Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:70, Did:0, useCase: 3


Kā pārvarēt nevajadzīgu un lieku kautrīgumu

Visos laikos neliels kautrīgums un pietvīkums tikuši uzskatīti par meiteni izdaiļojošu rotu, taču pārlieku kautrība un mulsums var traucēt jebkura cilvēka pilnvērtīgai dzīvei. Kautrīgiem cilvēkiem ir grūti atrasties notikumu centrā un ņemt no dzīves visu, ko viņi vēlas. Tāpēc pārmērīga kautrība jāpārvar. Kā to izdarīt- par to tad arī parunāsim šajā rakstā.

Apzinieties savu neveiklo kautrību

Mēģiniet pēc iespējas precīzāk noteikt savu kautrīguma individuālo iemeslu- iespējams, tas saistīts ar to, ka bērnībā nejutāties sevišķi spoža vai aktīva personība un jums likās, ka ka kaut kādā mērā "atpaliekat" no saviem vienaudžiem. Bet, varbūt, jaunībā neiemantojāt pietiekamu popularitāti pretējā dzimuma vērtējumā? Lai arī kāds būtu iemesls, jums tas jāatrod un jāapzinās.

Tieši tāpat jums jāapzinās dzīves situācijas, kurās visspilgtāk izpaužas jūsu kautrīgums, no kā jūs baidāties un ar ko tas saistīts. Pamēģiniet ieskatīties patiesībai acīs- tikai nosakot iemeslu, jūs varēsiet kaut ko mainīt un sasniegt vēlamo rezultātu.

Koncentrējieties uz savām vērtībām

Pārmērīgi kautrīgiem cilvēkiem ir tieksme "vārīties" savos kompleksos, pastāvīgi atrodot attaisnojumus savām vājībām un tādējādi tās "audzējot" apjomīgākas. Rezultātā, kontaktējoties ar citiem, kautrība un neveiklums pieaug, bet pašvērtējums krītas.

Lai tā nenotiktu, mācieties izcelt un atzīmēt savas stiprās puses- ticiet, jums tādas ir. Ieviesiet dienasgrāmatu un fiksējiet tajā visus savus sasniegumus, pēc iespējas biežāk pārlasot tos. Tas palīdzēs koncentrēties uz savām pozitīvajām īpašībām, nevis uz negatīvajām.

Nemēģiniet atdarināt apkārtējo cilvēku rīcību

Tie, kas mēģina būt tādi kā citi (apkārtējie), tērē ļoti daudz enerģijas, tai pat laikā attālinoties no sava mērķa. Tāpēc esi tu pats. Atceries- tu esi unikāls, tieši tāpat kā katrs no mums. Pacenties noteikt savas personīgās īpašības un mācies tās pieņemt un pielietot savā un apkārtējo labā.

Pilnīgi iespējams, ka jūs neatbilstat TV zvaigznes formātam, taču, visticamāk, jums tas arī nemaz nav vajadzīgs. Varbūt jūs nemākat gari un skaisti runāt, toties jums noteikti piemīt unikāla dotība uzklausīt citus cilvēkus un ar savu klātbūtni palīdzēt viņiem atslābināties un nomierināties. Tad kāpēc gan nepriecāties par šo savu unikālo īpašību tā vietā, lai apbērtu sevi ar pārmetumiem?

Trenējieties runāt ar svešiniekiem

Ja jums ir ļoti grūti kontaktēties ar nepazīstamiem cilvēkiem, nekas cits neatliek, kā sākt to darīt!

Sāciet ar telefona zvaniem- piemēram, pazvaniet uz radio, lai nodotu sveicienus saviem draugiem, un piesakiet kādu dziesmu. Pēc tam varat pazvanīt kādam uzņēmumam, kas organizē, piemēram, svešvalodas kursus, it kā jūs interesētos par pasniedzēju kvalifikāciju, dienaskārtību, izmaksām vai ko tamlīdzīgu. Jo vairāk jautājumu jūs apspriedīsiet, jo labāk.

Sākumā, protams, sarunāties būs pagrūti, taču, ja vien nepadosities pie pirmajām grūtībām, ar laiku sapratīsiet, ka ar katru nākamo zvanu kontaktēties kļūst aizvien vieglāk un pat patīkamāk, līdz kādā brīdī nāks apjausma, ka tajā vispār nav nekā briesmīga. Tajā brīdī apkārtējie cilvēki kļūs jums nedaudz tuvāki.

Kad būsiet apguvis runāšanu pa telefonu, ķerieties pie reālām sarunām klātienē- ejiet klāt nepazīstamiem cilvēkiem, lai pajautātu pareizu laiku vai ceļu uz tuvāko kafejnīcu. Mācieties to darīt mehāniski: smaidiet, centieties būt labvēlīgs un skatieties cilvēkam acīs. Iedomājieties, ka tā ir spēle; tad arī tikt galā ar to būs vieglāk.

Vēl vairāk labuma būs no tāda treniņa, kura laikā mēģināsiet nokļūt neveiklā situācijā- tādā, no kuras jūs parasti gandrīz vai krītat ģībonī. Šāda prakse palīdzēs būtiski samazināt bailes pirms tamlīdzīgām situācijām, kā arī, izmēģinot savus spēkus un godam izturot pārbaudījumu, jūsu pašvērtējums redzami pieaugs. Jūs sapratīsiet, ka visas jūsu bailes ir iedomas, kas atrodas galvā un no turienes tās var izdzīt laukā.