Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:74, Did:0, useCase: 3


Desmit iedvesmojoši ģeniālā zinātnieka Alberta Einšteina citāti

Redakcija
Redakcija

Pirms 138 gadiem pasaulē nāca viens no XX gadsimta ievērojamākajiem zinātniekiem - fiziķis Alberts Einšteins. Relativitātes teorijas radītājs, zinātnes filozofs, izgudrotājs un Nobela prēmijas laureāts bija spilgta personība, kura atziņas ir aktuālas arī šodien.

Lai gan ar Einšteina sasniegumiem esam labi pazīstami, tikai retais zina, kas patiesībā slēpās aiz šiem panākumiem un kāda bija populārā zinātnieka privātā dzīve. 30.aprīlī „National Geographic” pirmizrādi piedzīvos panākumiem bagāto producentu Braiena Greizera un Rona Hovarda jaunākais kopdarbs - seriāls „Ģēnijs”. Tas būs stāsts par Albertu Einšteinu - dumpīgu domātāju, kurš, atklājot fizikas un zinātnes noslēpumus, kļuva par pasaules ikonu.

Seriālā redzēsim ne tikai to, kā Alberts Einšteins kļuva par izcilu zinātnieku, bet arī viņa sarežģītās personiskās attiecības ar tuvajiem un kaislīgās mīlas likstas.

Notikumi risinās pasaules starpkaru periodā, kad fiziķim jācīnās ne tikai pašam ar sevi, saviem principiem un personiskajām attiecībām, bet arī pieaugošo antisemītismu un spiegu uzraudzību. Galvenajā lomā - Džefrijs Rašs („Karību jūras pirāti”, „Karaļa runa”).

Par godu Alberta Einšteina jubilejai un aprīlī gaidāmajai pirmizrādei, „National Geographic” apkopojis desmit iedvesmojošus un trāpīgus spožā zinātnieka citātus.

1. „Iztēle ir daudz svarīgāka par zināšanām. Zināšanas ir ierobežotas, turpretī iztēle aptver visu pasauli, stimulējot procesus un veicinot evolūciju.”

2. „Svarīgākais ir nepārstāt uzdot jautājumus. Ziņkārei vienmēr ir savi iemesli pastāvēt.”

3. „Kaut arī ļoti noturīga, realitāte ir tikai ilūzija.”

4. „Dzīve ir kā brauciens ar velosipēdu. Lai noturētu līdzsvaru, tev jāturpina kustēties.”

5. „Man nav īpašu talantu, es esmu tikai kaislīgi zinātkārs.”

6. „Attieksmes vājums kļūst par rakstura vājumu.”

7. „Ikviens, kurš apgalvo, ka nekad nav kļūdījies, nekad nav mēģinājis neko jaunu.”

8. „Zinātne bez reliģijas ir kropla, reliģija bez zinātnes ir akla.”

9. „Atšķirība starp ģenialitāti un stulbumu ir tāda, ka ģenialitātei ir savas robežas.”

10. „Mieru nevar noturēt ar spēku. To var panākt tikai ar sapratni.”

Seriāls “Ģēnijs” “National Geographic” būs skatāms no 30.aprīļa, svētdienās plkst. 22.00.