Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Kā svētku laikā pa telefonu runāt daudz un lēti

Redakcija
Redakcija

Vairums cilvēku ir vienisprātis, ka savstarpējās attiecībās galvenais ir komunikācija un saruna ar otru cilvēku. Diemžēl ir situācijas, kad cilvēki dažādu iemeslu dēļ nespēj tikties klātienē un arī visiem labi zināmās bezmaksas sarunas skaipā nav pieejamas. Par to, kādus pakalpojumus izmantot, ja rodas vēlēšanās piezvanīt draugam uz ārzemēm un papļāpāt ar viņu daudz un lēti, neskatoties pulkstenī, savos iespaidos dalās ceļotājs Ivars Jakovels.

1.Mobilā aplikācija Viber
To šobrīd kā parasto tālsarunu alternatīvu popularizē vairāki telekomunikāciju operatori, taču, lai sarunātos tiešām lēti, aplikācija ir jāizmanto abiem sarunas dalībniekiem. Saziņa notiek, izmantojot interneta signālu. Tāpēc gadījumos, kad interneta nav vai tas ir nestabils, nekāda saruna īsti nesanāks.

2.Mobilā aplikācija WhatsApp
Aplikācija pēc savas būtības ir ļoti līdzīga Viber. Taču tai ir viena nelaime. Tā ātri nosēdina telefona akumulatoru. Līdz ar to – visus draugus apzvanīt nesanāks. Savukārt aplikācijas pluss ir tās papildu funkcijas – čata iespējas un failu apmaiņa.

3.Mobilā aplikācija Skype
Pakalpojums it kā sen zināms un sen iecienīts. Taču diemžēl tikai datorā. Mobilā aplikācija prasa gana lielus telefona jaudas resursus, tāpēc telefonā ne tuvu nav tik populāra kā datorā. Sakarus nodrošina interneta signāls.

4.Zerozvans
Salīdzinoši sens pakalpojums, taču joprojām nepārspēts savā vienkāršībā. Zerozvans ļauj par ievērojami lētākām cenām zvanīt uz daudzām ārvalstīm. Savukārt sarunas ar ASV vai atsevišķiem Krievijas operatoriem vispār sanāk bezmaksas. Pakalpojumu nodrošina Triatel, izmantojot tradicionālās telefonijas tehnoloģijas, tāpēc tas no sarunas dalībniekiem neprasa interneta pieejamību.

5.Megatel
sakarus nodrošina LMT tīklā. Bez maksas gan te nekas nav. Taču zvani uz ārzemēm ir ievērojami lētāki nekā “lielo operatoru” standartizmaksas. Piemēram, ar ASV var sarunāties par aptuveni 13 centiem minūtē, bet ar Krieviju – par aptuveni 16 centiem minūtē. Arī šis pakalpojums neprasa interneta pieejamību.

6.Telepele
Pakalpojums par zemām izmaksām ļauj zvanīt Lattelecom tīklā. Tā piemēram saruna ar Krieviju izmaksās 12 centus, bet saruna ar ASV – 15 centus. Arī šim pakalpojumam nav nepieciešams internets.