Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:85, Did:0, useCase: 3


Pieci fakti par iepazīšanos internetā Latvijā

Redakcija
Redakcija

Interesējoties, kā ir mainījušies iepazīšanās paradumi digitālajā laikmetā, “Inbox Polls” noskaidroja Latvijas interneta lietotāju attieksmi par iepazīšanos internetā.

1. Iepazīties internetā – pilnībā pieņemami
Katrs otrais aptaujātais jeb teju 52% Latvijas interneta lietotāju uzskata, ka iepazīties dažādās tiešsaistes vietnēs ir pilnībā pieņemams veids, kā mūsdienās sastapt otro pusīti.
Savukārt mazliet vairāk nekā trešdaļa aptaujāto šādu iepazīšanās veidu vērtē atturīgi, katrā ziņā paši nekad nemēģinātu.

2. Skeptiķu paliek mazāk
Tikai teju katrs desmitais respondents uzskata, ka šāds iepazīšanās veids der tikai tiem, kas realitātē nevar nevienu atrast.

Līdzīgas tendences ir vērojamas arī ASV. “Pew Research” noskaidroja - ja 2005.gadā vidēji katrs trešais amerikānis domāja, ka iepazīšanās tiešsaistē der tikai izmisušajiem un neveiksminiekiem, tad 2013.gadā šādi uzskata vien katrs piektais.

3. Iepazīstas gan sociālajos tīklos, gan īpašās vietnēs
Aptuveni 15% “Inbox Polls” aptaujāto atzīst, ka savu sirdsāķīti atraduši sociālajos tīklos Facebook, Draugiem.lv un tamlīdzīgi vai arī īpašās iepazīšanās vietnēs.

Tomēr pārsvarā respondenti norāda, ka savu partneri iepazinušies klātienē – aptuveni 24% nejauši satikušies kādā sabiedriskā pasākumā vai vietā, katru piekto ar nu jau otro pusīti iepazīstinājuši draugi.

4. Pazīst laimīgus “interneta” pārus
Trešā daļa respondentu norāda, ka pazīt vienu vai vairākus pārus, kas ir iepazinušies internetā un vēl joprojām ir kopā.

Tikmēr “Pew Research” pētījumā noskaidrots, ka tikai 5% laulāto ASV teikuši, ka savu dzīvesdraugu esot atraduši virtuālajā pasaulē.

5. Ne vienmēr katra sarakste noved pie laimīgām attiecībām
Aptuveni 14% “Inbox Polls” aptaujas dalībnieku raksturo savu pieredzi ar iepazīšanos internetā kā ne visai veiksmīgu - ir bijuši uz randiņiem, bet rezultāts nav bijis iepriecinošs. Vēl 17% norāda, ka ir tikai ir sarakstījušies, bet līdz randiņam nav tikuši.

Izrādās, ka briti ir krietni skeptiskāki par iepazīšanos internetā, secināts “Daily Mail” publikācijā. Teju trešā daļa nepatikas dēļ ir aizlaidušies no sava pirmā randiņa, kas sarunāts internetā, katrs piektais ir piedzēries vai notēlojis slimību vai nepieciešamību pēkšņi būt kaut kur citur, lai tiktu vaļā no randiņa partnera.

“Inbox Polls” aptaujā piedalījušies aptuveni 1600 respondentu Latvijā. Aptauja veikta internetā laikā no 2015.gada 4.februāra līdz 10.februārim.