Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:376, Did:0, useCase: 3


Pāru (ne)būšanas - latviešu psihoterapeita Gata Līduma padomi pāriem

Redakcija
Redakcija

“Pāru (ne)būšanas” – latviešu psihoterapeita padomi veselīgām pāru attiecībām
Psihoterapeita piezīmes par desmit baušļiem un pāru attiecībām – arī tā varētu nosaukt tikko Apgādā “Zvaigzne ABC” iznākušo psihoterapeita Gata Līduma grāmatu “Pāru (ne)būšanas”, kura jau pirmajās iznākšanas dienās iekļuvusi visvairāk pārdoto grāmatu TOP 10

“Izveidojoties pārim, sākas abu kopīgās pieredzes veidošana un “pierīvēšanās”. Tas ir visai piņķerīgs process, jo pārī katrs ienāk ar savu unikālo pieredzi un dzimtas tradīcijām un tieši tās uzskata par īsto pamatu kopīgajai dzīvei. Lūk, arī iemesls kašķim: katram ir intuitīvs un uz personīgo pieredzi balstīts “pareizais” viedoklis par to, kā vajadzētu būt, bet realitāte atšķiras.

Meklēt risinājumus semināros, vebināros un influenceru ieteikumos? Dzirdētais un uzzinātais varbūt izklausīsies skaisti, bet var neatbilst pāra unikālajām vajadzībām. Tāpēc šajā grāmatā es pēc iespējas vienkārši izklāstu visai triviālas tēmas, kurām, izrādās, ir būtiska nozīme ikdienas dzīvē un sazobes veidošanā ar tuvākajiem cilvēkiem,” raksta grāmatas autors.

Ko jaunu mūsdienās var pateikt par attiecībām? Psihoterapeits Dr. Gatis Līdums pielieto negaidītu paņēmienu – 10 baušļus. Tāda pieeja attiecību analīzei vēl nekad nav izmantota. Kāpēc tas vispār būtu vajadzīgs? Jo baušļi ir kārtīgs stūrakmens visai Rietumu kultūrai. Svarīgais grāmatā ir tas, ka attiecības ar visām to peripetijām, nešaubīgi, ir jebkuras kultūras saistviela. Savukārt jebkura pāra saistviela ir attiecības starp diviem nobriedušiem cilvēkiem, kuri zina, kas viņi ir, nebaidās būt tie, kas ir, zina, ko vēlas un nebaidās to paust partnerim.
Dr. Gatis Līdums studējis ģimenes un sistēmisko psihoterapiju, teoloģiju, sistēmisko supervīziju un organizāciju attīstību. Maģistrantūru absolvējis ASV, bet doktora grādu ieguvis Helsinku universitātē. Šobrīd Gatis Līdums strādā privātpraksē un kā supervizors konsultē dažādas organizācijas. Grāmatā viņš ir apkopojis praktiskā darbā gūtās pārdomas par pāru jautājumiem un problēmām.

“Pāru (ne)būšanu” baušļus ievērojot partneriem varētu izdoties izveidot veselīgas, ilglaicīgas un abus iepriecinošas pāra attiecības. Grāmatas autors Gatis Līdums aicina grāmatu izmantos kā treniņa plānu jeb 10 vingrojumu kompleksu attiecību sporta zālē. Pietiekami regulāri izpildot šo “kompleksu”, pārim vajadzētu kā labam fitnesa entuziastam būt teicamā sportiskajā formā. Ja partneri kops savas attiecības un investēs to veselībā, pāris dzīvos ilgi un jutīsies labi.

Pieejama arī e-grāmata.