Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Kredītu apvienošana: parocīgs veids, kā sakārtot savas finanses

Redakcija
Redakcija

Kredītu apvienošana: parocīgs veids, kā sakārtot savas finanses
Foto: Unsplash.com

Vai iespējams aizņemties naudu izdevīgi? No vienas puses, ikviens kredīts ir saistīts ar papildu tēriņiem, no otras puses – jo mazākas ir aizdevuma izmaksas, jo izdevīgāks tas ir. Lai pēc iespējas samazinātu ar aizdevumu saistītos tēriņus, aizņēmējam jāievēro pamatnosacījums – kredīta atmaksas termiņš. Bet, ja vienam aizņēmējam ir noformēti vairāki kredīti, atmaksāt visus aizdevumus termiņā var būt sarežģīti. Lai savlaicīgi izvairītos no nevēlamiem parādiem, ieteicams izmantot kredītu apvienošanu. Uzzini šajā rakstā, kā strādā ātro kredītu apvienošana, un noskaidro, kādas ir pārkreditēšanas priekšrocības!

Kāpēc izvēlēties kredītu apvienošanu?

Gan ātrie, gan patēriņa kredīti ir pietiekami pieprasīti pakalpojumi, un daudziem cilvēkiem ir noformēti aizdevumi dažādās kredītiestādēs. Taču vairāku kredītu atmaksa var būt neērta un pārāk dārga, jo katram kredītam ir sava procentu likme, savs atmaksas termiņš un izmantošanas nosacījumi.

Liela kopējā atmaksas summa ir riskanta ikvienam aizņēmējam, jo neplānoti tēriņi, saslimšana vai darba zaudēšana var iedragāt aizņēmēja maksātspēju un radīt parādus. Lai izvairītos no šādas situācijas, labāk savlaicīgi nodrošināties pret kredītriskiem, un pārkreditēt esošos aizdevumus, apvienojot tos vienā. Ātro kredītu pārkreditēšana var būt noderīga:

● aizņēmējiem, kuri vēlas samazināt kopējās kredītu izmaksas;
● aizņēmējiem, kuriem kredītu kavēšanas dēļ ir izveidojušies parādi.

Ātro kredītu pārkreditēšana var būt vienīgais veids, kā tikt galā ar parādsaistībām, ja aizņēmēja ienākumu līmenis ir nopietni samazinājies, un esošās procentu likmes un atmaksas termiņi vairs nav adekvātas situācijai Apvienojot kredītu, aizņēmējs iegūst:

● zemāku procentu likmi;
● garāku atmaksas termiņu;
● vienu ikmēneša maksājuma datumu.

Kredītu apvienošana ļauj pielāgot kredītu atmaksu jauniem dzīvesapstākļiem un pakāpeniski norēķināties ar kreditoru. Ja pārkreditēšanas opcija ir Tevi ieinteresējusi, lasi tālāk un iepazīsti šo pakalpojumu detalizētāk!

Fotos: Pixabay.com

3 lietas, kas Tev jāzina par ātro kredītu apvienošanu

Pārkreditēt esošos aizdevumus var samērā viegli, taču pirms pieteikšanās kredītu apvienošanai, pārliecinies, ka zini, ko tas nozīmē!

1. Kredītu apvienošana ir jauns aizdevums

Apvienojot kredītus, aizņēmējs iegūst jaunu, apjomīgu kredītu ar jaunu atmaksas termiņu. Šim
kredītam, tāpat ka ikvienam citam aizdevumam, ir savi nosacījumi:

● maksimālais kredīta apjoms;
● procentu likme;
● atmaksas termiņš;
● komisijas par pārkreditēšanas noformēšanu, naudas pārskaitīšanu u.tml.

Parasti pārkreditēšanas procentu likme tiek noteikta individuāli un ir atkarīga no prasītās summas, aizņēmēja maksātspējas un kredītvēstures statusa. Izdevīgākus nosacījumus piedāvā aizņēmējiem bez aktīviem parādiem un ar pietiekami lielu maksātspēju.

2. Kredītu apvienošana nav pieejama pie ikviena aizdevēja

Lai gan mūsdienās ātro kredītu apvienošanu piedāvā arī nebanku aizdevēji, tas nav tik plaši izplatīts pakalpojums, kā ātrais kredīts. Lai pārkreditētu savus aizdevumus, Tev būs jāizvēlas viens no šādiem variantiem:

● vērsties pēc palīdzības pie viena no esošajiem kreditoriem;
● atrast jaunu aizdevēju, kas piedāvā pārkreditēšanas pakalpojumus.

Meklējot jaunu aizdevēju, pievērs uzmanību kredītu brokeriem – lieliem uzņēmumiem, kas sadarbojas gan ar bankām, gan ar nebanku kredītdevējiem, un var samērā ātri sagatavot individuālu pārkreditēšanas piedāvājumu.

3. Kredītu apvienošana var būt laikietilpīga

Tas, cik daudz laika aizņem kredītu apvienošana, ir tieši atkarīgs no Tavas kredītvēstures un maksātspējas. Ja Tu vēl neesi kavējis kredītu termiņus un vēlies nodrošināties no iespējamiem riskiem, pārkreditēt aizdevumus varēsi vienas darba dienas laikā. Bet, ja Tev jau ir izveidojušies parādi, kredītu apvienošanas process var kļūt sarežģītāks. Vairumā gadījumu kreditors pieprasa no parādniekiem ķīlu. Par ķīlas objektu var kalpot:

● automašīna;
● nekustamais īpašums.

Jo apjomīgāka summa ir vajadzīga pārkreditēšanai, jo lielāka kļūst ķīlas nepieciešamība. Kredītu apvienošana ar sliktu kredītvēsturi gandrīz vienmēr ir pieejama tikai pret ķīlas nodrošinājumu, tāpēc piesakies kredītu apvienošanai savlaicīgi. Ja finanšu sarežģījumus nevar atrisināt, pagarinot aizdevuma atmaksas termiņu, ieteicams pārkreditēt aizdevumus pēc iespējas ātrāk.

Pozitīva aizņemšanās pieredzes ir atkarīga ne tikai no atbildīgas aizņemšanās, bet arī no pareizas kreditora izvēles. Lai ātrie kredīti būtu patiešām noderīgi, izvēlies aizdevēju, kas piedāvā draudzīgus kredītu nosacījumus un nodrošina atbalstu sarežģītā situācijā!

Foto: Pexels.com

Īstermiņa un ilgtermiņa aizdevumi vienuviet

Nebanku kredītdevējs VIA SMS piedāvā gan ātros kredītus līdz nākamajai algai, gan apjomīgākus patēriņa kredītus. Papildu finanšu pakalpojumiem, VIA SMS nodrošina pilnvērtīgu informatīvu atbalstu. Aizdevēja blogā atradīsi noderīgus rakstus par aizņemšanos, tostarp, par ātro kredītu pārkreditēšanu. Lai gan VIA SMS šādu pakalpojumu nepiedāvā, kreditora klientiem ir pieejama aizdevuma termiņa pagarināšana. Papildu iemesli izvēlēties VIA SMS ir:

● 100% atlaide komisijas maksai pirmajam aizdevumam;
● kredītlimits līdz 700 eiro atkārtotam ātrajam aizdevumam, līdz 1500 eiro ilgtermiņa naudas kredītam;
● iespēja pieteikties kredītam ne tikai tiešsaistē, bet arī ar mobilā telefona starpniecību.

VIA SMS pakalpojumi ir pieejami Latvijas valstspiederīgajiem, vecumā no 20 līdz 70 gadiem. Vairāk par aizņemšanās nosacījumiem Tu vari uzzināt aizdevēja mājaslapā – ienāc viasms.lv un atrodi atbildes uz saviem jautājumiem!