanos līgavainim.
Sari šūšanai tiek izmantoti tādi audumi, kā kokvilna, šifons, zīds un pat sintētika. Taču, ja reiz esat sadomājuši rīkot etniskās indiešu kāzas, neaprobežojaties tikai ar kleitu.
Indiešu jaunavas izdaiļo savas rokas ar dažādiem hennas zīmējumiem un ornamentiem. Šīs ieražas nosaukums- mehndi jeb ķermeņa apgleznošana ar hennu. Jo skaistāks un sarežģītāks zīmējums, jo skaistāka līgava un augstāks viņas sociālais statuss. Tāpēc nežēlojiet laiku, lai jūsu rokas izskatītos satriecoši!

Indiešu kāzas un līgavas ietērps nav iedomājams bez rotaslietām. Ap kaklu tiek liktas greznas masīvas rotaslietas, bet rokas un kājas indietes parasti rotā ar vairākām zelta rokassprādzēm un kāju ķēdītēm. Tās var atšķirties pēc formas un daudzuma: vai nu neskaitāms daudzums smalku zelta riņķīšu, jeb arī 4-5 platākas rokassprādzes.

Izvēloties auskarus, priekšroka tiek dota masīviem darinājumiem. Kopumā, tas ir viens no tērpa pamata akcentiem. Ja jums ir gari skaisti mati, kāzu ceremonijas laikā tos vajadzēs sapīt bizēs, sasiet "zirgastē" vai kā citādi saņemt uz augšu un izrotāt ar dzīviem ziediem un košām speciāli galvai paredzētām rotām.

Skaistums, kā saka, prasa upurus. Tāpēc, ja esat nolēmusi būt pati neatvairāmākā indiešu līgava, sagatavojieties daļu ceremonijas pavadīt basām kājām. Lieta tāda, ka uz augstpapēžu kurpēm jūs vienkārši nevarēsiet nostāvēt, ja jūsu kāju potītes būs ieskautas lielā daudzumā rotu. Tiesa, ir arī alternatīva. Var iegādāties speciālas sandales, kas pilnībā atsedz kāju,- tām ir tikai cilpiņa lielajam pirkstam. Arī indietes tādas velk kājās savā kāzu dienā, taču nekādā gadījumā ne laulību ceremonijas laikā- šajā brīdī kājām obligāti jābūt basām.

Lai kāzas vēl vairāk pietuvinātu indiešu laulību ceremonijai, varat atbilstoši izpušķot telpas, pasūtīt piemērotu kāzu kūku un ieviest kāzu scenārijā šādas tādas detaļas no indiešiem raksturīgajiem kāzu rituāliem. Bet, ja ir drosme,- arī galdu servēt ar indiešu kāzu tradicionālajiem ēdieniem. Kādi tie ir?
To uzzināsiet manā nākošajā rakstā.

Krāsu paletes košums, mirdzošas rotas, laimīga līgava, līgavaiņa sajūsminātais skatiens un pārsteigtie viesi- kāpēc gan lai tās nebūtu labākās kāzas?



Pievienoju arī dažus paraugus roku apgleznošanai ar hennu:

Noderīgi!

Šajā Apgādā Zvaigzne ABC izdotajā ceļvedī sniegta informācija par Indijas vēsturi, indiešu reliģiju, kultūru, tradīcijām un svētkiem. Tas iepazīstina ar dažādo valsts reģionu ievērojamākiem objektiem.

Ja vēlaties klātienē skatīt Indijas simbolus, dodieties uz valsts galvaspilsētu Deli vai Utarpradēšas štatu, kura lepnums ir Tādžmahala un Āgra. Dabas un aktīvās atpūtas cienītāji ceļvedī atradīs informāciju par pārgājienu maršrutiem un nacionālajiem parkiem.

Ja vēlaties baudīt īstu eksotiku, plānojiet ceļojumu uz idilliskajām Andamanu salām, ko apskalo kristāldzidri ūdeņi.

Ja interesējaties par reliģiju, apmeklējiet budistu svētās vietas Bodhgaju un Rādžgīru, kas saistās ar Budas dzīvi. Lai kurp Jūs dotos, visur varēsiet vērot greznos hinduistu tempļus un vietējo iedzīvotāju ikdienas rituālus.

Ceļvedī sniegti arī praktiski padomi ceļojuma plānošanai, ieteikumi apmešanās vietas un restorānu izvēlei. Tekstu papildina lieliski fotoattēli, ilustrācijas un kartes.

Raksta autore Iveta Apškrūma