Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Labākais palīgs tavos mājas uzkopšanas darbos - Putekļu sūcējs

Redakcija
Redakcija

Bezvadu, slotas tipa, klasiskais, robots, ar maisiņu vai bez – putekļu sūcēji mūsdienās pieejami visās formās un izmēros, tāpēc brīdī, kad jāizvēlas viens modelis, ātri varam apmulst plašajā piedāvājumā. Svarīgi atcerēties, ka sadzīves tehnika jāpielāgo ne tikai savām vajadzībām, bet arī mājokļa īpašībām, un putekļu sūcējs nav izņēmums.

Populārākie putekļu sūcēju veidi

● Slotas tipa ierīces – laba izvēle vidējas un arī lielas platības mājokļiem. Tu stum ierīci sev pa priekšu un nav jāpieliecas, lai uzkoptu, kā arī visa sūcēja uzbūve ir iestrādāta vienā slotā, bez papildu elementiem;
● Klasiskie putekļu sūcēji – sastopami vairumā mājokļu. Tos veido vairākas daļas, parasti tā ir birste, elastīgs kāts, kas savienots ar motoru un nodalījumu, kurā uzkrājas putekļi vai atrodas putekļu maisiņš.
● Bezvadu putekļu sūcēji – parasti tie ir vai nu slotas tipa, vai arī mazākā izmērā, tāpēc ērti lietojami paņemšanai līdzi uz vasarnīcu, izmantošanai automašīnā un citviet;
Putekļu sūcēji roboti – nelielas, automātiskas ierīces, kas uzkops mājokli bez Tavas piedalīšanās. Mūsdienās šo ierīču popularitāte kļūst arvien plašāka, un pircēji biežāk izvēlas sadzīves tehniku, kas paveic darbu bez cilvēka dalības.
● Modeļi ar putekļu maisiņiem – šie ir pazīstamākie putekļu sūcēji, kas sastopami daudzos mājokļos. Putekļi uzkrājas atsevišķā maisiņā, kas ik pēc laika ir jānomaina. Šeit priekšrocība ir tā, ka nav saskares ar putekļiem, jo maisiņus var viegli izņemt un izmest, taču vienlaikus ir jātērē nauda to iegādei;
● Modeļi bez putekļu maisiņiem – vēl viens variants ir putekļu sūcēji bez maisiņiem. Tajos visi uzsūktie netīrumi uzkrājas speciālā konteinerā, kas ik pēc laika ir jāiztukšo. Šos mēdz saukt arī par cikloniskajiem putekļu sūcējiem.

Kuru palīgu izvēlēties sava mājokļa uzkopšanai?

● Vertikālais jeb slotas tipa modelis Tev noderēs, ja mājoklī ir daudz grīdu ar paklājiem. Šīs ierīces nereti ir aprīkotas ar īpašām rotējošām birstēm, kas atvieglo putekļu un citu netīrumu izņemšanu no paklājiem. Tāpat šie modeļi derēs cilvēkiem, kuriem ir mājdzīvnieki, jo tā varēs vieglāk savākt mīluļu spalvas.
● Klasiskais modelis Tev derēs, ja vēlies izbaudīt visas priekšrocības, kuras sniedz putekļu sūcējs, kā arī izmantot dažādus uzgaļus un funkcijas vairāku grīdas tipu uzkopšanai, tostarp cieto segumu un paklāju tīrīšanai. Salīdzinot ar slotas tipa modeļiem, klasiskos putekļu sūcējus būs vieglāk izmantot uz trepēm, kā arī grūti pieejamās vietās.
Tāpat šajā kategorijā ietilpst modeļi ar un bez putekļu maisiņiem, un katrs pircējs var atrast savam budžetam atbilstošāko variantu. Plašs piedāvājums pieejams arī interneta veikalā Xnet.lv!
● Bezvadu putekļu sūcējs Tev vajadzīgs, ja plāno tīrīt zonas, kurām ir grūti piekļūt, kā arī atradīsies vietā, kur nav viegli pieslēgties elektrībai, piemēram, ja jātīra auto salons.
● Putekļu sūcēji roboti derēs tiem, kuri lielākoties laiku pavada ārpus mājas, kā arī ir ļoti aizņemti un nevar atlicināt laiku regulārai mājokļa uzkopšanai. Šī tipa putekļu sūcējs spēj uzkopt gan cietā seguma grīdas, gan arī paklājus, tāpat tas pats dosies uz uzlādes staciju, ja akumulators būs tukšs. Taču jāņem vērā, ka šāds modelis nespēs tikt augšā pa trepēm un citiem paaugstinājumiem.

Putekļu sūcējs ir vērtīgs palīgs katrā mājoklī, tādēļ arī tas jāizvēlas, vadoties pēc savām vajadzībām un tā, kāds ir telpu iekārtojums un izvietojums. Ielūkojies interneta veikala Xnet.lv piedāvājumā, kur noteikti atradīsi arī sev piemērotu modeli!