Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


4 biežāk izplatītie mīti par veļas žāvētājiem

Redakcija
Redakcija

Vasaras beigās daudzām ģimenēm atkal kļūs aktuāls jautājums par veļas žāvēšanas iespējām. Īpaši par to uztraucas ģimenes, kuru mājokļi nav lieli, bet izmazgātās drēbes ir jāizžāvē. Radiatori vai pat sildītāji nav piemērotākā vieta žāvēšanai, jo palielina mitruma līmeni telpā.

Ja veļas žāvēšana sagādā raizes, der padomāt par veļas žāvētāja iegādi. Lai interneta dzīlēs atrodamie mīti par veļas žāvētājiem neietekmētu un nenobaidītu, esam apkopojuši informāciju par biežāk izplatītākajiem mītiem.

Veļas žāvētāji aizņem ļoti daudz vietas

Tas ir viens no mītiem, kādēļ cilvēki baidās iegādāties veļas žāvētāju. Tā nav taisnība, jo veļas žāvētājs aizņem mazāk vietas kā veļas žāvēšanas statīvs. Tā kā ierīcei nav nepieciešama ūdens padeve, to iespējams novietot jebkurā telpā vai pat skapī. Ja mājās jau ir veļas mašīna ar frontālo ielādi, veļas žāvētāju var novietot uz tās. Tā tiek ietaupīta vieta un abas ierīces atrodas vienā vietā.

Tirdzniecības vietās, tostarp interneta veikalos, pieejams plašs veļas žāvētāju klāsts, tāpat nopērkamas arī veļas mašīnas ar žāvētāju - atliks tikai izvēlēties savām vajadzībām piemērotāko risinājumu.

Tiek sabojātas un saburzītas drēbes

Arī tas ir tikai mīts, kas radies nepareizi mazgājot vai žāvējot drēbes. Izvēloties nepareizu temperatūras iestatījumu, kas neatbilst konkrētā apģērba materiālam, tiešām var rasties problēmas ar audumu. Tas nozīmē, ka ir jāievēro apģērba kopšanas etiķetē norādītie mazgāšanas un žāvēšanas režīmi.
Arī veļas žāvētājam pievienotajā ražotāja instrukcijā parasti ir norādīts, kādu apģērbu tajā nedrīkst žāvēt. Tas pats attiecas arī uz drēbju saburzīšanu, ja izvēlas atbilstošu režīmu un žāvēšanas laiku, drēbes netiek saburzītas.

Ja drēbes no veļas žāvētāja neizņem uzreiz pēc žāvēšanas cikla beigām, tās pārkalst un tiešām ir grūti gludināmas. Arī veļas mašīnas ar žāvētāju var sabojāt apģērbu, jo neievērojot norādījumus, drēbes var gan sabojāt, gan pārkaltēt.

Lai arī ierīces galvenā funkcija ir drēbju žāvēšana, tas veic arī citas funkcijas, piemēram, izlīdzina krunciņas apģērbā, padara veļu mīkstāku, kā arī palīdz atbrīvoties no putekļiem, dzīvnieku spalvām un dažādiem alergēniem. Dažos modeļos ir īpašas žāvēšanas programmas, piemēram, XL gultasveļa, ECO kokvilna, kokvilna, smalki apģērbi, džinss, sega, XL jaukti apģērbi, virsdrēbes, zīds, sintētika, vilna.

Pārāk ilgi žāvē veļu

Sadzīves tehnika strauji attīstās, apgāžot arī šo mītu. Jaunākās paaudzes veļas žāvētāju modeļi ļauj izvēlēties programmu, kurā ir norādīts vēlamais žāvēšanas ilgums, kas var būt atšķirīgs. Ir arī modeļi, kuros iespējams iestatīt atlikto žāvēšanas laiku, tas nozīmē, ka veļa tiks žāvēta pēc kāda konkrēta laika. Šī funkcija ir ērta, jo neļaus pārkaltēt drēbes. Modernākos veļas žāvētājus var ieslēgt pat ar mobili tālruni.

Patērē daudz elektrības

Vēl viens mīts, kas, iespējams, radies izmantojot ļoti vecus veļas žāvētāju modeļus. Veļas žāvētājs, salīdzinot ar veļas mašīnu ar žāvētāja funkciju, ir ekonomiskāks. Izvēloties kādu no A klases veļas žāvētājiem ar siltumsūkņa tehnoloģiju, ietaupīsiet elektroenerģiju un veļa tiks žāvēta ekonomiskākajā un maigākajā veidā.

Pievērsiet uzmanību energoefektivitātes klasei, atceroties, ka A klases modeļi patērēs mazāk elektrības, savukārt zemākās, G klases modeļi, vairāk. Piemēram, A klases Electrolux veļas žāvētāji ir aprīkoti ar sistēmu, kas apģērbu audumu nepakļauj nevajadzīgam karstumam un ir ekonomiski. Interneta veikalā Xnet.lv atradīsiet arī AEG, Bosch un citu pazīstamu zīmolu veļas žāvētājus.
Ja esi izlēmis iegādāties veļas žāvētāju, labāko ražotāju modeļus plašā izvēlē atradīsi interneta veikalā Xnet.lv!