Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Kā patēriņa kredīts var atvieglot negaidītus tēriņus?

Redakcija
Redakcija

Gandrīz mums visiem ir bijis moments dzīvē, kad notiek kaut kas pavisam negaidīts – saplīst auto, veselības likstas vai arī nepieciešama kāda naudas summa kādā momentā, kas varētu atrisināt kādu samilzušu problēmu. Protams ir vairāki veidi, kā izkulties no pēkšņas finansiālas bezizejas kā piem. aizņemties naudu no draugiem, doties uz banku pēc kredīta ar drastiskiem procentiem vai arī atrast otru darbu.

Tu nevari atlikt ārkārtas situācijas, jo pēc laika, tās nerisinot, tās var tikai pasliktināties, steidzama iespēja tikt pie naudas vienmēr tiek novērtēta optimistiski. Kā viens no labākajiem risinājumiem ikvienai pēkšņai grūtai situācijai ir patēriņa kredīts.

Patēriņa kredīts lieliski spēj uzlabot dzīves kvalitāti. Tā ir ir lieliskai iespēja atrisināt visas finansiālas problēmas tūlīt un tagad. Gandrīz neviens no mums 40 gadu vecumā nevēlas krāt naudu vai arī gaidīt ilgu laiku, lai veiktu remontu savā mājoklī. Šie ir gadījumi, kad vēlamies atrast risinājumu savām finansiālajām problēmām uzreiz – un atbilde ir patēriņa kredīts. Ikvienā negaidītā situācijā vienmēr palīdz kāds drošības garants jeb iekrājumu. Bet ko darīt, ja laika gaitā visi iekrājumi ir jau izlietoti? Kā atrisināt pēkšņi radušos finansiālu problēmu, ja naudu vajag steidzami?

Patēriņa kredīts ir kredīta veids, kuram vari pieteikties ar dažu klikšķu palīdzību. Vēlamo naudu iespējams saņemt dienas laikā un ar to varēsi atrisināt visas radušās situācijas. Tā vienkāršā aizņemšanas metode ir tas, kas patēriņa kredītu padarījusi tik populāru un vieglu ikviena gadagājuma cilvēkam. Patēriņa kredīts darbojas tā, ka Tu saņem vēlamo naudas summu, taču atmaksā to pakāpeniski t.i Tev tiek izveidots maksājuma ikmēneša grafiks, kuru jāpilda. To piedāvā gan bankas, gan arī dažādi finanšu aizdevēji. Lai gan šim kredītam parasti ir izmantošanas maksa, tas vienmēr noder visās dzīves situācijās.

Atšķirībā no ātrajiem kredītiem jeb tā sauktajiem īsajiem aizdevumiem, patēriņa kredīts ir daži atšķirības nosacījumi. Patēriņa kredītam vienmēr tiek piemērots ilgāks atmaksas laiks, kas ļauj paņemto summu atmaksāt ilgākā laikā, tādējādi samazinot ikmēneša atmaksu. Parasti priekš patēriņa kredīta vari aizņemties sākot no 500 EUR līdz pat 25000 EUR. Šīs summas robežās jebkurš patēriņa kredīts palīdzēs Tev atgūties no pēkšņa finansiāla trieciena.

Patēriņa kredītam vari pieteikties internētā un Tev nebūs vajadzīgs kredīta galvotājs vai ķīla. Atšķirībā no banku kredītiem, aizņemoties patēriņa kredīta, Tev nav jānorāda priekš kā Tu vēlies aizņemties naudu. Vienīgais priekšnosacījums patēriņa kredītam ir Tev jābūt pilngadīgam un jābūt regulāriem ienākumiem, lai aizdevējs būtu pārliecināts, ka spēsi atmaksāt kredītu. Tiks izvērtēta arī Tava kredītvēsture.

Pieteikšanās patēriņa kredītam ir ļoti ērts un ātrs process. Tu pats vari būt maksājuma noteicējs, jo vari izvēlēties summu un laiku, cik ilgā laika posmā vēlies kredītu atmaksāt. Ikvienā kredītdevēja vietnē Tev būs pieeja kredīta kalkulatoram, kurā varēsi ievadīt visus nepieciešamos datus, lai veiksmīgi pieteiktos patēriņa kredītam. Kredīta kalkulatorā, mainot summas atmaksāšanas laiku, vari līdzi pats sekot, cik būs noteikta kredīta mēneša atmaksa. Tādā ziņā tiek ievērota katra klienta individualitāti.

Aptaujā, kas veikta, lai noskaidrotu kam cilvēki visbiežāk izmanto patēriņa kredīta pakalpojumus, tika noskaidrots, ka visbiežāk to izmanto dažādai sadzīves tehnikas iegādei. Nav iespējams iedomāties cik ilgi kāds no mums var iztikt bez veļasmašīnas vai ledusskapja. Patēriņa kredīts lieliski arī noder mācību maksai, medicīnas pakalpojumiem un remontam u.c.

Steidzīgi ņemot patēriņa kredītu, vienmēr ievēro dažus nosacījumus, par kuriem vari aizmirst ātrumā domājot par finansiālo palīdzību:

● Laiks. Radoties negaidītiem tēriņiem, plānojot ņemt kredītu, vienmēr to dari ar visīsāko termiņu. Tādējādi samazināsi procenta likmes un atmaksāt vajadzēs mazāku summu, nekā ņemot uz ilgāku laiku. Protams, ilga termiņa gadījumā, mazā ikmēneša summa rada viltus apmierinātības sajūtu, taču vienmēr apdomā cik daudz Tev nāksies pārmaksāt.

● Īpašie piedāvājumi. Pirms izmanto patēriņa kredītu, salīdzini vairāku kredītdevēju piedāvājumus. Bieži aizdevēja piedāvā dažādas akcijas piedāvājumus konkrētiem kredīta veidiem, kas vēl vairāk uzlabos Tavu kā kredītņēmēja situāciju. Piemēram – bezprocentu kredīts sadzīves tehnikai vai pirmā auto iegādei. Neņem pirmajā vietā, kur redzi iespēju, bet salīdzini!

● Procenti. Saprotams, ja ir radusies bezizejas situāciju un finansiālu palīdzību vajag steidzami, taču nepārdomājot kredīta plānu, vari radīt vēl neapskaužamāku situāciju. Pirms ņem patēriņa kredītu, noskaidro visus notikumus un papildus maksājumus, kas būs jāveic saņemot kredītu.

● Drošība. Jebkurā situācijā, kas rezultējas ar neplānotiem izdevumiem galvenais ir neļaut situācijai atkārtoties. Tas nozīmē, ka īpaša uzmanība jāpievērš aizdevuma saņemšanas drošībai. Tu taču nevēlies pieteikties kredītam un, parakstot līgumu, uzzināt, ka tam ir daudz papildus maksājumu, kas nešķiet likumiski. Pirms ņem patēriņa kredītu noskaidro vai aizdevējam ir Patērētāja tiesības aizsardzības centra izsniegta licence.