Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:380, Did:0, useCase: 3


Smiekli un cilvēka raksturs - kas tiem kopīgs

Redakcija
Redakcija

Droši vien ikviens zina, ka smiekli ne tikai uzlabo garastāvokli, bet arī pagarina dzīvi. Turklāt pēc smiekliem var noteikt cilvēka raksturu, un tieši ar to nodarbojas tāda mūsdienu zinātne kā ģelotoloģija. Saskaņā ar to, katram no mums piemīt unikāli smiekli, tāpat kā unikāls raksturs.

...Kāda ir cilvēka dvēsele, prāts,
Kāda sirds viņam iekšā sitas?
Vai viņš smaida arī tad, kad tiek rāts
Un vai izbauda dzīvi bez mitas?

/I.Apškrūma/

Kā pēc cilvēka smiekliem noteikt viņa raksturu?

Smieklus var iedalīt vairākos skaņu veidos:

"Ha- ha- ha" - tā smejas atklāts, bezrūpīgs, ar apkārtējo pasauli saskaņā dzīvojošs cilvēks. Turklāt šādi smiekli likvidē spriedzi starp sarunu biedriem.

"Hi- hi- hi" - šādi smiekli, tieši pretēji, rada vai padziļina spriedzi runātāju starpā. Tie liecina par cilvēka nelabvēlību, ironiju, skaudību, ļauniem vai slēptiem nodomiem.

"He- he- he"- nedaudz agresīvi, izaicinoši un nekaunīgi smiekli, kas liek saprast, ka starp jums un runātāju tiek uzcelta noteikta siena. Šādu smieklu īpašnieku būs grūti emocionāli "atvērt" un noskaņot sev par labu. Turklāt, jo vairāk skaņa "e" dzirdama sarunu biedra smieklos, jo nelabvēlīgāk viņš ir noskaņots pret jums.

"Ho- ho- ho" liecina par izbrīnu, kritiku vai protestu.

"Hu- hu- hu" atklāj bailes, paniku un neaizsargātību.

Cilvēka smiekli un viņa uzvedība smejoties

Ja cilvēks smejas no visas sirds, aizrautīgi, un smejoties atmet galvu atpakaļ, var teikt, ka viņš izbauda dzīvi par visiem 100%. Šādi cilvēki nav ļaunatminīgi, visu uztver viegli, ir asprātīgi un pozitīvi noskaņoti. Viņi viegli atrod prieku tur, kur citi to nesaskata. Līderi, kas ar saviem smiekliem iekaro citu cilvēku sirdis un prātus, pielipinot pozitīvismu arī citiem.

Ja cilvēks, smejoties, ir pārāk emocionāls, uzvedas teatrāli, sit ar plaukstām pa ceļiem vai pa galdu, viņš cenšas atrasties uzmanības centrā, vēlas tikt pamanīts un novērtēts. Šādus cilvēkus piesaista jebkura uzmanība savai personai, vai tas būtu kompliments jeb kritika. Viņiem patīk jautrība, dažādi krāšņi pasākumi un atrašanās sabiedrībā. Prot uzjautrināt un iedvesmot citus, taču ir skopi, egoistiski un noslēpumaini.

Apspiesti smiekli liecina par maksimālu cilvēka paškontroli. Viņu ir grūti izvest no pacietības vai nokaitināt. Viņš ir par sevi pārliecināts un uzticams, taču nespēj iztikt bez draugu un tuvinieku atbalsta. Vienmēr uzstāda sev jaunus mērķus un neatlaidīgi virzās uz tiem.

Ja cilvēks nevis smejas, bet tikai noslēpumaini smaida, turklāt vēl piepaceļot labās puses lūpu kaktiņu, tas liecina par viņa viltību un avantūrisma garu. Šāds cilvēks ātri apvainojas, baidās tikt apsmiets vai izjokots, nezina, ko atbildēt un pēc tam ļoti pārdzīvo. Viņam ir grūti sakārtot savu personīgo dzīvi, jo baidās izvēlēties nepareizo cilvēku.

Cilvēks, kas smaidot piepaceļ kreiso lūpu kaktiņu, ir atklāts, godīgs, uzticams, kā arī uzticīgs savam partnerim. Atšķirībā no iepriekšējā tipa, mierīgi reaģē uz sev adresētiem jokiem un ātri aizmirst apvainojumus. Ir populārs pretējā dzimuma pārstāvju vidū.

Ko ar saviem smiekliem par sevi atklāj sieviete

Sapņainību un romantismu sievietē atklāj maniere smiešanās laikā pieskarties savai galvai. Tādas sievietes dzīvo savā iedomu, nevis reālajā pasaulē. Viņas neprot risināt konfliktsituācijas un pārliecināt citus. Ir ziņkārīgas, aizmāršīgas, impulsīvas un avantūristiskas. Ātrumā bieži vien kaut ko sastrādā, par ko vēlāk nožēlo.

Ja, smejoties, sieviete ar mazo pirkstiņu pieskaras lūpām, viņai ir svarīgas labas manieres. Turklāt viņa cenšas atrasties uzmanības centrā.

Ja sieviete ķiķina, vienlaikus noliecot galvu sāņus, viņa ir draudzīga, taču kritiska. Cenšas visiem iepatikties, mīl flirtēt. Vienmēr un visu cenšas darīt pārdomāti, pat ja pirmajā brīdī var šķist vieglprātīga. Prot kontrolēt savas jūtas.

Ja sieviete smejas no sirds un, to darot, atver muti, viņai ir augsts pašvērtējums. Turklāt viņa ir apmierināta ar dzīvi un ļoti temperamentīga. Tāda sieviete nebaidās no kritikas un prot dzīvot. Reizēm viņai trūkst paškontroles un savaldības, taču viņa ir labs draugs un padomdevējs, kura prot klausīties un sadzirdēt otru cilvēku.

Maniere smiešanās laikā raukt degunu liecina ne tikai par augstu paškontroli, bet arī par zināmu naivumu. Šādai sievietei nepieciešama pastiprināta uzmanība, komplimenti un aplidošana.

Par augstu sievietes paškontroli liecina arī maniere smiešanās laikā aizklāt muti ar plaukstu. Tādai sievietei raksturīga paškritika, tieksme šaustīt sevi, nepārliecība un vēlme neizrādīt savas emocijas sabiedrībā. Viņa ir lieliska sieva un draudzene, augstsirdīga un līdzcietīga, turklāt gatava ziedot sevi mīļotā cilvēka labā.