Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:417, Did:0, useCase: 3


“Doms bērniem 2017” aicina ciemos bērnus un viņu vecākus

Redakcija
Redakcija

Rīgas Doma baznīcas durvis mazajiem Doma apmeklētājiem un viņu vecākiem šogad būs atvērtas 19. augustā. “Doms bērniem 2017” aicina bērnus caur interesantām un vērtīgām aktivitātēm iepazīties ar nopietno, noslēpumaino Rīgas Domu - kultūras, vēstures un kristīgo vērtību nesēju.

Šogad “Doms bērniem” notiek Rīgas svētku ietvaros un, līdzīgi kā citus gadus, aktīvā veidā – caur mūziku, mākslu un spēli – dažāda vecuma bērnus aicina gūt pozitīvās vērtībās balstītu pieredzi. Gleznošana, vitrāžu un māla ciļņu veidošana, ķieģeļu “siešana” kā sendienās, dažādu mūzikas instrumentu spēle, tērpu skiču un rotu veidošana, animācijas filmiņas radīšana un Doma noslēpumu atklāšana Piedzīvojumu takās – tas viss un vēl daudz interesanta vairāk kā 20 radošajās darbnīcās Doma baznīcā un Doma dārzā 19. augustā no plkst. 11.00 līdz 14.00. Plkst. 14.30 bērni un viņu vecāki aicināti uz īsu bērnu svētbrīdi, ko vadīs dekāns Elijs Godiņš, savukārt plkst. 15.00 Doma dārza “zaļajā saliņā” notiks Rīgas Skolēnu pils folkloras kopas “Kokle” vadīts kopīgs rotaļu un sadziedāšanās pasākums.

Šogad luteriskā Baznīca visā pasaulē atzīmē Reformācijas 500. jubileju, līdz ar to arī “Doms bērniem 2017” tēma ir saistīta ar formām, to dažādību, formēšanu, atjaunošanu, domāšanas maiņu, tādējādi skaidrojot notikuma sarežģīto vēsturisko kontekstu vienkāršā, bērniem saprotamā veidā. Jau kopš šā gada marta luterisko draudžu svētdienas skolu bērni darināja dažāda izpildījuma Lutera rozes, roze – kompass, roze – torte. “Doms bērniem 2017” pasākumā visi bērnu darinājumi tiks apkopoti “Lutera rožu izstādē” un būs apskatāmi pasākuma apmeklētājiem.

“Doms bērniem 2017” šogad notiek Rīgas svētku ietvaros. Pilsētas svētku tēma šogad ir “Zaļā Rīga”. Arī Domam ir sava zaļā saliņa – Doma dārzs, kas 19. augustā būs atvērts mazajiem un lielajiem Rīgas svētku un “Doms bērniem” apmeklētājiem.