Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Kas ir AndeleMandele un kā tā darbojas?,

Redakcija
Redakcija

Kas ir AndeleMandele? Tā ir vieta, kur iespējams gan nopirkt daudz un dažādas skaistas lietas par mazām naudiņām, gan tirgot savas lietas, kuras vairs nav vajadzīgas, bet varētu noderēt un patikt kādam citam.

AndeleMandele ir ļoti augusi. Atceros, ka agrāk pirkšana un pārdošana meiteņu starpā notika caur @andelemandele twitter kontu. Toreiz vajadzēja ielikt savu sludinājumu caur twitter kontu un bija jāgaida, kad administrators ‘pados’ šo tvītu tālāk un to ieraudzīs pārējās meitenes, kuras seko AndeleMandele kontam. Tas process bija diezgan sarežģīts, jo bieži vien lietas netika pamanītas, ievērotas, tvīts netika padots tālāk. Īsāk sakot– tas nebija ērti, bet tas tomēr bija labāk nekā nekas.

Paralēli pirkšanai un pārdošanai caur twitter kontu, notika arī Andeles klātienē. Divas reizes gadā meitene vārdā Līva Jaunozola uzņemas lielas rūpes un atbildību, un rīko AndeleMandele GRAND, kura pulcē ap 600 tirgotājas. Pasākums ir tik liels, ka nu jau to rīko Ķīpsalas hallē. Vēl pirms pāris gadiem pasākumi bija daudz privātāki un tie notika iepikršanās centros, kafejnīcās. Laiki mainās, interese pieaug un tagad AndeleMandele ir viens pamatīgs un liels iepirkšanās pasākums. Mana pieredze ar AndeleMandele klātienē nav tā patīkamākā. Esmu vienu reizi piedalījusies kā apmeklētājs un vienu reizi kā pārdevējs – ar pārdošanu veicās švaki, un ar pirkšanu vēl švakāk, jo cilvēku ir tik daudz, ka nav iespējams ērti un veiksmīgi ne apskatīt drēbes un aksesuārus, ne arī tos uzlaikot, lai varētu nopirkt.

Bet pietiks par slikto – jau kādu laiku AndeleMandele darbojās arī Facebook.com, kur tai ir sava lapa, kur meitenes var tirgoties un daudz ērtākā veidā pārdot un nopirkt kārotās lietas. Tomēr arī tur pagāja kāds laiciņš, kamēr lapas administrators izskatīja un apstiprināja pieteikumu. Reizēm pat sludinājums netika apstiprināts.

Tagad AndeleMandele organizatori ir izdomājuši ko ļoti, ļoti ērtu, pārskatāmu un izdevīgu – salīdzinoši nesen tika atvērta mājaslapa andelemandele.lv. Tas ir līdz šim ērtākais, ātrākais un labākais AndeleMandele variants.
Mājaslapa ir tieši tāda pati, kādas ir jebkura cita interneta veikala mājaslapas. Ir iespējams atlasīt apgērbu veidus, izmērus, krāsas, pat firmas, kuras visvairāk interesē. Ir sadaļas kosmētikai, aksesuāriem, bērniem un – pats jaunākais un labākais – arī vīriešiem. Beidzot AndeleMandele ir pieejama arī stiprā dzimuma pārstāvjiem. Es gan nezinu, cik daudzi vīrieši izmanto šo iespēju un zina par tās eksistenci, bet tas ir liels jaunums AndeleMandele.

Iepirkšanās notiek pavisam ērti. Kad ierauga kādu preci, kura patīk, ir iespējams tai pieteikties. Ja kāds jau ir pieteicies pirms jums, ir iespēja stāties rindā un gaidīt, ka pircējs pirms jums atteiksies. Protams, ka neviens neliedz arī solīt vairāk, lai iegūtu kāroto. Ir iespējams sazināties ar pārdevēju, pajautāt papildus bildes, kaulēties par cenu, uzdod jebkādus citus ar preci saistītus jautājumus. Pircējam ar pārdevēju jāvienojas par ērtāko un abām pusēm izdevīgāko naudas pārskaitīšanas/saņemšanas un preces atdošanas/saņemšanas veidu.

Pārsvarā cilvēki vēlas satikties aci pret aci – ir kāds, kurš vēlas apģērbu vai apavus uzlaikot, apskatīt tuvāk. Droši vien, ka šādas tikšanās notiek arī neuzticības dēļ, jo liekas, ka kāds varētu apkrāpt, bet es priekšroku dodu metodei, kura Latvijā paliek arvien populārāka – pakomāti un pasta stacijas. Tas, manuprāt, ir ērtakais veids kā iepirkties AndeleMandele, protams, ja vien pietiek drosmes. Man līdz šim nav gadījies neviens nepatīkams gadījums. Meitenes AndeleMandele ir ļoti atsaucīgas, draudzīgas. Ar pasta staciju vai pakomātu ļoti ērti un sev izdevīgā laikā var gan nogādāt paciņu līdz pircējam, gan saņemt lietu, kura ir nopirkta.

Jāpiemin, ka AndeleMandele var iegādāties ne tikai lietotas lietas, bet arī jaunas, ne reizi nelietotas preces. Piemēram, šobrīd tik ļoti populārā Brenda Michael Kors pulkstenis AndeleMandele maksā 160 eiro. Veikalā tāds pats maksā apmēram 250 eiro. Reizēm cilvēki vienkārši atbrīvojas no tā, kas mājās uz plaukta vai skapī krāj putekļus. Protams, ir gadījumi, kuros pārdevēja cenšas notirgot vecu, saplēstu džemperi par lielu naudu, bet tam ir domātas atsauksmes par pārdevēju viņas profilā, lai citi neuzķertos uz šādiem gadījumiem. To, vai prece ir jauna, lietota un cik daudz reizes lietota, var redzēt preces aprakstā kopā ar bildēm un citiem parametriem.
Katrā ziņā, AndeleMandele ir vieta, kurā, labi meklējot, var atrast daudz un dažādas skaistas un labas lietas par pieņemamām summām. Nevajag baidīties izmēģināt ko jaunu.

Signe Prola, epadomi.lv