Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:8, Did:0, useCase: 3


“Mūsu karogs ir meiteņu brunči...”

Redakcija
Redakcija

Jau vairākus gadus mode, suminot sievišķības spēku un daili, favorītu lomu atvēl garām, romantiskām kleitām, brīvās krokās krītošām, platām biksēm un, protams, arī dažādu modeļu svārkiem. Tie var būt gan īsi un pieguloši, gan gari un kupli, gan drapēti vai krokoti, rotāti ar rišām un volāniem, pogājami vai apliekami... iespējas ir bezgalīgas! Svārki atkal ir atguvuši uz laiku zaudēto aktualitāti un kļuvuši par neiztrūkstošu sastāvdaļu ikvienas sievietes garderobē – gluži kā pirms vairāk nekā sešdesmit gadiem, kad Kristiana Diora New Look izraisīja apvērsumu modē un aicināja sievietes kļūt sievišķīgām un valdzinošām.

Apgādā Zvaigzne ABC izdotās grāmatas “Svārki pāris stundās” autore Ilze Sausiņa ir mājturības un vizuālās mākslas grāmatu redaktore, un arī vairāku, jau lasītāju iecienītu izdevumu autore (“Žabo”, “Dekoratīvi auduma ziedi”). Šīs grāmatas mērķis ir aicināt meitenes un sievietes atteikties no nogurdinošās veikalu “ķemmēšanas” un ziedot tikai dažas stundas, lai uzšūtu tieši savām vēlmēm un vajadzībām atbilstošus svārkus. Pat ja uzšūsiet visvienkāršākā modeļa bruncīšus, tie tik un tā būs unikāli, jo roku darbu nav iespējams atdarināt – diezin vai kāda cita sieviete izvēlēsies tieši tādu pašu audumu, podziņas un dekoratīvos elementus kā jūs. Tērpta pašas šūtos svārkos, jūs varēsiet doties gan uz pludmali, gan jautru piektdienas vakara ballīti, gan arī uz skolu, augstskolu vai darbu birojā, nebaidoties sastapt identiski ģērbušos dāmu.

Lai kļūtu par burvīgu svārku īpašnieci, nepieciešams pavisam nedaudz: piemērots audums, pāris stundu brīva laika un, pats galvenais, vēlme radīt kaut ko skaistu. Jums nebūs jānopūlas ar sarežģītiem aprēķiniem – lai uzkonstruētu jebkuru šajā grāmatā aprakstīto svārku piegrieztni, jāprot tikai uzzīmēt kvadrātu, taisnstūri vai apli. Vērīgi sekojot līdzi detalizētajiem aprakstiem, šo vienkāršo modeļu svārkus spēs uzšūt ikviena rokdarbniece, kurai ir kaut nelielas iemaņas šūšanā, iegūtas, piemēram, skolas mājturības stundās. Tām, kurām ir lielāka pieredze apģērbu darināšanā, grāmata noderēs kā ideju krātuve, jo katru modeli iespējams radoši pārveidot, nepieciešama tikai izdoma un fantāzija.



Informāciju sagatavoja
Apgāda Zvaigzne ABC
Reklāmas un mārketinga daļa