Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:85, Did:0, useCase: 3


Noslēpumi, kā saprasties ar vīrieti. Sazināšanās īpatnības, kas jāzina katrai sievietei

Reizēm jūtu izteikšana mīļotajam vīrietim pārvēršas spraigā intelektuālā debatē. Sieviete it kā vēlas izskaidrot, par ko jūtas laimīga vai pēc kā ilgojas, varbūt pat acīs vēl riešas asaras par vecu aizvainojumu, taču vienā brīdī viņa nokļūst zaudētājas lomā, nespējot saprast, kas noticis- viņa iesākusi runāt par ļoti viegli aizskaramām jūtām, bet vēlāk nākas sarkastiski un dzēlīgi aizstāvēties. Tas izskaidrojams ar to, ka tad, kad vīrieši baidās vai jūtas emocionāli apdraudēti, viņi mēģina sarunu novērst no jūtām uz domām, lai strīdā uzvarētu un saglabātu paškontroli.

Vīrieši uzdod daudz jautājumu, izsaka nevis savas jūtas, bet novērojumus, pat mēģina panākt, lai partnerei kļūtu neērti par savām emocijām, jo tā ir drošāk. Vairums sieviešu pakļaujas šai taktikai, aizmirst savas jūtas un uzsāk intelektuālu cīņu ar mīļoto, taču sākotnējā problēma netiek atrisināta. Sieviete paliek vīlusies, bet vīrietis- atvieglots, ka izdevies izvairīties no savas emocionālās nepilnības atklāšanas. Daži vīrieši pat nenojauš, ka viņiem piemīt šāds ieradums un vienīgā iespēja no tā izvairīties ir neļaut vīrietim izvērsties un nenovērsties no savām jūtām, jo tieši tajās slēpjas sievietes spēks. Izvairīšanās no problēmām partnerim atmaksāsies ne mazāk kā pašai sievietei. Jo drošāks jūtu pasaulē ir vīrietis, jo mazāk apdraudēts viņš jūtas, ja partnere vēlas par to runāt.

Dažiem vīriešiem par emocionālām tēmām nepatīk runāt vēlu vakarā. Tad viņi ir noguruši un viņiem ir grūtāk valdīt pār sevi. Viņi sarunu parasti uztver kā miniatūru cīņu. Kad sarunas tēma ir par jūtām, vīrietim jau šķiet, ka viņš ir neizdevīgākās pozīcijās. Līdz ar to, kad partneris jūtas noguris, viņš cenšas atlikt sarunu, jo zina, ka nespēs valdīt pār sevi tik ļoti, kā to vēlētos. Reizēm vīrietis var baidīties, ka viņa mīļotā, reiz sākusi sarunu, nespēs apstāties, viņš nevarēs izgulēties un tas traucēs nākošās dienas veiksmīgam darbam. Tieši tādēļ vīrietim nepieciešams zināt sarunas saturu. Ar partneri jāvienojas par sarunām vēlu vakarā. Reizēm jāpiekrīt kompromisam un jānogaida līdz nākošajai dienai. Var mēģināt vienoties par laika limitu. Protams, negatīvās domas nevajag krāt sevī dienām un nedēļām ilgi, lai kādā vēlā vakara stundā tās visas klāstītu partnerim, jo skaidrs, ka viņam tā visa var būt par daudz. Problēmas labāk pārrunāt, kamēr tās vēl nav tik ļoti samilzušas, ka to risināšana prasa daudz vairāk laika un pūļu.

Reizēm partneris noraida sievietes padomus, bet pāris dienu vēlāk pie šīs tēmas atgriežas un rīkojas tā, it kā būtu izdomājis visu pats. Tā tas notiek tādēļ, ka vīrietis vēlas just, ka viņam ir taisnība. Viņam patīk uzņemties aizbildniecību un viņš vēlas būt neatkarīgs, visu darot pats. Ir svarīgi saprast, ka vīrieši šo paradumu neapzinās. Galu galā šis ieradums attiecības neapdraud, tas var apdraudēt vien sievietes pacietību.

Citreiz rodas sajūta, ka partneris neizturas ar tik lielu atsaucību, ar kādu izturas sieviete pret viņu, taču patiesībā zem tā slēpjas fakts, ka vīrieši atšķirībā no sievietēm neievēro detaļas. Tie ir vīrieša un sievietes pieņemti dažādi apkārtējās pasaules uztveres veidi, taču sievietes neapzināti gaida no vīriešiem tādu pašu uztvere veidu, kāds ir viņām. Lai sagaidītu no vīrieša vēlamo, sieviete pati var pievērst viņa uzmanību niansēm, palīdzot attīstīt iemaņas ievērot detaļas un izteikt savus iespaidus par tām.

Daudzām sievietēm bieži nākas saskarties ar situāciju, kad partneris ir par kaut ko norūpējies, kļūst dusmīgs un noslēdzas sevī, nevis izstāsta, kas viņam uz sirds. Vai reizēm nerodas sajūta, ka dusmas ir vienīgās jūtas, kuras vīrieši ir spējīgi izrādīt? Kad viņi ir nobijušies vai noraizējušies, viņi dusmojas. Dusmas ir viņu reakcija uz sievietes aizvainojumu. Viņi dusmojas arī tad, ja jūtas par kaut ko vainīgi, un spēj dusmoties uz sevi pat tad, ja mīl savu sievieti, kura viņiem ir nepieciešama. Šī citu jūtu noliegšana vairums vīriešu ir ieaudzināta jau bērnībā, vājuma izrādīšanu vērtējot negatīvi, bet spēku un vīrieša cienīgu rīcību uzslavējot. Tādēļ sieviete savam partnerim var izteikt atzinību brīžos, kad vīrietis kaut nedaudz izrāda, cik aizvainojams viņš spēj būt, uzmundrinot mīļoto vīrieti un sniedzot viņam pozitīvu atbalstu.

Visa pamatā, kā atrisināt daudzas attiecību problēmas, ir sarunas, savu sajūtu un vēlmju atklāšana un izskaidrošana partnerim.