Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:376, Did:0, useCase: 3


Ko par cilvēka raksturu var pastāstīt viņa uzacis

Redakcija
Redakcija

Ja acis tiek uzskatītas par dvēseles spoguli, tad pēc uzacīm var noteikt cilvēka spilgtākās rakstura īpašības. Īpaši tas attiecas uz vīriešiem, jo viņi, atšķirībā no daiļā dzimuma, ar uzacu izraustīšanu nodarbojas ievērojami retāk. Zinot un izpētot cilvēka dabisko uzacu formu, iespējams uzzināt, kas cilvēku gaida nākotnē. Izmainot uzacu formu, iespējams ne tikai izmainīt savu imidžu, bet arī piesaistīt pārmaiņas dzīvē.

Par klasiskām un neitrālām uzacīm tiek uzskatītas vidēja garuma un biezuma uzacis. Tādām uzacīm nemaz nav nepieciešama korekcija un tādas piestāv visiem sejas tipiem. Nekādu slēptu informāciju šāda uzacu forma par cilvēku nesniedz.

Platas un uz leju noapaļotas uzacis liecina, ka to īpašnieks ir dzīvespriecīgs un dāsns cilvēks ar labu humora izjūtu, optimists un reālists.

Savukārt apaļas un smalkas uzacis sievietēm pasvītro viņu stingro raksturu, mērķtiecību, tieksmi ieņemt līdera pozīcijas, slavas un varas alkas. Šādas uzacis bija ģeniālajai vācu aktrisei Marlēnei Dītrihai un šis raksturojums pilnībā bija viņai atbilstošs. Smalkas, „izraustītas” uzacis kļuva populāras ne vien kino industrijas aprindās, bet tādu uzacu formu izvēlējās daudzas sievietes Eiropā. Šāda uzacu forma piestāv trīsstūra veida sejām ar izteiktiem vaigu kauliem, arī ovālām sejām. Sievietēm ar apaļu seju no smalkām un noapaļotam uzacīm labāk izvairīties, jo tas sejas izteiksmi padarīs allaž izbrīnītu.

Līdzenas un garas uzacis par vīrieti stāsta, ka viņš ir intelektuālis, daudz lasījis, viņam patīk izklaidēt cilvēkus, īpaši sievietes, un būt par sabiedrības dvēseli, viņš spēj uzturēt sarunu par teju jebkuru tēmu, sākot no mājdzīvnieku kopšanas līdz pat pasaules ekonomikas prognozēm. Šādas uzacis ir Holivudas aktierim Kolinam Farelam. Kolins ir īsts kavalieris, neskopojas ar komplimentiem, bet draugu lokā mēdz būt jautrības ierosinātājs.

Kopā saaugušas biezas uzacis brīdina – vīrietis ir ļoti greizsirdīgs, ar privātīpašnieciskām tieksmēm, kopdzīvē var būt īsts tirāns un būt greizsirdību uz savu sievu viņa var raisīt pat laternas stabs. Turklāt savu agresiju viņš neizrāda uzreiz, bet nogaida un vēro. Sieviete, kurai ir šādas uzacis, ir ar spēcīgu raksturu, despotiska un cietsirdīga.

Uzacis, kas atgādina divas attālāk vienu no otras stāvošas arkas, liecina, ka to saimnieki ir dzīvespriecīgi, nepiesātināmi un izklaidēties kāri. Sieviete ar tādam uzacīm ir īsta koķete, kas mīl būt uzmanības centrā, viņai patīk ballītes un kompānijas. No malas izskatās pēc nenopietnas sievietes, taču, ja viņai pie sāniem ir stabils partneris, neraugoties uz koķetēriju, viņa ir uzticīga, taču greizsirdības scēnas vienalga ir neizbēgamas.

Ja vīrieša uzacis ir biezas, ar uz augšu vērstiem ārējiem galiem, tā ir dāsnuma un vīrišķības pazīme. Tāds cilvēks rīkojas izlēmīgi, alkst panākumus un slavu, ir īsts sieviešu siržu iekarotājs un pavēlnieks.
Uzacis, kuru ārējie gali ir ļoti vērsti uz leju, liecina par melanholiju. Šie cilvēki parasti ir radošas dabas, ar tieksmi visu pārdomāt.

Īsas uzacis nodod „īsu atmiņu” gan tiešā, gan pārnestā nozīmē.

Biezas uzacis liecina par temperamentu un strauju dabu.

Uzacis jumtiņa formā brīdina, ka cilvēks ir infantils, nespēj pieņemt lēmumus, gaida, ka viņa problēmas atrisinās citi, sarežģītās situācijās apjūk.

Savēlušās, nepaklausīgas, izpūrušas un cietas uzacis stāsta par to, ka cilvēks ir stūrgalvīgs un strīdēsies pat tajā gadījumā, ja viņam nav taisnība un viņš to zina. Kompromisus šādam cilvēkam piedāvāt nav vērts.

Ja uzacis biezas, izpūrušas un izliektas vienlaicīgi, tādas kā Alam Pačīno, tad šajā cilvēkā slēpjas kas sātanisks. Starp citu, Holivudā mēdz jokot, ka ģeniālais aktieris ir pārdevis sātanam savu dvēseli, pretī iegūstot aktiera meistarību. Šādiem cilvēkiem raksturīga pastāvīga veiksme jebkurās dzīves situācijās, tādēļ arī apkārtējie uzskata, ka bez pārdabisku spēku palīdzības tas nav iespējams.

Augstu izvietotas uzacis – mērķtiecības pazīme, bet pārāk zemu – seklu, šauru uzskatu un piezemēta cilvēka pazīme.
Ja vīrietim uzacis ir kā ielocītas vidusdaļā, līdzīgi kā Merilinai Monro, tas liecina par cilvēka neordināro dabu, viņu rīcība ir neparedzama, un šādus cilvēkus mēdz uzskatīt par „baltajām vārnām”.

Materiāls ievietots sadarbībā ar skaistumkopšanas industrijas portālu Intensa.Pro