Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Altum Mājokļa galvojums - atbalsts vēl papildus 2100 ģimenēm un bērniem!

Redakcija
Redakcija

2015. gadā tika uzsākta mājokļu galvojumu atbalsta programma, ar mērķi palīdzēt ģimenēm ar bērniem tikt pie savām mājām, palīdzot nodrošināt pirmo iemaksu kredītam mājokļa iegādei vai būvniecībai. Uz šī gada 1. jūliju kopumā atbalstītas 2686 ģimenes. Jūlijā Ministru kabinets lēmis piešķirt papildu finansējumu 3,39 miljonu eiro apmērā mājokļu galvojumu programmas turpināšanai, vienlaikus precizējot atbalsta saņemšanas nosacījumus.

Mājokļa atbalsta programmas ietvaros ģimenes ar bērniem var izmantot attīstības finanšu institūcijas “Altum” izsniegtus galvojumus, lai saņemtu banku aizdevumus sava pirmā mājokļa iegādei. Programma iemantojusi tik lielu popularitāti, ka valdībai nācās meklēt papildu resursus, lai to turpinātu.

Jau no pirmās programmas dienas mājokļu galvojumi bijuši ļoti pieprasīti. „Altum” pārstāvji augtu novērtē valdības līdz šim sniegto finansējumu tās īstenošanai. Šogad papildus piešķirtais finansējums ļaus “Altum” izsniegt galvojumus vēl aptuveni 2100 ģimenēm ar bērniem, tā teju dubultojot līdz šim jau atbalstīto ģimeņu skaitu.
Reizē ar lēmumu par papildu naudas piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem pieņemti arī jauni nosacījumi programmas izmantošanai. Galvojumu varēs saņemt projekti līdz 200 000 eiro. Savukārt, ja īpašums ir dārgāks par 100 tūkstošiem eiro, klients var tikt atbrīvots no īpašuma reģistrācijas nodevas ne vairāk kā 1500 eiro apmērā.

Tāpat kā iepriekš, to, cik lielu galvojumu var saņemt ģimenes, kam trūkst naudas pirmās iemaksas veikšanai par jauno mājokli, nosaka bērnu skaits ģimenē. Maksimālais galvojuma apmērs ir 20% no aizdevuma pamatsummas, taču nevar pārsniegt 20 000 eiro. Piemēram, galvojuma apmērs ir līdz 10 % no aizdevuma pamatsummas un ne vairāk kā 10 000 EUR, ja ģimenē ir viens bērns, vai galvojuma apmērs var būt līdz 15 % no aizdevuma pamatsummas un ne vairāk kā 15 000 EUR, ja ģimenē ir divi bērni. Savukārt, ja ģimenē ir trīs un vairāk bērnu, galvojuma apmērs būs līdz 20 % no aizdevuma pamatsummas un ne vairāk kā 20 000 EUR. Galvojuma termiņš ir 10 gadi.

     [+] [-]

, 2016-09-30 15:05, pirms 8 gadiem
Lielisks veids nelielu, tomēr reālu un regulāru papildinājumu gūšanai savam budžetam, ir dalība loterijās. Sākot no Facebook izlozēm, kuras organizē dažādas firmas pēc Like & Share principa, beidzot ar īstām ārzemju izspēlēm, kur gan jāņem vērā kāda atziņa - loterijas organizē peļņas gūšanai, viss process ir matemātiski izskaitļots un pamatots, lai galvenais ieguvējs būtu rīkotājs. Tomēr matemātikai var likt pretī tādu pašu matemātiku un tad jau izredzes gūt laimestu nosliecas par labu tam, kurš pēdējais pielietojis formulās balstītu taktiku dalībai uz nejaušību balstītā spēlē. Šobrīža aktualitāte ir koplikmes izdarīšana. Reāla shēma kā tikt pie pīrāga gabala, kuru sev cep loteriju organizētāji - līdzīgi kā tu pērc OCTA savam auto pie apdrošināšanas brokera, kurš piemeklē lētāko piedāvājumu, loteriju brokeris piedāvā progresīvu veidu kā vienkārši cilvēki, apvienojoties grupās, vari būtiski palielināt savas izredzes laimēt tādās lielās loterijās kā EuroJackPot, PowerBall, EuroMillion utml. Šie ir šobrīd (visticamāk, pagaidām) vienīgie, kuri piedāvā tādu opciju kā "sindikāti", kuros apvienojas 100, 1000, varbūt pat vairāk interesentu un par vienādu summu iegādājas 1000, 5000, varbūt pat 10000-20000 loteriju biļetes, dramatiski palielinot izredzes tikt pie galvenā laimesta. Protams, paliek jautājums laimesta lielumā, kuru mēs pēc tam saņemam, bet ir jāpiekrīt, ka šāda riska sadalīšanas stratēģija, darbojoties līdzīgi kā apdrošināšana, pierādījusi sevi vairākkārt, nodrošinot iesaistītos ar varbūt ne pārāk lieliem, desmitos un simtos tūkstošos mērāmiem, bet tomēr jūtamiem ienākumiem. Ja kļuva interesanti, nāc un uzspēlē arī tu. Piereģistrējoties saņemsi loterijas biļeti par brīvu: ej.uz

     [+] [-]

, 2017-08-12 18:51, pirms 7 gadiem
Atbalsts uzņēmējiem, draudzīgākais finansējums uzņēmumiem no Cityfinances. https://www.cityfinances.lv/