Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:243, Did:0, useCase: 3


Dažādas maskas mājas apstākļos - izdevīgi

Daudz lētāk un arī veselīgāk ir pagatavot sejas un ķermeņa kopšanas līdzekļus mājās pašai. Nedaudz pacietības un burvju līdzekļi gatavi.

Medus maska

Izkausē 2 karotes medus silta ūdens peldē (stiprā karstumā medus zaudē vitamīnus!), noņem no uguns un nedaudz atdzesē, pievieno medum mazliet citrona sulas un 1 ēdamkaroti diedzētu kviešu. Šī maska ir barojoša, atsvaidzinoša un padara dzīvīgāku sejas krāsu.

Biezpiena maska

Paņem 1 tējkaroti samaltu rīsu (var izmantot kafijas dzirnaviņas), kārtīgi samaisa ar 2 ēdamkarotēm biezpiena un 0,5 tējkaroti olīveļļas. Pirms lietošanas masu ieteicams mazliet pasildīt.

Burkānu maska

Sarīvē sulīgu burkānu, pievieno ½ tējkaroti samaltu auzu pārslu.

Jūras sāls maska

Sajauc jūras sāli ar ķermeņa krēmu vai olīveļļu. Atstāj šo maisījumu uz ādas pāris minūtes, lai sāls gabaliņi izšķīstu, pēc tam pamasē ādu un nomazgā to ar siltu ūdeni.

Noņemt noguruma pēdas palīdzēs

maska no rīvēta zaļa kartupeļa. Liek pa 1 ēdamkarotei uz jau iepriekš sagatavotiem marles tamponiem, pieliek pie acs apakšējā plakstiņa (rīvētajam kartupelim ir jābūt uz sejas) un patur 10-15 minūtes. Uzmanīgi noņem un notīra maskas atliekas ar atdzisušu tēju.

Pret nogurumu ir labas arī kontrastkompreses no tējas (vai jebkurām citām zālītēm).

Rīta skaistuma kokteilis:

burkānu sula, biešu sula, maza selerijas lapiņa, pētersīļi, citrona šķēlīte (jāsanāk vienai glāzei, proporcijas izvēlas pēc garšas, bet parasti burkānu un biešu sula ir proporcijā 1:1). Jāizdzer tukšā dūšā. Labs ne tikai acīm, bet arī sejai – turklāt garšīgs un veselīgs.

Sejas ādas tonusa uzlabošanai ideāls līdzeklis ir sasaldēta kumelīšu tēja ledus kubiņos- (it īpaši vasaras periodā)

Matus varam arī nokrāsot ar draudzenes palīdzību, rezultātā ietaupīta krietna naudas summas + kontā jauks un jautrs vakars ar draudzeni.

Krāsotiem un bojātiem matiem noderēs:

Olīveļļas kūre. Pagatavošana: 5-6 ēdamkarotes olīveļļas viegli uzsilda, tad iemasē matos. Ļauj iedarboties vismaz pusstundu. Galvā uzliek matu cepurīti un aptin galvu ar dvieli. Pēc tam eļļu kārtīgi izskalo.

Mazliet neparastāka, bet arī ļoti iedarbīga ir majonēzes kūre vienreiz nedēļā. Majonēzi iemasē matu galos, pēc pusstundas izskalo. Majonēze satur eļļu un olu, kas matiem ir ļoti barojoši produkti.

Oliveļļu var izmantot arī krēma vietā- pasargā sejas ādu no sausums un grumbiņām. (ideāls līdzeklis ziemas laikā)

Labs sejas un ķermeņa skrubis ir cukurs vai kafijas biezumi, kas sajaukts kopā ar kosmētisko pieniņu vai dušas želeju un aiziet! Jūtīgākas ādas īpašniecēm noderēs saberztas auzu pārslas.