Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:356, Did:0, useCase: 3


Idejas kā izgatavot rotājumus eglītei paša rokām

Idejas kā izgatavot rotājumus eglītei paša rokām
Piparkūku rotājumi, kurus pēc svētkiem drīkst apēst.


Katru gadu vieni un tie paši eglītes rotājumi, tās pašas eglītes bumbas, bet vēlies ko jaunu? Tad šis raksts domāts Tev! Ziemassvētki un Jaunais gads vairs nav aiz kalniem, tāpēc, ja vēlies paspēt sagatavot rotājumus svētku eglītei, tad labāk sāc jau tagad. Eglīte taču ir galvenais šo svētku simbols.

Egle ar fotogrāfijām

Ziemassvētki ir ģimenes svētki. Varbūt tieši šogad vēlies sev un sev mīļajiem atgādināt par patīkamākajiem šī gada un varbūt pat ne tikai šī gada svētkiem. Tagad daudzi pieraduši vairs nedrukāt fotogrāfijas, bet salikt datora atmiņas mapītēs. Adventes pārdomu laiks ir tieši piemērots bilžu pārskatīšanai, sašķirošanai, patīkamu atmiņu pārcilāšanai un foto izdrukāšanai. Un tad skaistākos mirkļus vari ielikt arī svētku eglītē. Tava šī gada egle būs pilna ar laimīgiem brīžiem un arī nākošais gads būs tikpat skaists.

Dzijas bumbas

Lai tās pagatavotu tev nepieciešami veci papīri, avīzes vai žurnāli, šķēres, dzija un lente. Dziju vari nopirkt, vari izārdīt arī kādu sen nevilktu džemperi.
1. saburzi papīra bumbiņas. Lielumu izvēlies pats.
2. aptin bumbiņas ar dziju.
3. ja vēlies gatavās bumbas vari izrotāt ar fliteriem vai krāsainām pērlītēm
4. ar lenti izveido cilpu, lai var rotājumu iekārt eglītē.

Bumbas no avīzēm

Lai pagatavotu šādas bumbas nepieciešamas vecas avīzes vai žurnāli, (Var gatavot arī baltas vai krāsainas bumbas no baltā vai aplikāciju papīra.), šķēres, līme, diegs, saspraudes, glāze, zīmulis.

1. saliec vairākas lapas vienu virs otras.
2. ar glāzes palīdzību uzzīmē apli.
3. izgriez šos apļus.
To cik lielus apļus zīmēsi un cik liksi vienā kaudzē katram rotājumam, izvēlies pats. Jo mazāks aplis un vairāk lapu, jo smalkāks raksts bumbai izvedosies.
4. pa vidu visai apļu kaudzītei liec diegu, no kura veidosi bumbas cilpu, lai to vari iekārt eglītē.
5. pamīšus sāc līmēt kopā daļas ik pa diviem apļiem (skat. foto)
6. drošībai vari līmējuma vietu nostiprināt ar saspraudēm.
7. kad līme sakaltusi, izņem saspraudes.
8. nostiprini cilpu.
9. ja ir vēlēšanās, tad bumbu vari izkrāsot vai citādi padarīt krāsaināku.

Šūtie rotājumi

Varbūt mājās ir nevajadzīgi auduma atgriezumi, vate, diegs, pogas, fliteri vai pērlītes, diegi. Vates vietā šajos rotājumos arī var sabāzt vecas avīzes vai auduma gabaliņus. Labi izskatās mazas eglītes, mīļi spilventiņi, zvaigznītes, raibi putniņi un pat slidas. Slidām par sliecēm izmanto saspraudes.


Rotājumi disku krājējam

Varbūt tev mājās sakrājušies sabojāti diski? Tajos jauki atspīdēs sveču liesmiņas un svētki paies jautrās gaismas rotaļās. Formu dažādība ir tavās pārgalvīgajās fantāzijās un veiklajās rokās.

Ceptas rotas

Varbūt rokdarbi nav tava stihija, bet labāk rosies pa virtuvi? Tad droši liec lietā izdomu un rotājumus vari izcept. Tās var būt krāsainas piparkūkas, skaisti cepumi, bet varbūt gardas vafeles ar konfekšu pildījumu. Šādu eglītes rotu vari mainīt pat katru dienu :)

Pītas rotas

Vari rotas izgatavot no salmiem, kārkliem vai citiem lokaniem materiāliem. Un tad izrotāt ar čiekuriem, krāsainām dzijām, zvaniņiem.

Lai egle izskatītos bagātīgāka un kā ar sniegu apsnigusi, tad vari izmantot caurspīdīgus auduma gabalus vai vates pikas.

Lai izdodas šogad radīt vēl jaukāku un mājīgāku sajūtu! Tas īstenībā neprasa tik daudz naudas, bet vairāk izdomu un gribēšanu.

Lai jauki svētki!