Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:8, Did:0, useCase: 3


Kā izvēlēties šujmašīnu vai izšūšanas mašīnu?

Redakcija
Redakcija

Ir nepareizs priekšstats, ka šujmašīnas, kas maksā lētāk ir paredzētas iesācējiem, bet dārgākās- profesionāļiem. Arī iesācēji var veiksmīgi sākt šūt ar dārgākām datorizētām šujmašīnām un izšūšanas mašīnām. Kvalitatīvu vīli var uzšūt gan ar lētāku, gan ar dārgāku šujmašīnu, bet atšķirības starp mašīnām protams ir un galvenā- vai mašīnai ir nepieciešamais dūriens, lai veiktu konkrēto šūšanas operāciju (piemēram, malas apstrādi ar overloka dūrienu).
Pamatā šujmašīnas pēc to pielietojuma var iedalīt sekojošās grupās: šujmašīnas; izšūšanas mašīnas; izšūšanas mašīnas/ šujmašīnas; malas apstrādes šujmašīnas- overloki: trikotāžas plakanšuves šujmašīnas; izšūšanas biznesa rūpnieciskās izšūšanas mašīnas. Šujmašīnas var iedalīt arī pēc kuģīša konstruktīvā novietojuma- vertikāli vai horizontāli, taču pēdējā laikā visi lielākie šujmašīnu ražotāji ir pārgājuši uz horizontālā izpildījuma kuģīšu konstrukcijām.

Brother šujmašīnu pirmsākumi meklējami 1928. gadā, kad Japānā izgatavoja pirmo Brother šujmašīnu. Brother kompāniju radīja divi brāļi 1908. gadā, tāpēc nesen tika svinēta kompānijas 100 gadu jubileja. Tagad Brother ir viens no līderiem šujmašīnu ražošanā un tirdzniecībā visā pasaulē, un ir pazīstams ar jaunu tehnoloģiju izstrādi un ieviešanu šujmašīnu modeļos. Augstākās klases šujmašīnu modeļi tiek izlaisti ar sērijas nosaukumu Innov-is.

Par šujmašīnām.

Cenu diapazonā no 89 līdz 139 Ls mēs piedāvājam Brother šujmašīnu modeļus ar ieprogrammētām operācijām- lietotājs izvēlas operāciju, spiež kāju uz pedāļa un šuj. Populārākie modeļi šai grupā ir JS-23, LS-2125 un jaunie ,modeļi BQ-17 un BQ-25. Ierobežojums ir tāds, ka ieprogrammētajai operācijai nevar pamainīt dūriena garuma un platuma vērtības (modeļiem JS-23, LS-2125). Jaunajiem modeļiem BQ-17 un BQ-25 var mainīt dūriena garumu, bet modelim BQ-25 operāciju klāstā jau ir arī overloka un taisnais un zig-zag elastīgie dūrieni.

No 139 līdz 179 Ls mums ir modeļi ar lielu operāciju klāstu un regulējamiem dūrieniem. Jūs izvēlieties operāciju, iestādiet vēlamo dūriena garumu un platumu un šujiet. Ar šīs grupas modeļiem Jūs varat uzšūt gan šauru pogcaurumu kreklam, gan platu mētelim. Šai grupā jau pats par sevi saprotams ir automātiskais viena soļa pogcaurums, kad tas tiek uzšūts pēc pogcauruma pēdiņā ieliktās pogas izmēra un visi nepieciešamie dūrieni trikotāžas šūšanai un malas apstrādei. Populārākie modeļi šai grupā ir XL-5500SE, BM-3600 un jaunie modeļi BN-27 un BN-37.

Trešā grupa ir datorizētās šujmašīnas, kas Brother piedāvājumā nu jau aizņem lielāko daļu un modelis Innov-is 10A (īpašā cena: 199 Ls) ir viens no populārākajiem gan Eiropā un citur pasaulē, gan arī pie mums Latvijā. Datorizētās šujmašīnas ir īpaši ērtas iesācējiem šūšanā, jo atliek vienīgi ar taustiņiem iestādīt vēlamās operācijas numuru un pareizo pēdiņu, kuras apzīmējums (burts) ir redzams ekrānā un šūšana var sākties. Šīs grupas mašīnām ir automātiskā diega ievēršana adatā, kas būtiski atvieglo sagatavošanos šūšanai un iespēja ar taustiņiem iestādīt dūriena garumu un platumu. Nav nepieciešams pat lasīt instrukciju par mašīnas lietošanu. Šujmašīnām ir tādi plusi kā automātiskais pogcaurums ar actiņu (žaketēm un mēteļiem), pogcaurumi trikotāžai un skaisti dekoratīvie dūrieni 7 mm platumā. Ar dārgākiem modeļiem (Innov-is 50/350SE/550SE) varēs kombinēt dekoratīvos dūrienus, veidot platus dekoratīvos dūrienus un šūt arī tekstu, kā arī tiem būs diega apgriešanas funkcija (Innov-is 350SE/550SE). Ar datorizētām šujmašīnām var šūt arī neizmantojot pedāli- sāk šūšanu, piespiežot START taustiņu, bet pabeidz šūšanu- vēlreiz piespiežot to pašu taustiņu. Arī šūšanas ātrumu un dūriena garumu un platumu var ērti regulēt ar slīdni un taustiņiem pat šūšanas laikā. Lielākā daļa šīs grupas modeļi ir paredzēti mūsdienās populārajiem šūšanas veidiem- kviltingam (no angļu valodas “Quilting”) un dažādu krāsu audumu gabalu sašūšanai blakus (no angļu valodas “Patchwork”) . Šim nolūkam mašīnām ir speciāli izdalīti dūrieni (apzīmēti ar Q (no angļu valodas- Quilting) un P (no angļu valodas- Patchwork)). Šīm mašīnām papildus var iegādāties lielos šūšanas galdus, lai ērtāk būtu strādāt- būtu kur novietot šujamo izstrādājumu. Cenu diapazons datorizētajām šujmašīnām ir samērā plašs- no 179 Ls (modelis DS-120) līdz modelim QC-1000 ar skārienjūtīgo ekrānu par 1199 Ls.
Populārākie modeļi šajā grupā ir Innov-is 10A, Innov-is 30 un Innov-is 50.

Par izšūšanas mašīnām.

Izšūšanas mašīnu piedāvājumā mums ir divi modeļi, jo lielākais modeļu klāsts ir kombinācijā izšūšanas mašīna/ šujmašīna. Mēs piedāvājam modeli Innov-is 90E par 399 Ls un modeli Innov-is 750E par 699 Ls. Galvenā atšķirība ir izšūšanas zīmējuma izmērā (izšūšanas laukums), ko mašīna var izšūt vienā piegājienā. Modelim Innov-is 90E izšūšanas laukums ir (100x100) mm, bet modelim Innov-is 750E tas ir (180x130) mm. Šīm mašīnām aprīkojumā ir noteikts skaits ieprogrammētu izšūšanas zīmējumu (70 un 136 gab.), iespēja izšūt kontūras (10 gab.) un tekstus, kas sastādīti no dažādu fontu burtiem (6 veidu fonti). Mašīnām ir skārienvadāmi ekrāni, automātiska diegu ievēršana un USB zibatmiņas pieslēgvieta. Tātad Jūs varat ielādēt izšūšanas zīmējumu no interneta, ierakstīt to USB zibatmiņā un izšūt uz mašīnas.

Par izšūšanas mašīnām/ šujmašīnām.

Izšūšanas mašīnu/ šujmašīnu piedāvājumā Brother ir līderis visā pasaulē un piedāvā vairāk kā 10 modeļus. Mēs Latvijā piedāvājam 5 modeļus un populārākie no tiem ir Innov-is 950, Innov-is 1250 un jaunie modeļi ar pasaulē atzītās modes dizaineres Laura Ashley vārdu Innov-is 5000 un Innov-is 2200. Visjaunāko tehnoloģiju modelis ar skaidru pilnkrāsu skārienvadāmu LED ekrānu un iebūvētu kameru šūšanas/ izšūšanas vietas pozicionēšanai ir Innov-is 1E. Iegādājoties kādu no šiem modeļiem Jūs iegūstat augstākās klases šujmašīnu ar sevišķi plašu dūrienu klāstu (no 129 līdz 1200 un vairāk) un izšūšanas mašīnu ar iespēju izšūt zīmējumus izmēros no (100x100) mm (modelis Innov-is 950) līdz (300x200) mm (modelis Innov-is 1E).

Dārgākajiem modeļiem ekrāni ir lieli un krāsaini- tātad Jūs uz ekrāna varat redzēt izšuvumu, ko veidojat, dabīgās krāsās. Mašīnās ir ieprogrammēts liels skaits izšuvumu (no 190 līdz 441), kurus Jūs varat kombinēt ar uzrakstiem (6 līdz 13 fontu burti) un kontūrām.

Lai Jums būtu neierobežotas iespējas pašiem veidot savus izšuvumus, mēs piedāvājam speciālu programmnodrošinājumu PE DESIGN. Ar to uz papīra ar zīmuli uzzīmētu dizainu uz datora var pārvērst par skaistu izšuvumu. Mūsu piedāvājumā ir programmas PE DESIGN PLUS (cena: 299 Ls), kas paredzēta iesācējiem, kā arī vispilnīgākā programmas versija PE DESIGN NEXT (cena: 859 Ls) . Programmas ir paredzētas visām izšūšanas mašīnām (arī PR-650 un PR-1000).

Par malas apstrādes overlokiem.

Brother piedāvā trīs overloku modeļus- M-1034D (cena: 199 Ls), M-3034D (cena: 259 Ls) un jauno modeli M-4234D (cena: 329 Ls). Pirmie divi modeļi šuj ar 3 un 4 diegiem, bet jaunākais modelis šuj arī ar 2 diegiem. Overloks mājās ir nepieciešams, lai ar to apstrādātā auduma mala izskatītos tāpat kā rūpnieciski ražotiem izstrādājumiem, jo tas overloka dūriens, kas ir pieejams šujmašīnās ir daudz vienkāršāks un neatbilst rūpnieciski ražotam. Overloks vienlaicīgi veic trīs funkcijas: apgriež, sašuj un apmetina auduma malu. Ar mūsu overloka modeļiem var apstrādāt visa veida audumus, jo tiem ir iebūvēta auduma diferencētā padeve (divi auduma transportieri, kuru padevi var mainīt)- plānu zīdu (ar 2 vai 3- diegu šaurā rullīša dūrienu), trikotāžu (ar četru diegu overloka dūrienu), parastu audumu (ar visu veidu dūrieniem). Modeļiem (M-3034D un M-4234D) komplektācijā līdz nāk arī atlocītas apakšmalas apmetināšanas un piešūšanas pēdiņa ar neredzamo dūrienu. Jaunākais modelis M-4234D ir aprīkots ar automātisku diegu ievēršanu adatās un atvieglotu diega ievēršanu cilpotājos.

Par trikotāžas plakanšuves šujmašīnu.

Trikotāžas plakanšuves šujmašīna ir paredzēta trikotāžas auduma atlocītas malas (piedurknes, svārku apmales, bikšu gali, apakšveļa, sporta apģērbi) atšūšanai ar tādu pat plakanšuves dūrienu kā rūpnieciski ražotiem izstrādājumiem. Brother piedāvājumā ir plakanšuves šujmašīna 2340CV, kuras klāstā ir 4 dūrienu veidi (ar 1, 2 vai 3 adatām). Mašīnu arī var izmantot, lai sašūtu elastīga auduma kārtas ar taisnu elastīgu dūrienu (cilpdūriens).

Par izšūšanas biznesa rūpnieciskām izšūšanas mašīnām.

Brother ir pirmais pasaulē, kas 2003. gadā radīja šādu produktu- rūpniecisku izšūšanas mašīnu, kas nav stacionāra (smaga un grūti uzstādāma), bet ir ērti pārvietojama un ātri uzstādāma izšūšanas mašīna savam (ģimenes) izšūšanas biznesam. Šī izšūšanas biznesa galvenā ideja ir: pelnīt naudu sev un savai ģimenei, strādājot- cik vēlas (paši nosakām sev darba laiku), - strādājot kur vēlas (mājās, izstādēs, prezentācijās u.c.) un – pārdodot, kam vēlas (pats izvēlaties pircējus- izstādes apmeklētāji, skolas, bērnudārzi, sporta klubi, biedrības u.c.). Mūsu piedāvājumā ir jaunākie izšūšanas mašīnu modeļi: PR-650E un PR-1000E. Modelis PR-650 ir ar iebūvētām 6 adatām, izšūšanas laukumu (300x200) mm un izšūšanas laukumu cepurēm (130x600) mm. Modelis PR-1000 ir ar iebūvētām 10 adatām, izšūšanas laukumu (360x200) mm un izšūšanas laukumu cepurēm (360x600) mm. Ar šo mašīnu Jūs varat izšūt zīmējumu, kas sastāv no 10 diegu krāsām, vienā piegājienā. Jūs sākumā palaižat mašīnu, bet beigās noņemat gatavo izšuvumu no tās. Mašīna pati- automātiski mainīs adatu, atkarībā no nepieciešamās diega krāsas. Mašīnu cenas ir atbilstošas ražošanas iekārtu cenām: PR-650E- 5699 Ls, bet PR-1000E- 6999 Ls.

Visas augstāk minētās šujmašīnas Jūs varat iegādāties SIA "Sonika" veikalā “Brother Centrs”- Rīgā, Augusta Deglava ielā 28 (pie Deglava tilta pilsētas centra pusē).
SIA Sonika ir Brother sadzīves šujmašīnu un biroja tehnikas iekārtu izplatītājs un servisa nodrošinātājs Latvijā ar 16 gadu pieredzi.
Sīkāku informāciju par šujmašīnu modeļiem Jūs varat iegūt, zvanot mums pa tālruni 67291317, vai mūsu mājas lapā: www.brother.lv sadaļā “šujmašīnas”. Tur ir atrodama arī informācija par šujmašīnu piederumiem un mūsu sadarbības partneriem visā Latvijā.
Sadaļā “Jaunumi” Jūs atradīsiet mūsu aktuālākos piedāvājumus par speciālām cenām un akcijām.

Gaidām Jūs Brother šujmašīnu pasaulē,

Uģis Briedis
Šujmašīnu tirdzniecības vadītājs
SIA "Sonika"