Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:417, Did:0, useCase: 3


Svarīga informācija visiem Virszemes TV skatītājiem!

Redakcija
Redakcija

1.aprīlī TV virszemes apraides skatītājiem jāveic TV programmu pārskaņošana. Ja programmu pārskaņošana netiks veikta, skatītājiem nebūs redzama ne jaunā TV programma, ne arī citas bezmaksas apraidē esošās programmas.

Līdz ar jaunas TV programmas TV4 pievienošanu virszemes TV apraides tīklam, iedzīvotājiem, kuri skatās bezmaksas un maksas virszemes apraidē esošās programmas, 1.aprīlī nepieciešams veikt TV programmu pārskaņošanu savu televizoru uztvērējos, informē VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC), kas nodrošina bezmaksas apraidē esošo programmu izplatīšanu valstī. Ja programmu pārskaņošana netiks veikta, skatītājiem nebūs redzama ne jaunā TV programma, ne arī citas bezmaksas apraidē esošās programmas.

Kā ziņots iepriekš virsemes TV apraides tīklam no 1.aprīļa pievienojas jauns TV kanāls - TV4. Lai pievienotu jaunu programmu apraides tīklam, LVRTC veic apraides tīkla tehniskas izmaiņas. Pēc tām arī iedzīvotājiem jāveic programmu pārskaņošana. Izmaiņas skar gan bezmaksas programmu skatītājus, gan maksa virszemes programmu skatītājus, jo arī maksas apraidē ir pieejamas bezmaksas programmas, tāpēc pēc izmaiņām tās nebūs redzamas.

Lai mazinātu neērtības iedzīvotājiem, programmas iekļaušanu apraides tīklā LVRTC veiks naktī no 31.marta uz 1.aprīli. Darbi ilgs vairākas stundas un iedzīvotāji tiek aicināti veikt programmu pārregulēšanu 1.aprīlī pēc plkst. 6.00 no rīta.

Pēc jaunās TV programmas iekļaušanas bezmaksas apraides klāstā, iedzīvotāju ekrānos var parādīties dažādi uzraksti – vājš signāls, nav programmu, digitālās plūsmas atjaunošana u.c. Šādi uzraksti var arī neparādīties. Jebkurā gadījumā – iedzīvotāji aicināti nesatraukties, bet 1.aprīlī sākot no plkst. 6.00 no rīta veikt automātisko kanālu meklēšanu, sekojot instrukcijām televizorā vai dekodera izvēlnēs.
Adnet media icon

Lai pārskaņotu kanālus, jāveic TV programmu automātiskā meklēšana:
1. Atrodiet dekodera (TV) satura rādītājā izvēlni “Programmu meklēšana”
2. Izvēlieties automātisko meklēšanu sadaļā “Meklēšanas režīms”
3. Spiediet OK izvēlnē “Sākt meklēšanu”

Automātiskās kanālu meklēšanas pamācību var atrast dekodera vai televizora lietošanas instrukcijā. Katram televizora modelim un zīmolam tā var nedaudz atšķirties.

LVRTC vērš uzmanību, ka TV uztverošā antena, ko virszemes TV apraides skatītāji izmanto, nav jāregulē.

Programmu atjaunošana neattiecas uz skatītājiem, kuri izmanto kabeļtelevīzijas, satelīttelevīzijas un Interaktīvās televīzijas pakalpojumus!