Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:70, Did:0, useCase: 3


Harizmas maģiskais spēks un padomi, kā to attīstīt

Redakcija
Redakcija

Daži cilvēki spēj piesaistīt gluži kā spoža lampa naktstauriņus, savukārt citi var pūlēties gadiem, tomēr apkārtējo atsaucību, simpātijas un popularitāti neiegūt. Šāda pievilcība piemitusi gan princesei Diānai un mātei Terēzai, gan Oprai Vinfrijai, Gandijam un daudziem citiem līderiem. Mūsdienās mēs esam pieraduši to saukt vienā vārdā - par harizmu.

Kafijas zīmola “Löfbergs Kharisma” iniciētajā aptaujā par harizmu gandrīz puse (49%) aptaujāto atklāja, ka nezina, kas ir harizma un nespēj novērtēt, vai tā piemīt viņiem pašiem. 34% aptaujas dalībnieku harizmu sev nepiedēvē un uzskata, ka šīs iekšējās spējas vēl ir nepieciešams attīstīt. Tikai 17% aptaujas dalībnieku ir pārliecināti par savas harizmas spēku un saņem par to komplimentus, tomēr vairāk nekā puse (67%) aptaujāto atzīst, ka harizma var piemist ikvienam, kurš vēlas to attīstīt. 23% aptaujas dalībnieku uzskata, ka tieši slavenības – aktieri, mūziķi, raidījumu vadītāji – ir tie, kuri Latvijā ar harizmu ir apveltīti visvairāk. Turpretī tikai 2% šo spēju piedēvē valsts vadītājiem un politiķiem.

Kafijas ražotājs “Löfbergs Lila” izvēlējies vārdu “harizma” arī savai kafijai, kuras zīmola pamatvērtības ir kaislība, autentiskums, zinātkāre, atbildība un augsta kvalitāte. Lai gan harizma ir mistiska pievilcība un šarms, kuru grūti izskaidrot, ikviens šajā ziņā var sevi pilnveidot. Kafijas zīmols “Löfbergs Kharisma” apkopojis padomus, kas palīdzēs attīstīt savu harizmu, uzlabojot savu sniegumu profesionālajā un personīgajā jomā:

Izstaro pašpārliecinātību

Esi pozitīvs – pašpārliecinātiem cilvēkiem patīk tas, ko viņi dara un tas, kādi viņi ir. Runā droši, ar uzsvariem, runu paspilgtini ar žestikulāciju un neaizmirsti arī pasmaidīt.

Parādi savu harizmu ar ķermeņa kustībām

Ķermeņa valodai ir ļoti liela nozīme, tā neverbāli nodod cilvēkiem informāciju par to, kā tu jūties. Sēžot vai stāvot, iztaisno muguru, nesakrusto kājas, kusties pārdomāti un smaidi. Drudžainas kustības norādīs uz nepārliecinātību un nekādi neliks domāt par Tavu harizmu.

Liec cilvēkiem justies īpašiem

Neatkarīgi no tā, kas ir tavs sarunu biedrs, ar savu runu paud partnerim to, ka viņš ir svarīgs un vienlīdzīgs. Izrādi interesi par sarunas partnera dzīvi, sarunas laikā lūkojies partnerim acīs un pamāj ar galvu vai komentē sacīto.

Esi asprātīgs

Patiesi harizmātiskai personai būtu jāspēj sasmīdināt jebkuru cilvēku bez papildus piepūles. Ja būsi asprātīgs, cilvēki paši vēlēsies atrasties tev blakus. Iemācies pasmieties pats par sevi, tas atraisa līdzcilvēkus un parāda, ka esi pašpārliecināts.

Esi patīkams

Ir patīkami atrasties harizmātiska cilvēka klātbūtnē. Viņam vienmēr ir kas interesants, ko pastāstīt par plašu tēmu klāstu ikvienam cilvēkam. Pirms runā, apdomājies, nesaki pirmo, kas ienāk prātā. Erudīciju var attīstīt, interesējoties par vēsturi, politiku, mākslu, kultūru u.tml. Kad runā, izrādi savas emocijas par konkrēto tēmu, tas piesaista apkārtējo uzmanību.