Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Lietas, kas palīdzēs māju vienmēr uzturēt tīru un kārtīgu

Redakcija
Redakcija

Ikdienas pienākumi un straujais dzīves ritms atstāj ietekmi uz mājas uzturēšanu kārtībā - reizēm šķiet, ka tas ir grūti paveicams uzdevums. Tomēr tā tam nevajadzētu būt. Turpinājumā daži noderīgi padomi, kas palīdzēs parūpēties, lai māja vienmēr būtu tīra un kārtīga.

Pēc lietu izmantošanas nolieciet tās atpakaļ vietā

Tas var šķist acīmredzams padoms, bet lietu neatlikšana atpakaļ tām paredzētajā vietā ir viens no nekārtības galvenajiem iemesliem. Ir viegli atstāt nenomazgātus traukus izlietnē un dažus kreklus uz gultas - ar domu, ka to sakārtosiet rītdien, taču atcerieties, ka šī nelielā nekārtība ātri vien var pārvērsties lielā haosā.
Ja Jums trūkst vietas, kur novietot mantas, apsveriet ietilpīgāka skapja vai plauktu iegādi, kā arī izmantojiet uzglabāšanas kastes, ko var novietot, piemēram, zem gultas.
Der arī paturēt prātā, ka mantu nolikšana tām paredzētajās vietās prasa daudz mazāk laika, nekā to izmisīga meklēšana, kad tās atkal būs vajadzīgas.

Vienlaikus kārtojiet tikai vienu telpu

Visvienkāršākais veids, kā uzturēt mājokli kārtīgu, ir sakārtot vienu telpu un tikai tad ķerties pie citām.

Vannas istaba

Vannas istaba tiek aktīvi izmantota katru dienu, tādēļ vienkāršāk ir to sakopt aiz sevis katru dienu, nekā pēc ilgāka laika tikt galā ar lielāku nekārtību.
Lūk, daži no regulāri veicamajiem darbiem:

● Izlietnes, vannas, dušas kabīnes, tualetes poda mazgāšana;
● Spoguļa tīrīšana;
● Grīdas mazgāšana.

Šie vienkāršie darbiņi ikdienā parasti neaizņem daudz laika, taču ir nozīmīgi, lai telpa vienmēr būtu tīra.

Guļamistaba

Galvenais priekšnoteikums, lai guļamistaba būtu kārtīga, ir mantu glabāšana. Ja Jums ir pietiekami daudz vietas, kur uzglabāt lietas, nebūs lielu problēmu istabā uzturēt kārtību. Tas attiecas gan uz pietiekami lielu un ietilpīgu skapi, kur glabāt drēbes un gultasveļu, gan arī uz naktsgaldiņiem, kur var ievietot žurnālus, grāmatas un dažādus sīkumus.

Virtuve

Vislielākā problēma virtuvē, šķiet, ir laikus nenomazgāti trauki. Tomēr ieradums tos nomazgāt uzreiz pēc maltītes (vai trauku mazgājamās mašīnas iegāde) palīdzēs parūpēties, lai virtuvē vienmēr būtu patīkami uzturēties.

Dzīvojamā istaba

Dzīvojamā istabā tiek pavadīts pietiekami daudz laika, turklāt šī telpa tiek izmantota dažādām darbībām. Līdz ar to pastāv liela iespēja ātri vien tajā radīt nekārtību. Te noderēs pirmais ieteikums - katrai lietai izdomāt savu vietu un parūpēties, ka tā vienmēr tieši tur ir arī atrodama.

Tālredzīgi plānojiet remontdarbus

Plānojot mājokļa remontu, ir gudri izvēlēties ilgtspējīgus, viegli kopjamus materiālus, piemēram, mazgājamās krāsas vai tapetes, kas telpas uzkopšanu padarīs daudz vienkāršāku.
Līdzīgi ir arī ar krāsu izvēli - lai arī cik skaistas ir gaišas tapetes, tomēr jārēķinās, ka uz tām būs labi redzami pat vismazākie pleķīši. Labs risinājums varētu būt krāsojamās tapetes, kas ļauj diezgan vienkārši mainīt sienu toni.
Plānojot mājokļa labiekārtošanas darbus, būtisks jautājums ir finansējums. Ja līdzekļu šim mērķim nedaudz pietrūkst, noderīgs var būt mājokļa kredīts no Creamcredit.lv. Turklāt to var izmantot ne tikai remontam, bet arī citiem mājokļa labiekārtošanas darbiem, kā arī ietilpīgāku mēbeļu un funkcionālāku ierīču iegādei. Plašāku informāciju par šo iespēju atradīsiet šīs mājas lapas sadaļā par kredītu mājoklim. Pirms aizdevuma noformēšanas vienmēr svarīgi izvērtēt savas vajadzības un maksātspēju.

Kārtības uzturēšana mājoklī nav nemaz tik sarežģīta, ja ikdienā tiek ieviesti daži nelieli ieradumi - tie neprasa daudz laika, taču rezultāts ir acīmredzams.