Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Kā kļūt par labu mājsaimnieci

Starp citu, agrākos laikos to pat mācīja jaunkundzēm augstskolās. Vairāku gadu garumā, ar ieskaitēm un eksāmeniem. Skolu beidzējas kļuva par brīnišķīgām mājsaimniecēm, kuras par sievām sev izvēlējās pat karaliskas personas.
Jo mājsaimniece- tā ir māksla, zinātne un viena no sarežģītākajām profesijām pasaulē, kuru apgūt nav nemaz tik viegli un vienkārši.

Lai kļūtu par patiesi labu mājsaimnieci mūsu grūtajos laikos, jāzina vismaz pieci galvenie šīs profesijas pamatnosacījumi.

Nosacījums nr.1: neuzskati sevi par upuri

Vai zināt, ka simtiem un tūkstošiem sieviešu uz šīs pasaules sapņo ātrāk aiziet pensijā, lai galu galā kļūtu par īstu mājsaimnieci?
Vai zināt, ka miljoni strādājošo sieviešu apskauž mājsaimnieču ceptos ābolu pīrāgus, izšūtās galda sedziņas un adītās siltās zeķes?
Vai zināt, ka laba mājsaimniece no sava vīra var "uztaisīt" prezidentu? Nav svarīgi kādu- valsts, uzņēmuma vai futbola kluba prezidentu.
Jo mājsaimniece nav upuris, bet gan laimīga sieviete, kurai uzsmaidījusi veiksme novīt īstu ģimenes ligzdiņu.

Nosacījums nr.2: ņem vērā savas intereses

Kas jums ir teicis, ka mājsaimniece ir verdzene?
Kurš noteicis lietu kārtību un secību, ka pirmām kārtām karstas pusdienas un tikai pēc tam manikīrs? Kurš uzskaitījis, ka jūs vienas dienas laikā fiziski varat paspēt apkalpot mazu bērnu, palīdzēt lielākajam mācībās, izvest ārā bērnus pastaigā vai varbūt aizvest uz zooloģisko dārzu, uzkopt māju un vēl trīsreiz dienā pagatavot ēdienu?

Pirmais, ko jāmāk labai mājsaimniecei- saglabāt mieru un izskatīties laimīgai un nenogurušai. Tas ir tāds kā tests uz piemērotību šai profesijai. Un kamēr jūs to nemācēsiet, plītij jūs pat tuvoties nedrīkstat.

Nosacījums nr.3: strādā

Ņemiet vērā, un arī pastāstiet to savām draudzenēm, mājsaimniece- tas ir darbs

Nevienai dzīvai dvēselei nav tiesību jums teikt kaut ko tamlīdzīgu: "tu caurām dienām sēdi mājās, bet es no darba esmu pārnācis noguris". Taču, reizē ar to, arī jums nebūs taisnība, ja iegulsieties dīvānā pie televizora ekrāna. Darbs ir darbs: ar pienākumiem un darba dalīšanu, ar sapulcēm un plānošanu, ar noteiktu stingru režīmu un vēlmi visu paspēt izdarīt.

Nosacījums nr.4: ēd

Un ēd pareizi. Mājsaimnieces ļoti bieži iegrimušas darbos, aizmirst par ēšanu, aizbildinoties ar vārdiem "kamēr gatavoju...., kamēr tīrīju"...un tā tālāk. Uzkož kādu cepumiņu vai bulciņu un rezultātā sāk pieņemties svarā. "Izplūst" miesās un sāk sevi neieredzēt, krīt depresijā, sēstas uz diētām, dusmojas un nervozē, noraujas un atkal ēd, un pieņemas svarā vēl vairāk- šausmu filma, nekas vairāk...
Tāpēc normāls, sabalansēts uzturs mājsaimniecei ir ļoti svarīgs.

Nosacījums nr.5: mīli sevi tādu, kāda esi

Pat, ja esi apaļīga vai izspūrusi, nogurusi vai nelaimīga. Mīli sevi vienalga kādu. Jo tas, kurš sevi mīl, atradīs laiku gan frizūrai, gan atpūtai, gan laimei!