Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:70, Did:0, useCase: 3


Sapņu piepildīšanas formula

Redakcija
Redakcija

Sapņiem ir būtiska loma ikviena cilvēka dzīvē. Sapņi atklāj mūsu potenciālu, palīdz izprast panākumu patieso būtību, tie ir arī mūsu motivācijas pamatā.

Sapņu piepildīšanas formula

Ikvienam ir iespēja iemācīties sapņus pārvērst reāli sasniedzamos mērķos. Šim procesam ir sava formula, kas atspoguļo to, kā sapņi pārvēršas par mērķiem un tad pārtop par plāniem, kurus pavada konkrēta rīcība, tādējādi ļaujot mums gūt panākumus.

sapņi + detaļas + termiņi = mērķi

Sapņi parasti ir vispārējas izjūtas, tēli vai vēlēšanās kaut ko uzsākt, par kaut ko kļūt, kaut ko sasniegt. Šīs izjūtas var būt ļoti spēcīgas, taču bieži tās ir visai nekonkrētas. Lai piepildītu sapņus, tie jāpārvērš par konkrētiem mērķiem.

Mērķi ir skaidri izteikta apņemšanās kaut ko panākt noteiktā laika posmā. Mērķiem ir jābūt konkrētiem, mērāmiem, sasniedzamiem, reāliem, ar noteiktu izpildes termiņu. Termiņam ir būtiska loma, tādēļ, pārdomājot nākotnes ieceres, vēlams izšķirt ilgtermiņa (uz gadu vai ilgāk), vidēja termiņa (no 3 nedēļām līdz 6 mēnešiem) un īstermiņa mērķus (līdz 3 nedēļām).
Nākamais solis pēc mērķu formulēšanas ir plānu veidošana. Plāni aptver to, ko mēs darīsim mēneša, nedēļas un dienas laikā, lai sasniegtu mērķus un piepildītu sapņus.

Plānu izveidei seko pastāvīgas rīcības posms. Ar vienreizēju rīcību parasti nepietiek, lai izpildītu plānus, sasniegtu mērķus un piepildītu sapņus, tāpēc mums jārīkojas pastāvīgi, bez pārtraukuma.

Katrai mūsu darbībai ir rezultāts- pozitīvs, negatīvs vai neitrāls. Tā ir reālā situācija. Svarīgi ir turpināt darboties, ņemot vērā reālo situāciju, tādējādi pilnveidojot plānus, konkrētāk formulējot mērķus vai mainot pašu situāciju, līdz beidzot izdodas gūt panākumus.

Sapņi ir pastāvīgas rīcības motivācijas avots. Pateicoties sapņiem, cilvēki gūst panākumus. Tiklīdz ir noslēdzies viens posms, atkal iespējams atgriezties pie sapņiem un sapņot no jauna.

Izmantojot šo formulu, iespējams īstenot daudzus sapņus. Droši vien daudzi zina šo formulu, bet- vai rīkojas saskaņā ar to? Visbiežāk- nē, jo vienmēr kaut kas traucē.

Vai varat apgalvot, ka visi cilvēki, kas zina šo formulu, ir piepildījuši savus sapņus? Kā jums šķiet, kāpēc- nē? viņi droši vien kaut ko ir apsolījuši paši sev, kā jau tas parasti notiek. Visbiežāk solījumi sev tiek doti pirms Jaunā gada. Visā pasaulē tieši janvārī ir vislielākais pieplūdums trenažieru zālēs. Gadu sākot, lielākā daļa apņemas piekopt veselīgu dzīvesveidu, veltīt vairāk laika ģimenei, nopelnīt vairāk naudas...
Bet kas notiek tālāk?

Problēmas un to risinājumi

Tie, kuri teorētiski zina, kā piepildīt sapņus, sastopas ar grūtībām, izmantojot šo formulu. Starp mums ir daudz "neveiksmīgu sapņotāju".

1. Neveiksmīgi sapņotāji nedaudz parunā par saviem sapņiem un drīz vien ikdienas steigā tos aizmirst.

Ieteikums: ir vērts pierakstīt savus sapņus un pārvērst tos ilgtermiņa, vidēja termiņa un īstermiņa mērķos.

2. Viņi nespēj pārveidot sapņus par reāliem mērķiem.

Ieteikums: izvirzīt sev un reālajai situācijai atbilstošus mērķus un ticēt, ka tos ir iespējams sasniegt.

3. Šie cilvēki neprot veidot plānus.

Ieteikums: no rīta, pirms dienas gaitu uzsākšanas, veltīt 10 minūtes pārdomām un attiecīgās dienas plāna izveidei.

4. Viņi nespēj efektīvi risināt uzdevumus un lietderīgi izmantot laiku.

Ieteikums: izveidot attiecīgās dienas uzdevumu sarakstu, atzīmējot tajā prioritātes, un veltīt lielāko dienas daļu sarakstā iekļautajām prioritātēm.

5. Neveiksmīgi sapņotāji neprot izvirzīt prioritātes.

Ieteikums: 20% piepūles dod 80% rezultātu. Tas nozīmē, ka vispirms jāpaveic tie uzdevumi, kuriem būs maksimāla atdeve. To tad arī dēvē par spēju izvirzīt prioritātes.

6. Viņi neprot atšķirt svarīgo no steidzamā.

Ieteikums: klasificēt uzdevumus!

Svarīguma pakāpeSteidzamiNav steidzami
Ļoti svarīgi......
Svarīgi......
Mazsvarīgi......

7. Šie cilvēki neko nedeleģē citiem.

Ieteikums: uzticēties cilvēkiem un deleģēt mazsvarīgākos uzdevumus citiem.

8. Viņi vienmēr ieslīgst sīkumos.

Ieteikums: pierakstīt mazsvarīgākās lietas piezīmju grāmatiņā un izmantot tās tikai atbilstošā situācijā.